~ Sárga könyves út ~

2013. szeptember 8., vasárnap

Lelkek börtöne 1-3. rész









1.

Festészet…
Mintha bármit is megoldana az, hogy egy vászon elé ültetnek minket, és ecsetet nyomnak a kezünkbe. Fesd le a gondolataidat, az érzéseidet, hadd jöjjünk rá, mi nyomja a kicsi szívedet! Ha kimutatod, ami benned van, meg tudunk gyógyítani pár szivárványszínű bogyóval.
Zöld – nyugtató. Az erdő fáinak lombja lágyan susog a fejedben.
Rózsaszín – antidepresszáns. Kavargó pink-köd, mely a világra borulva fedi el a valóságot a szemünk elől.
Kék – altató. A magasban szárnyalunk a madarakkal, hogy aztán ébredéskor zuhanni kezdjünk, és a tenger hullámzására riadjunk fel.
Sárga – valami vitamin. Erősítő napfénykúra. 
Hetek óta csak a napfényt veszem magamhoz. A valóság fáj, de a valóság életben tartja, ami már nincs. Nem kell susogás, köd és repülés.


2.

Roy szerint komolyabb vagyok a koromnál. Roy a délutános ápoló itt, és az egyetlen értelmes, emberi lény rajtam kívül. Ha van egy kis szabadideje, akkor leül velem beszélgetni. Szerinte, egyáltalán nem tizenhat évesnek tűnök, hanem inkább negyvenhatnak. Persze nem külsőleg.
Nem szeretem magam. Olyan vagyok, mint egy lány, csak sokkal esetlenebb. Előző életemben száz, hogy majom voltam, mert a karom lassan a földet súrolja, a lábammal meg úgy csámpázom, hogy ha kimennék az állatkertbe, az orángutánmama simán elhinné, hogy az egyik porontya vagyok, és banánt nyomna a számba.
Bár, úgysem számít, hogy nézek ki. Valószínűleg, az egész életemet itt töltöm majd az Arthur Hooward Pszichiátriai Intézet, vagy ahogyan én nevezem, a Lelkek Börtöne falai között. A körülöttem lévők nagy része azzal sincs tisztában, hol tartózkodik. Nem érdeklődnek egy nyurga, izomhiányos, végtaghosszúságban szenvedő fiú kinézete iránt. Teszem hozzá, hála az égnek Ha azt mondom, hogy a legvonzóbb nő itt egy negyvenkét éves ex-tanárnő, aki azt hiszi, hogy elrabolták a földönkívüliek, és neki is apró bajsza és némi súlyfeleslege van, azt hiszem, érthető, hogy miért örülök ennek.
Azért az egy kicsit elkeserítő, hogy valószínűleg szűzen fogok meghalni.


3.

- Ez igazán gyönyörű lett, Cain simogatja meg a buksimat Carla néni. Ő a legszebb tanár néni az egész iskolában. A dicsérettől hálásan bújok az érintésébe. – Otthon biztosan kiteszik majd a szüleid a hűtőre. Hatalmas vigyor ül ki az arcomra, és végignézek a rajzomon. Anya, apa, Abe és én. Na meg a házunk, sok-sok virág anyu kertjében és egy sárga napocska.
A padra hajtom a fejem, és csak bámulom a krétanapot, amíg a többiek rajzolnak. Egy pillanatra, mintha rám mosolyogna, én pedig visszamosolygok.
- Hűha, ez elég érdekes - áll meg a hátam mögött Roy. A festményemre mered összehúzott szemmel. Egy arc, mely darabokra hullott egy törött tükörnek köszönhetően. Kicsit Picasso beütése van, de most ehhez volt kedvem. Az egyik szem lejjebb van, mint a másik, a száj pedig oldalra csúszott. A vörös festék egy kicsit szétfolyt. Megvágta magát a rémarc. – Mi a címe?
- Önarckép.

14 megjegyzés:

  1. Lebilincselő, érzéki, és igen kidolgozott volt ez a részlet! Boldogsággal, energiával dúsítottan olvastam, és engedtem, hogy a fantasztikus sorok belém ivódjanak. Gratulálok Spirit, ez az írásod maga a tökély...! Annyi mindent takarnak maguk mögött a sorok, hogy az valami fenomenális... Minden elismerésem a tiéd!!!

    Üdv.:
    Benett
    ______
    www.benettvilaga.blogspot.hu

    VálaszTörlés
  2. ÖRÜLÖK, HOGY ÚJRA ÜZEMELTETED EZT A BLOGOT!!! - boldogsággal tölt el!!! <3

    VálaszTörlés
  3. Benne vagy egy linkcserébe? :D
    Én mindenesetre kiraklak, örülnék, ha Te is kiraknál engem! :)
    Köszönök minden kedves, jó tanácsot Tőled! <3

    LINKEM:

    http://benettvilaga.blogspot.hu/

    Előre is köszönöm szépen!

    Üdv.:
    Benett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, de nem tervezek link- vagy bannercserés dolgot kitenni oldalra, mert a régin (Twilightos) is totál szétesett az egész blog, annyian akartak link- vagy bannercserét, és ha egyet kiteszek, akkor jön a kérdés, miért nem teszem ki másokét is. Szóval, maximum hivatalos (a könyveimmel, kiadómmal, kiadómnál lévő írótársakkal kapcsolatos) linkeket és bannereket szánok erre az oldalra. Sajnálom, és remélem, megérted. :)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Jaj, tudod jól hogy én az ilyeneket mindig megértem! :) Még egyszer köszönöm az olvasás által nyújtott élményt!

      Várom a folytatást! :)

      Törlés
  4. Már most érzem, hogy imádni fogom. Jelenlegi érzéseim: MÉGMÉGMÉG! :D
    Örülök, hogy megint olvashatok valamit a blogodon! :D
    ~Fighting!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy így érzel, köszönöm szépen! :)

      Törlés
  5. Üdv újra a "fedélzeten" :)))))))))))))))))

    Persze, már megint nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire tetszik az írásod. Túlzás nélkül merem állítani, hogy igazi író vált belőled!

    Üdv: T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a köszöntést. És azt is, hogy szerinted kiérdemeltem az író megnevezést, ez igazán megtisztelő számomra. :) Na meg persze, köszönöm, hogy még mindig itt vagy velem, és olvasod, amiket írok. :)

      Törlés
  6. Hali!
    Én azt hittem, hogy ebből kiadott könyv lesz.
    De nem baj, hogy így alakult, csak arra kérlek, hogy ha majd eljutunk a végére, ezt is tedd föl valahová egyetlen doksiba, hogy a kiskütyümön el tudjam vinni magammal olvasni :)
    Tudom, ez a blog nem a rendszeres frissek helye, de azt elárulhatnád, hogy mivel tudunk neked ihletet adni. (Ha már több időt nem tudunk csinálni.) :)

    A részekről:
    1. A szín leírások nagyon bejönnek, remélem, lesznek még :)
    2. "Roy a délutános ápoló itt, és az egyetlen értelmes, emberi lény rajtam kívül."
    Szerintem majdnem minden Intézetben lévő ember így gondolja, tetszik, hogy ezt sem hagyod ki :)
    "az orángutánmama simán elhinné, hogy az egyik porontya vagyok, és banánt nyomna a számba"
    Ezen nagyot nevettem, annyira jó hasonlat :)
    3. Ehhez elég nehéz hozzászólni, még kevés infónk van ahhoz, hogy a nyilvánvalón kívül mást is mondjak.

    Örülök, hogy megint blogolsz :)
    Pusz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, mi lesz belőle, mi nem. Írogatok ide, felpakolom, amit gondolok, aztán majd úgyis kiderül idővel. :)
      Ihletet adni a részletes hsz-ekkel tudtok, mert ha tudom, hogy kapok valóban építő és részletes véleményt, akkor még inkább meg akarom mutatni nektek, amit írtam. :) De ahogy látom, nálad ezzel nincsen gond, mert eddig is részletes hsz-eket írtál nekem. :)

      1. A színek valahogy mindenkinek bejönnek. Fummie is ezt emelte ki nekem privátban. :)

      2. És sokszor a nem Intézetben lévő emberek is ezt gondolják. :D Körülnéznek a világban vagy megnézik a híradót, és felmerül bennük, hogy: Hé, mi van, én maradtam az egyetlen értelmes, emberi lény a földön? XD

      3. Igen, majd később kiderül, hogy mi is a plusz értelme a festménynek. :)

      Köszönöm, hogy írtál, pussz. :)

      Törlés