~ Sárga könyves út ~

2020. szeptember 10., csütörtök

J. Kovács Judit–Acsai Roland: Kerekítő manó minimeséi – Blogturné

 

Idén ősszel a Móra Kiadó gondozásában megjelent a Kerekítő könyvcsalád 18. kötete, amelyben megismerkedve a négy évszakkal, Kerekítő manó és Kacska macska négy aranyos kalandjának válhatunk részesévé. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott két példány egyikét a könyvből!

Miért választottam ezt a könyvet?

A borítója alapján aranyosnak tűnt, és úgy gondoltam, belenéznék egy olyan mesekönyvbe is, amelyet a legkisebbeknek szántak (2+ éveseknek). Kíváncsi voltam, hogy vajon milyen történeteket olvasgatnak mostanság az apróságoknak.


Véleményem a könyvről

A könyv kemény borítós, de kis méretű, egy apró gyerek is könnyen meg tudja fogni, képes egyedül lapozgatni, nézegetni. A papír minőségét is jól választották meg, nehezen lehet meggyűrni, eltépni, ezért gyerekbiztosnak tűnik, (amennyire csak egy könyv az lehet). Vagyis kivitelezésben tényleg 2+ éveseknek készítették a könyvet.

Kállai Nagy Krisztina illusztrációi aranyosak és nagyon színesek. Mármint minden egyes rajz ezerféle élénk színben tündököl, mintha a szivárvány ihlette volna őket. Talán így is van, hiszen a borítón is feltűnik ez a sokszínű természeti jelenség. Kerekítő manó és Kacska macska szerethető kis karaktereknek lettek megalkotva szavakkal és színes ceruzákkal is. Kedvtelve nézegettem a rajzokat, és biztos vagyok benne, hogy a gyerekek is így lesznek ezzel.

A könyvben négy rövidke mese található. A szöveg nyelvezete egyszerű, a felosztása is megfelelő a célkorosztály számára (egy oldalon néhány mondat található). Apró gyerekek könnyedén tudják értelmezni a meséket, de a nagyobbak is élvezni tudják, és számukra még az olvasás gyakorlásához is jól jöhet a könyv. Én 36 éves vagyok, de igazán élveztem a meséket, szóval a felolvasó anyukák, apukák, nagyszülők is örömmel mesélhetnek majd ebből a kötetből.

A történetekre leginkább az aranyos szót tudnám használni. Az ember olvassa őket, és azt veszi észre, hogy apró mosoly ül a szája sarkában. Van a mesékben egy csöppnyi varázslat, egy csöppnyi kaland, egy csöppnyi tanulság és sok-sok szív.

Nagyon tetszett, hogy mindegyik mese egy külön évszakhoz kapcsolódik, tavasz, nyár, ősz, tél. Így a legkisebb gyerkőcök tanulhatnak néhány dolgot arról, mik is az évszakok, melyikben mi történik éppen.

Azt hiszem, elsősorban a segítségnyújtásról szól mindegyik történet. Az egyikben Kerekítő manó segít Kacska macskának, hogy mindig láthasson szivárványt. A másodikban egy beszorult gesztenyén segít a két főszereplő, hogy ő is lepottyanhasson végre. A harmadikban egy hógömbben élő hóembert mentenek meg, míg az utolsóban egy sárkányt tesznek boldoggá.


Hogy tetszett a könyv?

Annak ellenére, hogy nagyon nem az én korosztályomnak szól, igazán élveztem az olvasást. A mesék mosolyt csaltak az arcomra, és szereztek nekem egy kellemes negyedórát. Gyerekszemmel nézve szerintem egy 2+-os gyereknek már valóban tökéletes esti mesék, és a nagyobb testvérek is élvezhetik.

Szóval összességében NAGYON TETSZETT ez a könyv.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Én 2-től 8 évig gondolnám azt a korosztályt, amelyik úgy igazán élvezni tudja ezeket a meséket, és fenntartható az érdeklődésük általuk. De egy idősebb gyereknek vagy felnőttnek is jó szórakozás elolvasni őket, tényleg 15 percre mosolyt fakasztanak az ember arcán és lelkében.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:
KATT 


Nyereményjáték:

Mostani játékunk során egy-egy korábban megjelent Kerekítő könyv címét keressük, amihez minden állomáson találtok egy-egy az adott kötetre jellemző mondatot. A feladat az, hogy kitaláljátok, hogy melyik könyvre gondoltunk, és a helyes megoldást beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Mondat a játékhoz:

Ebben a kötetben a tanyán élő állatoktól tudjuk meg, hogy mit kérnek enni. 

 

a Rafflecopter giveaway

 

Állomáslista:

09. 08. Veronika’s Reader Feeder

09. 10. Spirit Bliss Sárga könyves út

09. 12. Könyv és más

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése