~ Sárga könyves út ~

2018. június 6., szerda

Könyvheti programajánló


 
 
Bár csak szombaton tudok kimenni a Könyvhétre, összeszedtem azokat a programokat, amik érdekelnek/érdekelnének, hátha mások is szívesen részt vennének rajtuk.

Június 7., csütörtök, 17:00 Oroszlános kút melletti színpad 
Beszélgetés Cecelia Ahern Utóirat: Szeretlek! című könyvéről magával az írónővel

Cecelia Aherntől egyelőre csak A Vétkest olvastam, viszont az nagyon tetszett. Valamint filmként láttam a könyvet, amelyről beszélgetni fognak vele a Könyvhéten. Nos, tudni kell rólam, hogy nem igazán vagyok oda a romantikus filmekért, talán 3-4 olyan van, ami tetszett, és szívesen nézem meg többször is, azonban ezek közül az egyik az Utóirat: Szeretlek! Szóval szívesen találkoznék személyesen is az írónővel, és nagyon sajnálom, hogy nem tudok elmenni a beszélgetésre.


Június 8., péntek, 18:30 Oroszlános kút melletti színpad
Csoma Mózes Korea Története könyvbemutató

Aki ismer, tudja, hogy nagyon érdekel a koreai nyelv, történelem, gasztronómia. Olvastam is már korábban Csoma Mózestől, szóval jó lenne tudni, hogy mit mesél az új könyvéről. Sajnos erről is lemaradok, de talán sikerül beszereznem majd a könyvet.


Június 9., szombat, 13:00 Vörösmarty szobor melletti színpad 
Twister [bekezdés] program eseménye

Sajnos még egyik [bekezdés] programon díjat nyert író könyvét sem volt szerencsém elolvasni, viszont olvastam a könyveik fülszövegét, és találtam köztük több olyat is, ami felkeltette a kíváncsiságomat. Többek között Frey Évától az Allegórium nagyon érdekesnek tűnik. Szóval úgy gondoltam, megnézem magamnak a programot. Valamint azt az információt kaptam, hogy 14:30-tól a program eddigi győzteseivel is lehet majd találkozni, úgyhogy talán ez lesz majd a végső lökés ahhoz, hogy kiválasszam, melyikük könyve érdekel igazán.


Június 9., szombat, 14:00 Vörösmarty szobor melletti színpad 
Magyar mesék lázadó lányoknak című könyvről beszélgetés

Nos, feministaként minden érdekel, ami nőkről/lányokról és nőknek/lányoknak szól, szóval ez szintén egy olyan program, ami nekem való lenne. De majd még eldől, hogy az egy időpontban futó programok közül melyiket választom.


Június 9., szombat, 14:00 Oroszlános kút melletti színpad
Pusztai Andrea A Bizánc-trilógia és Trux Béla Eretnek című könyvének bemutatója

Pusztai Andi Bizánc-trilógiáját már évekkel ezelőtt kinéztem magamnak, iszonyatosan kíváncsi vagyok a történetre, de sajnos még nem tudtam beszerezni a sorozat könyveit. Nem mondom, hogy talán most, mert teljesen le vagyok égve anyagilag, de a program mindenképpen megtartaná bennem az érzést, hogy valamikor egyszer mindenképpen szeretném elolvasni ezt a regénysorozatot. Nem mellesleg Rozsonits Judit lesz Andi és Trux Béla beszélgetőpartnere, akivel Facebookon jó kapcsolatot ápolunk, úgyhogy vele is szívesen találkoznék.

Június 9., szombat, 16:00 Vörösmarty szobor melletti színpad
Beszélgetés a Rólad/Neked könyvek szerzőivel

Azok a Menő könyvek, amelyeket eddig olvastam, nagyon tetszettek, úgyhogy szerintem érdemes nyomon követni, milyen könyveik jelennek meg, és milyen új szerzőket karolnak fel.


Június 9., szombat, 20:00 Oroszlános kút melletti színpad
Grecsó Krisztián, Dés László és Dés András közös estje

Évekkel ezelőtt a tanítási gyakorlatom ideje alatt egyszer összefutottam Grecsó Krisztiánnal. Ugyanis az adott iskolában volt egy irodalmi verseny, amelyen az ő egyik könyvéhez kapcsolódtak a feladatok, és őt magát is meghívták a versenyre vendégként. Nagyon szimpatikus embernek találtam akkor, és elhatároztam, hogy biztosan olvasok majd tőle valamit. Azóta ezt meg is tettem, és most már szimpatikus író is számomra. Szóval jó lett volna látni ezt az estet, mert biztosan érdekes lesz. Akinek sikerül elmenni rá, majd meséljen nekem!

Június 10., vasárnap, 11:00 Oroszlános kút melletti színpad
A bűn és a társadalom női szemmel

Mivel imádok krimiket írni és olvasni, ezért erre a programra íróként lennék kíváncsi. Nagyon érdekelne, hogy a beszélgetésben résztvevő írónők mit mondanak, milyen tapasztalatokkal, észrevételekkel rendelkeznek. Szóval erről is mesélhetne majd valaki, aki eljut rá.


Nagyjából ennyi lenne, amit kiszúrtam magamnak, remélem, hogy a szombati programok többségére eljutok majd, és talán veletek is találkozhatok valamelyiken. Akárhogy is lesz, jó szórakozást mindenkinek a Könyvhéthez! :)

Ó, és persze mindenkit szeretettel várok a saját dedikálásomra, ami június 9-én, szombaton, 12-13 óra között lesz az Alexandra standjánál (15-ös stand). :)

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése