~ Sárga könyves út ~

2020. február 7., péntek

Barbara Cantini: Halálka (Halálka 1.) – Blogturné


Legújabb turnénk során egy igazán különleges mesehős nyomába eredünk: ő nem más, mint Halálka, a zombikislány, aki a Málladozó Villában lakik Néhay nénikéjével és számos más, rettentő szellemes lénnyel. Barbara Cantini mesesorozatának első részéből megtudhatjuk, hogyan szerez Halálka barátokat, míg a második részben titokzatos eltűnések után nyomozhatunk és megismerhetjük a kislány undok unokaöccsét is. Tartsatok hat bloggerünkkel, akik mindkét kötetről leírják véleményüket, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányokat! 

Miért választottam ezt a könyvet?

Szeretem a mesekönyveket. Azok a mesekönyvek pedig, amelyekben a főszereplő valamiért különleges, mindig felkeltik a kíváncsiságomat. Halálka pedig különleges, mert hát, ő nem egy élő kislány, hanem egy zombilányka. Érdekelt, hogyan lehet egy alapból ijesztő lényből olyan karaktert csinálni, akit megkedvelhetnek a gyerkőcök.


Első gondolatok

Amikor kinyitottam a könyvet, az volt az első gondolatom, hogy mennyire részletgazdagon illusztrált. A rövidke, könnyen olvasható szövegek mellett ezek a rajzok rengeteg apró érdekességet rejtenek, fotókat zombi, szellem és egyéb rokonokról, mókás című magazinokat, könyveket és egyéb apróságokat. Az olvasás mellett érdemes jól végigfürkészni ezeket a rajzokat, mert gyönyörűek és szórakoztatóak egyszerre.


Történet

Halálka, mint említettem, nem átlagos kislány, mivel halott. Zombiként él egy nagy villában Néhay nénivel, Bu Songgal, az albínó agarával és néhány ijesztő "dologgal", pl. Gyász bácsi beszélő koponyájával. Halálka azonban magányos és szörnyen unatkozik, nagyon vágyik arra, hogy barátai legyenek. A mese lényegében arról szól, hogyan próbál meg Halálka barátokat szerezni magának.

Halálka annak ellenére, hogy zombi, egészen emberi. A viselkedése, a vágyai, az álmai pont ugyanolyanok, mint egy emberi kisgyereké. Azzal, hogy zombi, mégis kilóg a többiek közül, épp ezért megfelelő karakter ahhoz, hogy egy tanulságos mese főszereplője lehessen. A gyerekek nagy része ugyanis valamiben szintén kilóg a többiek közül. Ducik, soványak, túl magasak, túl alacsonyak, szemüvegesek, vörös a hajuk, szeretnek tanulni és olvasni (vagyis strébereknek csúfolják őket), vagy épp nem futja a szüleiknek arra, hogy menő, márkás ruhát vegyenek nekik.

Vagyis szinte mindenkiben találni valamit, amitől rossz környezetben kitaszítottá válhat. Magányossá.

Halálkát emiatt az olvasó gyerekek könnyedén megkedvelhetik, úgy érezhetik, pont ugyanolyan szívfájdalmakat élhet át, mint ők. Együttérezhetnek vele, és rádöbbenhetnek, hogy nincsenek egyedül a problémáikkal. Valamint láthatják, hogy Halálka sem adja fel, nem keseredik el, hanem újra és újra próbálkozik, hogy barátokat szerezhessen. Emberlánynak öltözik, kihasználja a halloween lehetőségeit...

Engem felnőttként is nagyon szórakoztatott a könyv, imádtam az illusztrációit, és sajnáltam, hogy körülbelül 10 perc alatt a végére is értem.


Karakterek

Halálka egy cuki zombikislány, akinek az első meghökkenés után simán bárki a barátja lenne. Kitartó, fifikás, kedves, barátságos, vagyis egyáltalán nem ijesztő, még ha maga a környezete, az őt körülvevő tárgyak és lények parásak is kicsikét.



„Egy nyári reggel Halálkának briliáns ötlete támadt: „Kifestem magam, és beöltözöm igazi kislánynak!”


A többi karakter ebben az első részben igazából csak díszlet Halálka világához és történetéhez. Egyáltalán nem feleslegesek, mert hozzájárulnak ahhoz, hogy a történet a megfelelő hangulatot nyújtsa, viszont érzelmileg semlegesek.


Hogy tetszett a könyv?

Nagyon aranyos kis történet, cuki főszereplővel és csodás, részletgazdag illusztrációkkal.

Szóval összességében IMÁDOM ezt a könyvet.



Kiknek ajánlom ezt a könyvet?


Minden apró gyerkőcnek, különcöknek és nem különcöknek egyaránt. Valamint gyereklelkű felnőtteknek is.


Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:
KATT 


Nyereményjáték:

Jelenlegi nyereményjátékunkban olyan tárgyakat és lényeket kell megtalálnotok, melyek fontos szerepet játszanak Halálka kalandjaiban vagy a Málladozó Villában. Minden bejegyzésben elrejtettünk néhány kiemelt betűt, ezeket a helyes sorrendbe téve írjátok be a megfelelő szót a rafflecopter doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

02. 07. Spirit Bliss Sárga könyves út (1. rész)
02. 08. Sorok között (1. rész)
02. 09. Hagyjatok! Olvasok! (Extra)
02. 10. Könyv és más (2. rész)
02. 11. Hagyjatok! Olvasok! (2. rész)
02. 12. Csak olvass! (2. rész)
02. 13. Olvasónapló (2. rész)
02. 14. Spirit Bliss Sárga könyves út (2. rész)
02. 15. Sorok között (2. rész)

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése