~ Sárga könyves út ~

2024. május 1., szerda

Maja Lunde–Hans Jorgen Sandnes: Fehér Mancs, a jegesmedveherceg – Blogturné



Maja Lunde rajongói most egy teljesen más műfajban ismerhetik meg az írónőt! A Cser Kiadó ugyanis elhozta nekünk a Fehér ​Mancs, a jegesmedveherceg című képregényt, mely egy gyönyörű norvég mesét dolgoz fel. Tartsatok velünk a blogturné négy állomásán keresztül, ismerjétek meg ezt a különleges történetet, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt!


Miért választottam ezt a könyvet?

Mostanában nagyon rákattantam a képregényekre, és ez a borítója alapján igazán szép kivitelezésűnek tűnt, úgyhogy gondoltam, biztosan jó szórakozás lesz elolvasni.


Véleményem a könyvről

Először is a kivitelezés tényleg gyönyörű, nemcsak a borítón, hanem a belső lapokon is. A rajzok csoda szépek, a színvilág, a karakterek megalkotása, minden. És a könyv minősége is kiváló a kemény borítóval, vastagabb, fényes belső oldalakkal.

A történetben egy elkényeztetett hercegnő, Eira azt akarja, hogy Valemont herceg feleségül vegye őt, ám a herceg jólelkű, nem lenne képes egy olyan lányt szeretni, mint a hercegnő. Mikor erre Eira rájön, megátkozza a herceget, nappal jegesmedve képében kell élnie, éjszaka pedig visszaváltozhat emberi alakjába, de úgy senki nem láthatja meg.

Valemont medveként éli az életét, egyedül, magányosan, mígnem találkozik egy szegény, ám jólelkű lánnyal az erdőben. Liv, hogy a családjának segítsen, a medve mellé szegődik társnak. Összebarátkoznak, megszeretik egymást. Liv rájön arra is, hogy éjszakánként a medve fiúvá változik, de a medve figyelmezteti, hogy sose nézzen rá ilyenkor. Liv egy idő után azonban megszegi ezt a tiltást, és ekkor az átok és Eira királynő gonoszsága elszabadul. Livnek pedig meg kell mentenie Valemont herceget és a birodalmat.

Őszintén bevallom, maga a mese nem hatott rám túlságosan, de ez nem az író hibája, hiszen egy már létező norvég mesét írt át, aminek a cselekményén nem igazán tudott változtatni. Egyébként a történet több olyan mesére is hasonlított, amit korábban már hallottam, láttam. Emlékeztetett a Mackótestvérre, A hat hattyúra és még más történetekre is. Nem volt túl kalandos, fordulatos, érdekes. Legalábbis egy felnőtt számára. Egy kisgyerek azonban valószínűleg szívből élvezné ezt a mesét, főképp a gyönyörű rajzokkal együtt. Szóval szerintem maga a történet kifejezetten a kisebb gyerekeknek szól, a felnőttek viszont a rajzok minőségét élvezhetik úgy igazán, ha végiglapozzák a könyvet.

A mese tanulsága talán az volt, hogy ne legyél nagyravágyó, mindig csak annyit akarj, amennyire tényleg szükséged van, és hogy ne akarj másokat birtokolni, mert az emberek nem tulajdontárgyak. Ez egyébként ebben a kapitalista világban egy elég jó tanulság a gyerekek és a felnőttek számára is.




Hogy tetszett ez a könyv?

A kivitelezése, a rajzok gyönyörűek, nagyon bejön az stílusuk, élvezet volt végiglapozni ezek miatt a könyvet. A mese elég kis egyszerű volt, úgyhogy engem felnőttként nem igazán kötött le, viszont szerintem a gyerekeknek tetszeni fog, és a mese tanulsága is fontos lehet számukra.

Szóval összességében a mese TETSZETT, az illusztrációkat viszont IMÁDOM.


Kiknek ajánlom ezt a könyvet?

A mesét leginkább a kisebb gyerekeknek, ha viszont valakit érdekelnek a képregények, a rajzolás, az illusztrálás, annak felnőttként is érdemes végiglapozni ezt a könyvet.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban Maja Lunde további kötetei után nyomozunk. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a Rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Idézet a játékhoz:

„Amióta az eszemet tudom, arról álmodtam, hogy történjen valami, ami mindent megváltoztat. Hogy változzon valami az életemben és a világban, hogy minden jobb legyen.”


Állomáslista:

05.01. Spirit Bliss Sárga könyves út
05.03. Csak olvass!
05.05. Utószó

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése