~ Sárga könyves út ~

2023. április 23., vasárnap

Corinne Giampaglia: Ella és a tavaszi szél – Blogturné



A Manó Könyvek jóvoltából Ella téli kalandja után most átélhetjük vele a tavasz nyújtotta szépségeket és varázslatot. Ezúttal négy bloggerünk csatlakozik Ellához és a testvéreihez. Természetesen ti is nyerhettek egy példányt a kötetből a turné végén.


Miért választottam ezt a könyvet?

Az Ella és a téli varázs című mesekönyvet egyszerűen gyönyörűnek tartottam, ezért biztosra vettem, hogy ez a tavaszi rész is teljesen el fog bűvölni.


Véleményem a könyvről

A könyv kivitelezését továbbra is gyönyörűnek találom. Giampaglia csodás illusztrátor, a rajzai varázslatosak. Akár a történet olvasása nélkül is jólesik az embernek nézegetni a könyvben lévő képeket, amik egyszerűen cukik.

Ebben a részben Ella és az öccse, Erik meg akarják tudni a tavasz titkát, ezért a "hírnök" nyomába erednek. Közben megtanulják édesanyjuktól, hogy mit jelent adományozni, vagyis úgy adni ajándékot, hogy cserébe nem várunk semmit, és részt vesznek egy mágikus ünnepségen is.

Erre a könyvre tényleg nem lehet mást mondani, csak hogy nagyon cuki. Ella és Erik annyira gyermekien naivak és fantáziadúsak, hogy olvasás közben az ember eszébe juttatják a saját gyerekkorát, amikor még hinni tudott azokban a varázslatos dolgokban, amikben a mesebeli testvérpár.

A történetnek volt mondanivalója, tanulsága is, ami a fiatal olvasók számára fontos lehet, főképp egy olyan önző és egoista világban, mint amiben most élünk. Az adományozás, az, hogy úgy adjunk valamit, hogy mi nem feltétlenül kapunk érte semmit, igazán fontos dolog. Főképp, hogy valójában mégis kapunk valamit minden egyes alkalommal, amikor önzetlenül jót cselekszünk: egy megfoghatatlan, kellemes érzést, ami miatt úgy érezzük, megérte.

A mese a természet szeretetére és tiszteletére is nevel. Megmutatja, milyen varázslatosak a növények, az évszakok (ezúttal a tavasz) és az állatok. Ella és Erik egyfajta mágikus világként tekint a természetre, és a mese nekünk is ad egy varázsszemüveget, hogy kicsit az ő szemükön át, a gyerekek szemén át nézhessünk a világra. Hogy a könyvben lévő mágikus dolgok valódiak-e, vagy csak a gyerekek képzeletében léteznek, lényegében mindegy is, mert a képzelet által teremtett varázslat is csodálatos dolog.


Hogy tetszett a könyv?

Először is, imádom az illusztrációkat benne, cukik és gyönyörűek mind stílusukban, mind színvilágukban (ami egyébként passzol a tavaszhoz). A mesének van tanulsága, önzetlenségre és a természet szeretetére tanítja a kicsiket, de nem szájbarágós módon, hanem inkább varázslatos élményeket adva.

Szóval összességében NAGYON TETSZETT ez a könyv.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Akik szeretik a kedves, cuki, varázslattal teli meséket és a gyönyörű illusztrációkat.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Ezúttal tavasszal kapcsolatos idézeteket találhattok minden állomáson. A feladatotok az, hogy beírjátok a Rafflecopter megfelelő sorába, hogy kitől származik az adott idézet.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Idézet a játékhoz:

Úgy sajog ez a vad tavasz,
mint a letépett ragtapasz
helyén a bőr,
pedig beforrt a tél sebe:
már burjánzik a fény fele
a nyers gyönyör.


Állomáslista:

04. 23. Spirit Bliss Sárga könyves út
04. 24. Utószó
04. 25. Könyv és más
04. 26. Csak olvass!

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése