~ Sárga könyves út ~

2020. szeptember 22., kedd

A rövidlátó zsiráf és a többiek – Vidám állatmesék – Blogturné


 
Nemrég jelent meg a Móra Könyvkiadó gondozásában A rövidlátó zsiráf és a többiek című, elbűvölő és gyönyörűen illusztrált vidám állatmese-gyűjtemény. A kötetből ti is megtudhatjátok, miért nem akart a zsiráf szemüveget hordani, milyen munka való az elefántnak, vagy éppen hogyan utazott a kiskutya a Holdra. Tartsatok négy bloggerünkkel, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott három példány egyikét!
 

Miért választottam ezt a könyvet?

Szeretem a meséket, szeretem az állatokat, ha ezt a kettőt egyetlen könyvben megkaphatom, nem is kérdés, hogy el szeretném olvasni. 
 

Véleményem a könyvről

Az egyik legcukibb kicsiknek való mesekönyv, ami mostanában a kezembe került. Az illusztrációi vidámak, színesek, szerethetőek, nagyon jól passzolnak az adott mesékhez. A könyv kemény borítós, nagy alakú, ezért inkább közös mesélésre való szülővel együtt, viszont a rajzok közös nézegetése, és a közös olvasás nagy élményt nyújt a kicsiknek.

Emellett a nagyobb testvérek is aktív résztvevői lehetnek a mesélésnek, ugyanis a betűméret, szövegmennyiség és szöveg elrendezése tökéletesen alkalmas arra, hogy az olvasást gyakorolhassák. A betűk elég nagyok, a betűtípus jól olvasható. Egy oldalon csak néhány mondatnyi szöveg található, és a nyelvezet egyszerűsége is megfelel az adott korosztálynak.

A könyvben a házi és egzotikus állatok is megjelennek. A gyerkőcök így az eddig csak maximum az állatkertben vagy a tévében látott állatokkal is megismerkedhetnek, de viszontláthatnak olyan "barátokat" is, mint a kutya, süni, mókus, nyuszi és a vakond.

A mesék mind hordoznak valami tanulságot a gyerekek számára. Ám mindezt nem szájbarágósan teszik, hanem úgy, hogy a gyerekek élvezzék a mesét, és maguktól jöjjenek rá a lényegére. Emellett jó kedvre is derítik mind a gyerek, mind a felnőtt olvasót, mert humorosak, aranyosak.

Mindegyik mese nagyon tetszett, de három személyes kedvencem van a kötetből. Az első a Valér, a hős című történet volt, amely egy kis vakondgyerekről szól, aki hőssé akar válni. A második Az elefántnak való munka, amelyben egy kiselefánt arra próbál rájönni, milyen munka illik hozzá. Végül rájön, hogy mindenkinek olyan szakmát kell választania, amiben alapból tehetséges és szívesen is csinálja, mert csak így lehet jól és hasznosan dolgozni. A harmadik kedvencem a címadó mese, A rövidlátó zsiráf, amelyben egy rosszul látó zsiráf nem akarja felvenni a szemüveget, mert attól fél, hogy bután fog kinézni benne. Ám pont azért kerül végül buta helyzetekbe, mert nem lát.

Az első két kedvencem önmagunk kereséséről és megtalálásáról szól, a harmadik pedig arról, hogy a hiúság csak árt mindenkinek.
 

Hogy tetszett a könyv?

Szerintem egy nagyon aranyos, humoros, tanulságos kis mesegyűjtemény, amely szórakoztató egy felnőtt számára is, a gyerekek viszont egyenesen imádni fogják.

Szóval összességében IMÁDOM ezt a könyvet.
 

Kiknek ajánlom a könyvet?

Kicsiknek közös olvasásra, nagyobbaknak az olvasás gyakorlására. Vagy olyan gyermeklelkű felnőtteknek, mint amilyen én is vagyok.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:
KATT 
 

 
Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban állatokhoz kapcsolódó találós kérdéseket találtok. Fejtsétek meg a vidám kis fejtörőket, és az állatok nevét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Fejtörő a játékhoz:

Négy oszlopos lábán ballag,
Ráncos bőre szürke, vastag.
Lapátfülét billegeti,
Az ormányát meglengeti.


Állomáslista:

Blogturné Klub
09. 16. Könyv és más
09. 19. Utószó
09. 22. Spirit Bliss Sárga könyves út
09. 25. Veronika's Reader Feeder



a Rafflecopter giveaway

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése