~ Sárga könyves út ~

2020. szeptember 16., szerda

Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az úrikornisok – Blogturné



Még alig tértünk magunkhoz a Vámpyr Vilma és a barbárbál után, máris megérkezett a legújabb szuper történet a kis vámpírlányról a Móra jóvoltából, melyben a jól ismert kis csapat újabb kalandokba keveredik. Vilma és barátai ezúttal a veszedelmes Napvilág Birodalmába látogatnak el, és a barátságosan baljós árnyaktól eltávolodva egy eddig ismeretlen, csillogó világot fedeznek fel. Tartsatok bloggereinkkel, ismerjétek meg ti is ezt a birodalmat, és nyerjétek meg a könyv egy példányát!
 

Miért választottam ezt a könyvet?

Nos, a sorozat első részét imádtam. Talán a legjobb mesesorozatnak tartom, amit mostanság "szörny" főszereplőkkel írtak, mert olvastam az elmúlt évben egy párat hasonló témában. Aranyos, kalandos, izgalmas és mindig van valami fontos tanulsága.

Véleményem a könyvről

Történetünk ott ért véget az előző könyvben, hogy Mandaréról kiderült, az édesanyja a Napvilág Birodalmából származik, így ő egyszerre tartozik ahhoz a világhoz és a Sötétség Birodalmához. Az anyukája évekkel ezelőtt eltűnt, de Vilma és a barátai megígérték Mandarénak, hogy együtt megkeresik őt. Ez a második rész lényegében arról szól, hogyan vágnak neki Vilmáék a kutatásnak.

Ahhoz, hogy rábukkanjanak Napsugár királynéra, Vilmának és a kis csapatának át kell kelniük Napvilág Birodalomba. Itt döbbennek rá arra, hogy a napvilágiak ugyanúgy gonosznak, félelmetesnek és veszélyesnek tartják őket, a Sötétség Birodalmához tartozókat, mint ahogyan nekik is azt tanították, hogy a napvilágiaktól félniük kell.

Szép lassan rájönnek, hogy valami nem stimmel, hiszen ők nem gonoszak, és a napvilágiak között is találkoznak, kedves, barátságos lényekkel. Újabb rejtélyként rájönnek, hogy nemcsak Mandaré édesanyja tűnt el, hanem jó pár napviláginak nyoma veszett.

A nyomozás izgalmasra és humorosra sikeredett. Az egyik főgonosz kilétét az elejétől kezdve sejtettem, de volt egy másik gyanúm is, az viszont nem jött be. Szóval sikerélményt és meglepetést is tudott okozni a történet, ami nagyon klassz.

A mese fő tanulsága is tetszett. Vagyis hogy az emberek (és a fantázialények) számára is az az ijesztő, amit nem ismernek. Ha pedig valamit nem ismernek, könnyen meg lehet győzni őket hazugságokkal arról, hogy az adott ismeretlen veszélyes. Bár ez egy mese, nagyon szépen bemutatja, hogyan lehet manipulálni mások gondolkodásmódját, hogyan lehet idegengyűlöletet ébreszteni bennük a tudatlanságuk miatt.

A mese nagy kérdése már csak az, hogy a sötétségben és a napvilágban élők vajon képesek-e megbízni egymásban, hagynak-e lehetőséget arra, hogy megismerjék a másikat, és rájönnek-e, hogy mekkorát tévedtek...

A könyv szereplőit mind nagyon megszerettem. Mindegyikük igazi egyéniség, ami egy mesekönyvben szerintem nagy teljesítmény. Ezúttal Mona volt a kedvencem, mert jókat derültem az általa létrehozott humoros történéseken. Például a kívánságkutas esetlenkedésén. Mindegyik kívánságnál már előre vártam, hogyan fogja elszúrni a dolgot. És végül a bosszúja a kúttal szemben... Hangosan felkuncogtam rajta.

Hogy tetszett a történet?

Aranyos, tanulságos és humoros volt. Nagyon megszerettem a karaktereit is. A legszórakoztatóbb szörnyes mese, ami eddig a kezembe került, pedig több jót is olvastam mostanság. És ahogy a végére értem, azonnal olvastam volna tovább. Szóval nagyon remélem, hogy hamarosan érkezik a folytatása.

Vagyis összességében IMÁDOM ezt a könyvet.

Kiknek ajánlom a könyvet?

Mindenkinek. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Bár ez egy mese, szerintem egy felnőtt számára is ugyanolyan kalandos és vicces tud lenni, mint egy gyereknek.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:
KATT


Nyereményjáték:

Vilma új kalandjai során a napvilág számos ijesztő teremtményével találkozik, például katicabogarakkal, tündérekkel és persze unikornisokkal. Ezért aztán mostani játékunkban unikornisokról szóló mesekönyveket gyűjtöttünk össze, a ti feladatotok pedig az lesz, hogy a borítók részletei alapján kitaláljátok, hogy melyik könyvre gondoltunk. Ezután már csak annyi a dolgotok, hogy helyes megfejtést beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Kép a játékhoz:


 

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

 

[Blogturné Klub]

09. 12. Utószó

09. 14. Veronika’s Reader Feeder

09. 16. Spirit Bliss Sárga könyves út

09. 18. Hagyjatok! Olvasok!

09. 20. Könyv és más

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése