~ Sárga könyves út ~

2024. április 16., kedd

Louie Stowell: Loki 3. – Egy világuralomra törő isten naplója – Blogturné



Tartsatok velünk az Egy világuralomra törő isten naplója blogturnéján, ahol folytatódnak a kamasztestbe zárt Loki és fivére, Thor kalandjai. Lokinak még mindig sok jót kéne tennie ahhoz, hogy igazán megjavultnak nyilvánítsák, s folyton kísértésbe esik, hogy vajon megéri-e a helyes úton járni. Tarstatok bloggereinkkel a turnén, mely során Louie Stowell gazdagon illusztrált kötetéből egy példányt meg is nyerhettek a Manó Könyvek kiadónak köszönhetően!


Miért választottam ezt a könyvet?

Először is, Loki az egyik kedvenc Marvel-karakterem, úgyhogy igyekszem mindent elolvasni róla, amit csak tudok. Másodszor, ennek a sorozatnak már az első két részét is nagyon szórakoztatónak találtam, szóval nem akartam lemaradni a folytatásról.


Véleményem a könyvről

A történetben Lokinak elege lesz abból, hogy mindig Thor játssza a hős szerepét, neki pedig csak a gonoszé jut. Ezúttal még az iskolai színdarabban is. Emiatt amikor véletlenül hozzá kerül egy furcsa gyűrű, még csak el sem gondolkozik azon, miért kezdi mindenki őt isteníteni, aki csak hozzáér a gyűrűhöz. Egyszerűen csak élvezi, hogy ezúttal neki jut minden, ami korábban a bátyjáé volt. Ám a gyűrűnek saját akarata van, és Lokit csak kihasználja, nem pedig szolgálja...

Az illusztrációk még mindig nagyon klasszul kiegészítik a történetet, és adnak neki egy újabb humorlöketet. Imádtam hozzánézegetni őket a szöveghez. És továbbra is nagyon tetszik a fordítás, a stílus, a nyelvezet pontosan illik a történethez és a karakterekhez.

Azt hiszem, ez az a rész, amiben ténylegesen kiderül, hogy Loki valóban gonosz-e, vagy sem, és hogy miként érez valójában a testvére, Thor iránt. Ugyanis ebben a történetben Loki lényegében mindent megkap, amire csak látszólag valaha vágyott. A hírnevet, rajongást, odafigyelést. Az emberek odavannak érte, és bármit megtesznek neki a gyűrű hatására. Ám hogy ez tartósan így maradjon, annak az lenne az ára, hogy megöli Thort. Vagyis a történet nagy kérdése: képes-e erre, hogy elnyerje mások imádatát.

A dolgokat nehezíti, hogy Heimdall és Hyrrokkin elutaznak, így nincsenek ott kamuszülőként, hogy visszafogják, neveljék és szükség esetén támogassák Lokit egyfajta lelkiismeretként. Vagyis Loki teljesen magára marad a lelkiismereti harcban. Annak ellenére, hogy felbukkan Balder, Thor testvére új karakterként, hogy babysittelje a fiúkat.

Balder egyébként ugyanolyan semmitmondó karakter, mint Thor, viszont poénforrásnak jó, mert vicces, ahogy Loki teljesen félremagyarázza a szavait és tetteit. Miközben Balder általában kedves akar lenni hozzá, Loki ezt mindig úgy „fordítja le”, mintha épp az ellenkezőjét tenné.

A történet nagyon gyorsan végigolvasható, nekem néhány órámba telt a végére érni. De igazán szórakoztató délutánom volt, miközben olvastam.


Hogy tetszett ez a könyv?

Humoros volt a történet és az illusztrációk is, klassz a fordítás, és imádom az emberi tinédzserfiú Loki karakterét.

Szóval összességében IMÁDOM ezt a könyvet.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Mindenkinek, aki néhány órán keresztül jól akar szórakozni.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Nem csak Loki vezet naplót, ami teli van rajzokkal, hanem ez egy igen népszerű műfaj az ifjúsági regények között. Bloggereinknél egy-egy ilyen rajzos naplóregény fülszövegét találjátok. A Rafflecopter dobozába írjátok be a könyvsorozatok szerzőjének nevét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)


Fülszöveg a játékhoz:

„Itt a remek alkalom, hogy katasztrofális múltját maga mögött hagyva vagány, népszerű és menő csajként újjászülethessen. Csakhogy Nikki az a fajta lány, aki ebédnél magára önti a spagettit, minden csínytevésével lebukik, Halloween-re patkánynak öltözik, és az apja teherautójának tetején egy gigantikus műanyagcsótány ül.”


Állomáslista:

Blogturné
04. 18. Könyv és más
04. 20. Olvasónapló

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése