~ Sárga könyves út ~

2021. szeptember 7., kedd

Paula Harrison: Kitti és a Tigriskincs – Blogturné



A Móra kiadónak köszönhetően ismét együtt kalandozhatunk Kittivel, a különleges képességekkel rendelkező lánnyal, aki ezúttal egy ellopott kincs után nyomoz macskabarátaival. Tarts négy bloggerünkkel a mesés kalandban, és a turné végén te is nyerhetsz egy példányt a könyvből.


Miért választottam ezt a könyvet?

A sorozat első részét szórakoztatónak, valamint tanulságosnak találtam, ezért úgy véltem, a folytatásban sem csalódhatok. Amolyan esti kikapcsolódásként jólesik majd együtt kalandozni megint Kittivel és a macskákkal.


Véleményem a könyvről

A történet ezúttal is egy éjszakai kalandozásra hív minket. Kitti és újdonsül cicája, Ribizli nagyon kíváncsi a múzeumban kiállított Aranytigris szoborra. Napközben azonban macskák nem mehetnek be az épületbe, ezért Kitti és Ribizli kénytelenek éjjel beosonni. Ám valaki megelőzi őket, és mielőtt megnézhetnék, ellopja az Aranytigrist. Kittiék nem tehetnek mást, ki kell deríteniük, ki volt a tettes, és vissza kell szerezniük a szobrot.

A könyv kivitelezése nagyon kedvez a fiatal olvasóknak. A betűméret, a sorok távolsága megkönnyíti az olvasást szerintem. Az egy oldalon lévő szöveg mennyisége is pont megfelelő ahhoz, hogy egy olvasni még csak most tanuló gyerek ne fáradjon ki, ne unja el magát. Emellett az illusztrációk is nagyon feldobják a történetet. A kötet elején található, a szereplőket bemutató oldal, valamint a könyv végében lévő macskaképességekről szóló oldal is aranyos kis pluszérdekesség.

Míg az első könyv arról szólt, hogy lehet bátor az is, aki fél, és hogyan tudja valaki legyőzni a félelmeit, addig ebben a részben ilyen nagy tanulságot nem igazán fedeztem fel. Itt most a kalandokon volt a hangsúly inkább, azon, hogyan jutnak el Kittiék a múzeumba, ott mi történik, majd hogyan nyomoznak és miképpen szerzik vissza az ellopott műtárgyat.

Kitti már az első könyvben is belevaló kislány volt a félelmei ellenére, ám most, hogy ezeken túllépett, még bátrabb és magabiztosabb lett. Már ő maga kezdeményezi a kalandokat, és nagyon tetszett, hogy a végén az eszével és egy trükkel oldja meg a problémát.

– Bárcsak veled mehetnék! – sóhajtott Ribizli. – Macskákat is beengednek?
Kitti megrázta a fejét.
– Nem hiszem. Bár ez nem valami igazságos! – Egy pillanatig csendben feküdt. aztán olyan hirtelen ült fel, hogy majdnem lelökte Ribizlit az ágyról. – Remek ötletem támadt! Ha ma este elmennénk a múzeumba, akkor mindent láthatnál, és nem lenne ott rajtunk kívül senki. Csak a miénk lenne az egész!
Ribizli orra megrándult.
– De... nem túl félelmetes a múzeum éjszaka?
– Tele van érdekes dolgokkal. Együtt megnézhetjük őket! – Kitti megcsiklandozta Ribizlit az álla alatt. Tudta, hogy a kis vörös cica mindig fél az új dolgoktól és helyektől. Végül is csak egy kismacska, és teljesen egyedül kóborolt, mielőtt összetalálkozott Kittivel. – Szerinted nem lenne jó móka egy új kaland?

Természetesen a cicák is elmaradhatatlan részei a történetnek, és ezúttal, nemcsak Kitti kedves cicabarátaival ismerkedhetünk meg, hanem bepillantást nyerhetünk a macskalélek sötétebb rejtelmeibe is. Valamint a múzeum macskáját is megismerhetjük, akit az emberek eddig nem értékeltek eléggé, pedig komoly munkát folytat az épületben.


Hogy tetszett a könyv?

Bár nekem kicsit hiányzott a meséből valami nagyobb tanulság, de a történet így is aranyos, kalandos volt. Alapból kutyapárti vagyok, de a cicák is nagyon cukik a mesében. A szöveg stílusa és a könyv kivitelezése pedig szerintem tökéletes a fiatal olvasóknak.

Szóval összességében NAGYON TETSZETT ez a könyv.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Azoknak a gyerekeknek, akik mostanság tanultak meg olvasni, szeretik a cicákat és a kalandos meséket.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Kitti különleges képességekkel rendelkező kislány, aki éjszakánként macskajelmezben kalandozik. Ezúttal a játék során különleges képességgel bíró gyerekkarakterek nevének betűit kevertük össze. Tegyétek helyes sorrendbe a betűket, és írjátok be a gyerekkarakterek nevét a Rafflecopter megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Betűk a játékhoz:
GORIMRNA RWCO


Állomáslista:

09. 07. Spirit Bliss Sárga könyves út
09. 08. Csak olvass!
09. 10. Könyv és más
09. 12. Hagyjatok! Olvasok!

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése