~ Sárga könyves út ~

2016. július 1., péntek

Dan Brown: A megtévesztés foka



Dan Browntól A megtévesztés foka című könyvet mindenkinek ajánlom, aki szereti a titkokat és izgalmakat. Évekkel ezelőtt A Da Vinci-kódot is olvastam tőle, az is nagyon tetszett, ám ez a könyv néhány hajszálnyi előnnyel ugyan, de mégis vitte nálam a pálmát.

Az alapsztorija röviden annyi, hogy az USA épp elnökválasztás előtt áll. A jelenlegi elnök, Zach Herney és Sedgevick Sexton szenátor áll szemben egymással. Sexton elsődleges ütőkártyája Herney ellen, hogy azt állítja, az elnök túl sok adóforintot szór el a NASA támogatására, miközben a NASA semmiféle eredményt nem tud felmutatni, vagyis a jelenlegi elnök felelőtlenül szórja a pénzt, így le kell váltani.

A csavar a dologban, hogy Sexton lánya, Rachel a kormánynak, vagyis a jelenlegi elnöknek dolgozik. Mégis meglepődik, mikor az elnök személyesen felkeresi őt, és közli vele, a NASA olyan felfedezést tett, ami nemcsak abban segíthet, hogy őt újraválasszák, hanem az egész emberiségre hatással lehet. Az elnök arra kéri Rachelt, hogy segítsen alátámasztani, a felfedezés valós, mert az ellenfele lányaként az ő szavára mindenki adni fog.

Rachel pedig útnak indul az ismeretlenbe, hogy megtudja, mi is a NASA nagy felfedezése.

Az első kb. 100 oldalon kifúrta az oldalamat a kíváncsiság, hogy vajon milyen hatalmas titokra bukkant a NASA. Amikor kiderült, azt hittem, vége az izgalmaknak, de rá kellett jönnöm, hogy az igazi kaland még csak most kezdődik. A könyv végig fenntartotta a figyelmemet, végig érezni lehetett a feszültséget.

A kalandszál mellett ott egy zseniális politikai szál is, ami tökéletesen megmutatja, hogyan is működik a politikusok világa. Az egész összeesküvés nagyon jól kidolgozott volt, csak a vége felé kezdtem el sejteni, hogy ki is irányítja a háttérből a szálakat. Vagyis nem lehetett könnyen rájönni a titokra, de volt annyira logikus a történet, hogy végül ki lehetett következtetni, és azt hiszem, ilyen egy igazán jó regény. :)

A két főszereplő, Rachel Sexton és Michael Tolland nagyon szimpatikus volt számomra, igazán megkedveltem őket. És a mellékszereplők is izgalmasra sikeredtek, főleg az elnök és Gabrielle Ashe (Sexton szenátor személyi asszisztense) karaktere.

Ha jól tudom, ebből a könyvből nem készítettek még filmet, amit nagyon sajnálok, mert baromi jó film lehetne belőle. :) Szóval, aki valami tényleg izgalmasat és érdekeset akar olvasni, mert szeretne lyukat növeszteni az oldalába a kíváncsiságtól, és a körmei is már túl hosszúak, ezért ideje lerágni őket, az szerezze be A megtévesztés fokát, garantált a siker.

Értékelés: NAGYON TETSZETT!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése