~ Sárga könyves út ~

2024. szeptember 7., szombat

Nathan W. Pyle: Furcsa planéta – Blogturné



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából a Furcsa planéta kis űrlényei most már könyvalakban is szórakoztathatnak minket. Ezúttal öt bloggerünk mondja el a véleményét nektek erről a cuki kis képregényről, és természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt belőle.


Miért választottam ezt a könyvet?

A Heartstopper óta nagyon rákattantam a képregényekre, valamint én is elkezdtem rajzolgatni, és egyszer majd szeretnék összehozni egy saját képregényt, ha már elég ügyes leszek hozzá. Szóval egyfelől érdekelnek olvasóként a képregények, másfelől szeretnék tanulni belőlük. Így ha van lehetőségem elolvasni egy képregényt, akkor azonnal lecsapok rá, ebben az esetben is így volt ez.


Véleményem a könyvről

A könyv kézhezvétele előtt is láttam már néhányat ebből a kis ufós képregényből az interneten angolul, és aranyosnak találtam, szóval örültem, hogy a Könyvmolyképző lecsapott rá, és egy kötetbe gyűjtöttek egy csomót.

A kivitelezés is jól sikerült: egy cuki kis négyzet alakú könyvecske, amit nagyon könnyű magunkkal vinni bárhová, hogy ha éppen unatkoznánk, akkor lapozgathassuk. Mivel az emberek állandóan rohannak ide meg oda, ez nagyon praktikus.

A kötet nem egyetlen történetet visz végig képregényként, mint például a Heartstopper esetében, hanem rövid kis jelenetek találhatók benne, amiknek köszönhetően megismerhetjük ezeket az ufócskákat, bepillantást nyerhetünk az életükbe, az érzéseikbe, a viselkedés- és gondolkodásmódjukba. Természetesen mindezt humorosan, mégis néha elgondolkoztatóan.

Nagyon tetszik a magyar fordítás, mert a nyelviség adja az egyik humorforrását ezeknek a képregényeknek. Az ufócskák ugyanis nagyon vicces módon logikus kifejezéseket használva, rövid és merev mondatokkal, mégis aranyosan írják le, vagy épp körbe a mi hétköznapi szavainkat, kifejezéseinket, érzéseinket. Például, ahelyett, hogy azt mondanák, túl forró a kávé, azt mondják, hogy „Ez már éget.”, vagy a hűtőre a tápanyagmegőrző szót használják. A kötet végén van is egy kis képes szótár, amiből megtudhatjuk, miként nevezik ők a „gyakori objektumok”-at.

A rajzok elég egyszerűek, de pont ezért tetszenek. Megmutatják, amit magamban is tudatosítani kell, hogy nem szükségesek tökéletesen művészi rajzok ahhoz, hogy jól és szórakoztatóan el lehessen mesélni képekkel egy történetet az embereknek. Az ufócskák nagyon cukin vannak megrajzolva, a nagy fejük a hatalmas fekete szemekkel egyszerűen imádnivaló. A kékes-lilás-rózsaszínes árnyalatok dominálnak a könyvben, amik egyfelől feldobják a képkockákat, másfelől kellemesek voltak a szememnek.

Témák tekintetében, bár az összes képregény az ufócskák hétköznapi életét mutatja be, mégis ezt egész változatosan teszi. Vannak családi, szülő(k)-kisgyerek jelenetek, háziállatokkal kapcsolatos jelenetek (kutyás és macskás is), ünnepi és szórakozással kapcsolatos jelenetek, iskolában és munkahelyen játszódó jelenetek, baráti és romantikus jelenetek, vagyis az emberek hétköznapi életének minden egyes momentumát átültette Pyle a furcsa planéta világába. Hangulatra is elég sokszínűek a képregények. Vannak vicces sztorik, cuki sztorik, ironikus sztorik, de olyanok is, amik szomorkásak vagy meghatóak.

Alig húsz perc alatt végigolvastam, -nézegettem ezt a kis kötetet, és amikor a végére értem, sajnáltam, hogy nincs még több oldal, mert igazán szórakoztató volt.


Hogy tetszett ez a könyv?

Aranyos, vicces és szórakoztató volt. A kivitelezése tökéletes a kötetnek, a fordítása is bejött, és nagyon cukik az ufócskák.

Szóval összességében IMÁDOM ezt a könyvet.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Mindenkinek, aki szeretne egy nagyon szórakoztató húszpercnyi kikapcsolódást magának.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Ezúttal híres képregények kockáit találhatjátok elrejtve az állomásokon. Keressétek meg ezeket, és írjátok be a Rafflecopter-doboz megfelelő helyére az adott képregény címét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Állomáslista:

09. 04. Szembetűnő
09. 06. Dreamworld
09. 07. Spirit Bliss Sárga könyves út
09. 08. Hagyjatok! Olvasok!

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése