~ Sárga könyves út ~

2021. május 6., csütörtök

Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala – Blogturné



Jennifer Lynn Barnes egy olyan csavaros történetet hozott el nekünk, amiben semmi sem az, aminek látszik. Avery egy nem várt örökség miatt belecsöppen egy különleges életbe, és kap vele egy még különlegesebb családot, aminek a tagjai mind-mind titkokat rejtegetnek. De az igazi titok az, hogy miért hagyta rá az idős Tobias Hawthorne ezt a mesés vagyont, ha nem kötik rokoni szálak a lányhoz? Vagy mégis? Avery miközben próbál rájönni az elé kerülő rejtélyekre, a Hawthorne-házban élő fiúk nem könnyítik meg az életét.

Az Animus Kiadónál megjelent regény egy izgalmas történet bemutatkozó kötete, amiről a Blogturné Klub 10 bloggere mesél nektek. Tartsatok velünk a turnén, aminek a végén természetesen nem áruljuk el, hogy ki nyeri az Örökösök viadalát, de meghozzuk a kedvedet ahhoz, hogy te is megismerd Avery-t, és a szexi örökös fiúkat, akik mindenre képesek, hogy a rejtvények végére járjanak! Tarts velünk a turnén, és nyerd meg a kiadó által felajánlott Örökösök viadala regény egyik példányát! Csatára fel!


Miért választottam ezt a könyvet?

A fülszövege alapján izgalmas, kalandos, rejtélyekkel teli történetnek tűnt, és mivel én nagyon szeretem az olyan könyveket, amik megmozgatják az agyamat, kedvem támadt elolvasni. Hozzáteszem, a borítója is nagyon jól sikerült a könyvnek, csak borító alapján sosem választok olvasmányt, de ebben az esetben a fülszöveget a borítónak köszönhetően olvastam el.


Véleményem a könyvről

A regény főszereplője egy Avery nevű gimnazista lány, aki nem a legjobb körülmények között él. Mivel az apja lelépett, az anyja pedig meghalt, a féltestvére, Libby neveli őt. A nővére azonban egy erőszakos rosszfiúval él együtt, aki csak megkeseríti mindkettejük életét. Egy nap azonban minden megváltozik. Libby megtudja, hogy hatalmas vagyont örökölt egy Tobias Hawthorne nevű férfitól. A kérdés csak az, hogy a számára teljesen ismeretlen férfi miért pont őt választotta örököséül. Valamint az, hogy Libby hogyan fogja túlélni a többi Hawthorne haragját, amiért akaratán kívül kisemmizte őket.

Úgy kezdtem bele a regénybe, hogy lényegében annyit tudtam róla, amennyit a fülszöveg elárult. Az alapján pedig nem igazán tudtam beazonosítani, hogy ez most egy fantasy, egy romantikus történet vagy egy krimiregény lesz-e, esetleg valami más. Olvasás közben derült ki számomra, hogy elsősorban kalandregény erős krimi- és némi romantikus szállal vegyítve.

Avery karaktere szimpatikus. Bár hirtelen zuhan a gazdagság az ölébe, egyáltalán nem száll el magától. Az örökségét csak úgy kaphatja meg, ha beköltözik a Hawthorne-házba, vagyis jobb körülmények között élhet, de mégsem dőzsöl a pénzben. Sőt, érdeklődve próbálja felfedezni Tobias jótékonysági alapítványának működését, és egy otthoni hajléktalan férfin is megpróbál segíteni, akivel a parkban szokott sakkozni. Vagyis jóra próbálja használni a szerencséjét.

– Több milliárd dollárt örökölhetek azzal az egyetlen feltétellel, hogy muszáj beköltöznöm egy kastélyba?
– Így van.

A családban négy unoka van, Grayson, Jameson, Nash és Xander. Mindegyikük teljesen más személyiség, és épp ezért érdekesek. Grayson hidegnek tűnik, távolságtartó Averyvel, mert nem bízik benne. Jameson imádja a fejtörőket, az életet egyfajta játékként éli meg, legalábbis látszólag. Beleveti magát a nagyapja utolsó fejtörőjébe, de Averyt is a rejtvény részeként kezeli. Nash magának való jótét lélek. Nem érdekli a pénz, ki akar maradni az egész családi mizériából. Xander pedig a legkisebb fiú, aki elsőre pusztán cukinak tűnik, pedig ennél sokkal több van benne.

Avery szempontjából Grayson és Jameson karaktere a legfontosabb. A két testvérnek van egy közös titka, és mindketten kapcsolódnak érzelmileg Averyhez is. Bár önálló karakterekként nagyon érdekesek, valahogy egyikük romantikus szála sem tudott igazán megfogni. Inkább csak azért érdekeltek, mert kíváncsi voltam, mi történt a múltjukban, mit titkolnak, vajon mire képesek, hogy megoldják a nagyapjuk által előkészített rejtvényt és azért, hogy esetleg megszerezzék Averytől a vagyont.

Nash viszont annak ellenére, hogy sokkal kevesebbet szerepelt, nagyon szimpatikusnak tűnt. Mindig próbált segíteni a rászorulóknak, és az is aranyos volt, ahogy Libbyről próbált gondoskodni. Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy miért szakítottak a korábbi barátnőjével (Avery egyik ügyvédjével), de nem hiszem, hogy olyan ok állt volna a háttérben, ami miatt Nasht negatívan ítélném meg. Szóval bár őt inkább a mellékszereplők közé sorolnám, mégis megkedveltem.

Libby karaktere női szempontból volt érdekes. Egy bántalmazó kapcsolatban élt nagyon sokáig, amiből csak azért tudott kiszakadni, mert Avery megörökölte a vagyont, és magával tudta őt vinni egy másik, jobb környezetbe, távol az exétől. Az exnek persze ez nem tetszik, főképp azért, mert ő is részesülni szeretne a lányok szerencséjéből. Nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon Libby képes lesz-e véglegesen nemet mondani a pasinak, vagy pedig újra beleesik a hálójába akár Averyt is magával rántva.

A könyv legizgalmasabb, legérdekesebb szála a nyomozós kalandszál. Ez teszi igazán érdekessé az egész történetet. Mi köze Averynek Tobiashoz? Miért ő lett az örököse? Miért semmizte ki a családját? Mi történt a múltban? Miért hozott össze a halála előtt egy rejtvényekkel teli nyomozós játékot Tobias Avery és az unokái számára? Mi volt a célja?

Imádtam Averyékkel együtt keresni a nyomokat, gondolkozni a rejtvényeken, rejtélyeken, és nagyon kíváncsian vártam, milyen válaszokat kapok majd a kérdéseimre.

A regény végén volt egy nagy csavar, ami gondolom, a következő részben lesz majd igazán kifejtve. Ez a csavar visszautal a regény elejére, és érdekel, hogy mit hoz majd ki belőle az író. Viszont az Averyvel kapcsolatos kérdésekre kapott válaszok számomra kicsit túl egyszerűek voltak. Én ennél valami izgalmasabb indokot vártam, miért is lett ő az örökös.

Ettől függetlenül a regényt igazán izgalmasnak, összetettnek, és témáját tekintve újszerűnek találtam. Mindenképpen kíváncsi leszek a folytatásra.


Hogy tetszett a könyv?

A karakterek izgalmasak voltak, a nyomozós rejtélyek, rejtvények beindították az agyamat, a kalandok, fordulatok fenntartották a figyelmemet. A megoldások egy része kicsit egyszerűre sikeredett, de bőven akadtak olyan további kérdések, amelyek miatt kíváncsian várom a második részt.

Vagyis összességében NAGYON TETSZETT ez a könyv.


Kiknek ajánlom a könyvet?


Azoknak, akik szeretnének egy alaptémájában érdekes, cselekmény és karakterek tekintetében izgalmas regényt olvasni.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Szereted a rejtélyeket, és a titkos kódokat? Ha te is jó vagy ebben, mint Avery és a Hawthorne-fiúk, akkor itt az idő, hogy bebizonyítsd ezt. Minden blogon találsz egy anagrammát, ami egy Agatha Christie könyv címét rejti. A te feladatod pedig rájönni erre, és a helyes címet beírni a blog Raffecopter dobozába. Hajrá! Nyomozásra fel!

Anagramma a játékhoz: Káró.


Állomáslista:

04. 23. Könyvvilág
05. 06. Spirit Bliss Sárga könyves út
05. 07. Kelly és Lupi olvas
05. 09. Readinspo
05. 11. Flora the Sweaterist

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése