~ Sárga könyves út ~

2022. április 24., vasárnap

Megan Logan: Szeresd magad! – Foglalkoztatókönyv nőknek – Blogturné



A Jaffa kiadó legújabb önsegítő könyve kifejezetten a nőket célozza meg, őket indítja el az önelfogadáshoz vezető úton ezzel a foglalkoztatókönyvvel. Megtanítja olvasóit, hogy szeressék önmagukat egy sor, a tudatosság és a pozitív pszichológia eszköztárába tartozó gyakorlat alkalmazásával! Tartsatok velünk a blogturnén, és ne feledjetek el játszani se, hiszen a kiadó jóvoltából olvasóinknak lehetősége lesz megnyerni a kiadvány egy példányát.


Miért választottam ezt a könyvet?

Minden érdekel, ami a nőkről, nőknek szól, és úgy gondolom, hogy feministaként érdekes gondolatokat közvetít számomra, vagy segít nekem és más nőknek, hogy jobban megértsük önmagunkat, kiteljesedhessünk, bátrabbá válhassunk.


Véleményem a könyvről

Hiszek abban, hogy amíg nem szeretjük és fogadjuk el önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk, addig nem tudunk mást sem igazán szeretni. Addig mindig lesznek bennünk kétségek, amikkel önmagunkat és a másikat is gyötörjük majd. Épp ezért mindig támogatom, ha egy könyv vagy bármi más segít abban a nőknek, hogy jobban megismerjék és elfogadják, szeressék magukat, mert szerintem ez az első lépés ahhoz, hogy boldogok lehessünk. Akár egyedül is. És mással is.

Ez a könyv némi elmélettel és nagyon sok gyakorlattal nyújt segítséget a nőknek. Szerzője szociális munkás, aki családon belüli erőszak, szexuális erőszak áldozataival, evési zavaros emberekkel, hospice-ellátásba került emberekkel foglalkozik, vagyis a traumák, az abúzus, az evési zavarok és a gyász a szakterülete. Szóval van tapasztalata azzal kapcsolatban, amivel a könyvben foglalkozik.

A feladatok, tesztek előtt és között a szerző mesél nekünk az adott témáról. Elmondja, hogy pontosan miről is lesz szó az adott részben, miért fontos ez, miken gondolkozzunk el a témával kapcsolatban, miket tapasztalt, ő miként javítana az adott dolgon stb. Ezek a szövegrészek közvetlenek, mégis érezni rajtuk, hogy egy szakember szavai. Elgondolkoztatnak, kérdéseket tesznek fel, rávesznek, hogy magadba nézz egy kicsit.

Amikor belekezdtem a feladatokba, először egy picit megijedtem. Elsőre túl egyszerűnek, túl női magazinosnak tűntek a kérdések, feladatok és tesztek. Aztán ahogy belemerültem a könyvbe, észrevettem, hogy egy-egy feladaton mélyebben is elgondolkozom. Előkerültek olyan kérdések, amikről elsőre azt hittem, nagyon egyszerű lesz választ adni rájuk, ám rá kellett döbbennem, hogy ez csak akkor igaz, ha a felszínt kapirgálom. Ha le akarok menni a mélybe, akkor ezek nagyon is bonyolult kérdések, feladatok.

Feladattípusokat tekintve vannak a szimpla kérdések, amikre egyszerűen csak le kell írnunk a saját válaszunkat. Van, amikor listákat kell készítenünk, vagy egy listából kiválasztanunk a ránk jellemző dolgokat. Akadnak konkrét tesztek, amik kicsit a női magazinos tesztekre hajaznak elsőre, mégis többet megtudhatunk magunkról általuk, mint a magazinokat lapozgatva. Vannak kreatívabb feladatok is, például, amikor meg kell írnunk az önbecsülésünk receptjét, levelet kell írnunk a fiatalabb énünknek, valamint olyan zenei lejátszási listát kell összeállítanunk, ami felébreszti bennünk az önbecsülést.

Persze vannak olyan kérdések, feladatok a könyvben, amik annyira nem érdekeltek, de sok olyan is, amin hosszasan elgondolkoztam. És nagyon tetszett, hogy itt valóban a könyv nagy része gyakorlati, vagyis nem általánosságban kapunk okosságokat, hanem saját magunkra vonatkoztatva dolgozhatjuk fel a könyvet.


Hogy tetszett a könyv?

Voltak kicsit női magazinra hajazó tesztek és kérdések benne, de megláttam benne a mélységet is, sok kérdésen, feladaton igazán elgondolkoztam.

Szóval összességében TETSZETT ez a könyv.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Azoknak a lányoknak, nőknek, akik szeretnék jobban megismerni magukat gyakorlatias, kreatív kérdések és feladatok segítségével, hogy kicsit erősítsék az önbizalmukat, önszeretetüket.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

A Jaffa kiadó könyvei között szép számmal akadnak önsegítő és önismeret címkéjű könyvek. Nos, mi kiválogattunk egy-egy szerzőt, és minden állomáson összekevertük a nevük betűit. Segítségképpen odaírtuk zárójelbe a nevük mögé a születési évszámukat vagy a korukat, hogy biztos jó szerzőt találhatok meg. A megfejtett neveket írjátok be a rafflecopter megfelelő rubrikájába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)


Betűk a játékhoz:

Égsa Amma Mosa (1966)


Állomáslista:

04. 21. Csak olvass!
04. 24. Spirit Bliss Sárga könyves út
04. 27. Könyv és más
04. 30. Deszy könyvajánlója
05. 03. Hagyjatok! Olvasok!

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése