~ Sárga könyves út ~

2021. április 11., vasárnap

Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció – Blogturné


Kitti anyukája egy igazi szuperhős, és egyszer a kislány is azzá fog válni, de egyelőre még fél az esti sötéttől. Aztán egy nap felbukkan egy segítséget kérő kandúrnak, akinek köszönhetően Kitti talán korábban is szuperhőssé válthat, mint gondolta! Tartsatok bloggereinkkel ezen az aranyos blogturnén, kalandozzatok Kittivel a holdfényben, és játsszatok velünk! A turné végén a Móra kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a mesekönyvet!


Miért választottam ezt a könyvet?

Aranyos kis mesének tűnt, klassz illusztrációkkal, és tetszett, hogy a főszereplő egy olyan kislány, aki az anyukája nyomdokaiba lépve maga is szuperhős szeretne lenni. Vagyis egy vagány, belevaló főszereplőre számítottam, aki példakép lehet a gyerekek, elsősorban kislányok számára.


Véleményem a könyvről

Kitti egy szuperhős anyuka lánya, aki maga is szuperhős szeretne lenni. Csakhogy mindentől fél, az éjszakától, az árnyékoktól, a furcsa hangoktól. Egyik éjszaka megjelenik nála Figaró, a macska, és a segítségét kéri. Furcsa hang jön az óratoronyból, és az állatok félnek, mi lehet az. Kitti anyukája éppen küldetésen van, így bármennyire is fél, Kitti az egyetlen, akire az állatok számíthatnak. Ő neki is indul a nagy kalandnak, bár kételkedik benne, hogy képes lesz-e igazi hőssé válni.

A történetet a stílusa, cselekménye, karakterei miatt a legkisebbeknek ajánlanám elsősorban. A nagyobbak számára is lehet aranyos mese, de az egyszerűsége valószínűleg csak egyetlen olvasás erejéig köti majd le őket, ahogyan a felnőtteket is. Viszont a kicsik számára kedvenc, többször olvasós könyv lehet.

A betűk elég nagyok, egy-egy oldalon csak néhány sornyi szöveg van, épp ezért az olvasás gyakorlására is megfelelő koraérett vagy 1. osztályos gyerekeknek. Az illusztrációk nagyon édesek, Kitti és a cicák elbűvölik az olvasó felnőttet is, nemhogy a kicsiket.

Ahogyan Kitti számára az édesanyja, pont ugyanolyan jó példakép Kitti az olvasó kislányok számára. Bár megvannak a félelmei, nem rettenthetetlen, mégis képes legyőzni ezt önmagában, hogy másokon segíthessen. Ez azt üzeni a gyerekeknek, hogy nem baj, ha félünk valamitől, a lényeg, hogy bátran nézzünk szembe azzal, ami megrettent. Kitti erőt adhat az olvasóinak.

– Oda ne menj! Mi lesz, ha a kísértet észrevesz?
Kitti nyelt egyet.
– Biztos vagyok benne, hogy nem lehet kísértet – jelentette ki határozottan.

A történetben több cica is szerepel. Mindegyiknek más a személyisége, de mindannyian nagyon cukik. Mivel a gyerekek általában szeretik az állatokat, azon belül is a macskákat, ezért úgy vélem, élvezni fogják, hogy együtt kalandozhatnak néhánnyal Kitti társaságában.

A főtitok megoldása, vagyis, hogy mi adja ki az ijesztő hangokat a óratoronyban, pont az adott korosztálynak (vagyis a legkisebbnek) megfelelő. Nem kell nagy fordulatokat várni, de egy kisgyerek számára kalandos lesz az, ahogy Kitti eljut az óratoronyig, rájön, mi is a baj, és megoldja azt. Szóval az ő szintjüknek tökéletesen megfelel ez a történet, és olyan értékeket ad át, amikre szükségük van a magabiztossághoz.

Ribizli cica is nagyon aranyos. Ő is félénkséggel küzd, ám a szeretet végül belé is bátorságot önt, és kóborlás helyett családra talál.


Hogy tetszett a könyv?

Aranyos mese volt aranyos illusztrációkkal, és Kitti megfelelő példakép lehet a gyerekek számára, mert megmutatja, hogy nem az a lényeg, hogy ne érezzünk félelmet, hanem az, hogy elég bátrak legyünk annak ellenére cselekedni, ha kell.

Szóval összességében TETSZETT ez a könyv.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Felnőttként és nagyobb gyerekként egyszer olvasós, ezért elsősorban a legkisebbeknek ajánlom. Olvasásgyakorlásra tökéletes a szöveg tördelése, nyelvezete, stílusa.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Kitti álöltözetében merészkedik ki a holdfénybe, abból merít erőt az esti kalandhoz, de nem csak ő segít szuperhősi álruhában másoknak! Minden állomáson elrejtettünk egy képet, amin hasonló hősök találhatóak, és nektek ki kell találnotok a mese CÍMÉT, amiben szerepelnek!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Állomáslista:

04. 09. Utószó
04. 11. Spirit Bliss Sárga könyves út
04. 13. Csak olvass!

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése