~ Sárga könyves út ~

2023. szeptember 7., csütörtök

Aaron Alexander: Az összehangolás módszere – Blogturné



Aaron Alexander Az ​összehangolás módszere című könyvéből megtanulhatjuk hogy milyen fontos összehangolni a testünket és a tartásunkat. A coach tanácsai segítenek fájdalmaink enyhítésében, hangulatunk megváltozásában és a stressz csökkentésében.
Tartsatok bloggereinkkel a keleti filozófiát a nyugati tudománnyal ötvöző könyv turnéján, és ne felejtsetek el játszani se, hiszen egy szerencsés olvasónk meg is nyeri a Jaffa kiadó által felajánlott nyereménypéldányt.


Miért választottam ezt a könyvet?

Igazából a testtartásom tinédzserkorom óta borzalmas, és csak egyre rosszabb lesz. Túl nagy mellem van, ami nem kicsit húzza előrefelé a gerincemet, meg hát egész életemben ülőmunkát végeztem, és ott a túlsúly is. És igaz, hogy a hátfájdalom nemcsak a testre hat ki, hanem a lélekre is, mint minden fájdalom. Szóval gondoltam, miért ne olvassam el azt a könyvet, hátha kapok néhány hasznos tanácsot.


Véleményem a könyvről

Aaron Alexander manuálterapeuta és mozgáscoach, szóval ért ahhoz, amit ír, és szerencsére érthetően is adja át a tudását a könyvben az olvasóinak. A stílusa nagyon közvetlen, baráti, de érezhető mögötte a szakmaiság is. Nemcsak elmondja, hogy mit kell tennie az embernek, hanem meg is magyarázza a háttérben húzódó okokat és miérteket olyan módon, hogy egy hétköznapi, a témához egyáltalán nem értő személy is megérthesse. Ehhez pedig hétköznapi példákat használ, amik egyfelől olvasmányosabbá teszik a szöveget, másfelől még jobban segítenek megérteni, miként is működünk mi, emberek testileg és lelkileg is.

Az elméletet összehangolási tippek szakítják meg, amelyekben különböző feladatokat kapunk a szerzőtől. Ezek a feladatok egyáltalán nem nehezek, nem igényelnek szinte semmiféle eszközt a saját testünkön kívül, sem sok időt. Mégis segítenek abban, hogy feldolgozzuk a stresszt, átmozgassuk magunkat, javítsunk a tartásunkon, pozitív hatással legyünk a testünkre, lelkünkre egyaránt. Őszintén bevallom, hogy még nem próbáltam ki a könyvben lévő összes összehangolási feladatot, de találtam köztük olyat, ami tetszett, amit biztosan ki fogok próbálni, és megpróbálok majd beilleszteni hosszú távon az életembe.

Tetszik, hogy a könyv nemcsak a testünkkel és magával a tényleges mozgással foglalkozik, hanem a lelkünkkel és egyéb fontos teendőkkel is, amik szükségesek ahhoz, hogy testileg-lelkileg egészségesek legyünk. Például a légzéssel, az alvással, a megfelelő öltözködéssel, a harmonikus otthon fontosságával, a zuhanyzással, sőt, még a vécézéssel is.

A könyv arra is odafigyel, hogy az emberek nem feltétlenül otthon, nyugiban töltik az egész napjukat, hanem sok időt töltenek házon kívül is. Szóval tippeket kapunk arra, miként tudnánk hozzájárulni az egészségünkhöz a munkahelyünkön, az autónkban, esetleg a repülőn ülve (bár kétlem, hogy a magyar emberek többsége sok időt töltene repülőn, de úgy látszik, külföldön ez gyakoribb, mint hittem).

Ez a könyv nagyon-nagyon összetett sokféle szempontból. Még az érzékszervek terén is. Foglalkozik azzal, hogy milyen hatással vannak ránk a hangok, vagy éppen a csend, a fény és a sötétség, valamint az érintés.


Hogy tetszett a könyv?

Teljesen érthető volt minden, mégis érezni lehetett a módszer mögötti szakmaiságot. A gyakorlatok nagy részét nem találtam nehéznek, még olyan túlsúllyal küzdő emberek számára sem, mint amilyen én is vagyok. Ami nagy szó, mert a legtöbb mozgásforma, amivel eddig találkoztam, nem egyszerű egy túlsúlyos ember számára.

Nagyon összetettnek és sokrétűnek találtam a könyvet, az élet szinte minden területével foglalkozik, nemcsak a testünkkel, hanem a lelkünkkel is. Biztos, hogy jó pár gyakorlatot ki fogok még próbálni a könyvből, és szerintem lesznek olyanok, amiket hosszú távon is végezni fogok majd.

Szóval összességében NAGYON TETSZETT ez a könyv.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Mindenkinek, akinek gondja van a tartásával, nehezen áll neki a mozgásnak, de szeretne egészségesebb lenni, jobb formába hozni a testét és a lelkét is.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Három állomás és három jó válasz. Minden turnéállomáson találtok egy kérdést vagy kipótolandó mondatot, illetve három lehetséges választ. A feladatotok rájönni, hogy melyik válasz a helyes!

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)


Kérdés a játékhoz:

Mi Aaron Alexander foglalkozása?
a) manuálterapeuta és mozgáscoach
b) life coach és légzésterapeuta
c) mozgáscoach és pszichológus


Állomáslista:

09. 07. Spirit Bliss Sárga könyves út
09. 08. Könyv és más
09. 10. Hagyjatok! Olvasok!

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése