~ Sárga könyves út ~

2024. június 1., szombat

Jennifer Lynn Barnes: A Hawthorne testvérek – Blogturné



A Hawthrone testvérek című könyvvel Jennifer Lynn Barnes visszarepít minket a Hawthorne-ok izgalmas és rejtvényekkel teli világába. Nyomozzatok együtt négy bloggerünkkel, hogy a turné végén ti is nyerhessetek egy példányt a könyvből.


Miért választottam ezt a könyvet?

Imádom a rejtélyeket és rejtvényeket, és imádom, amikor egy könyv ezeken alapul úgy, hogy olvasás közben az olvasók agyát is megmozgatja. A sorozat első három része nagyon tetszett, kíváncsi voltam, hogy ebben a negyedikben vajon képes-e Barnes tartani a színvonalat, valamint képes-e továbbra is fenntartani az érdeklődésemet.


Véleményem a könyvről

A történet a harmadik könyv után játszódik, de még azelőtt, hogy Avery bejelenti a tévében a mindenki számára meghirdetett, hatalmas főnyereménnyel járó kalandjátékot. Amiben ez a könyv más volt, mint az előzőek, hogy ezúttal nem Avery szemszögéből követhetjük végig az eseményeket, hanem Grayson és Jameson Hawthorne-éból felváltva, valamint bepillantást nyerhetünk a Hawthorne fiúk gyerekkorába is néhány visszaemlékezős fejezetnek köszönhetően.

Feltápászkodtak, fej fej mellett loholtak, és egyszerre futottak a nagyterem ajtajához, ahol... kiderült, hogy az ötéves öccsük megelőzte őket.
Xander összegömbölyödve aludt, akár egy kiskutya. Nagyot ásított, kinyitotta a szemét, és álomittasan pislogott a testvéreire.
– Már karácsony van?
– Mit keresel itt Xan? – vonta össze a szemöldökét Grayson. – Itt aludtál? A szabály szerint...
– Tilos kilépni, tudom. –A fiú felült. – Nem is léptem. Gurultam. – Majd a testvérei rezzenéstelen arcát látva be is mutatta.
– A takaródba csavarva hengeredtél idáig a szobádból? – Jamesont határozottan lenyűgözte az öccse leleményessége.
– Egyet sem léptem! – vigyorgott Xander. – Én nyertem!

A korábbi könyvekben sokszor összekevertem Graysont és Jamesont, mindig vissza kellett lapoznom, hogy akkor most melyikük is melyik, mert nem igazán jött át az egyéniségük. Épp ezért nem igazán tudott lekötni az a szerelmi háromszöges szál sem, ami a két srác és Avery között kialakult, és amikor végül Avery Jamesont választotta, lényegében semleges volt számomra a döntése.

De ez a negyedik rész mindent megváltoztatott. Jó ötlet volt, hogy ezúttal Averyt egy kicsit félretette az író, és bepillantást engedett a két testvér fejébe és lelkébe. Mert így végre tényleg megismerhettem őket. És így már szerethetőek, érdekes és egyediek. Ez volt az a könyv, ahol végre sikerült Graysont és Jamesont is a szívembe zárnom.

A két fiú két különböző kalandszálat kapott a könyvben. Grayson útnak indul, hogy megóvja korábban sosem látott húgait. Gigi és Savannah nem tudják, hogy az apjuk egy gyilkos, ahogyan azt sem, hogy mostanra halott. Gigi próbálja megtalálni az apját, ám nyomozás közben bajba kerül, így ismerkedik össze Graysonnal, akiről eleinte nem tudja, hogy a bátyja. Grayson úgy tesz, mintha segítene a húgának a nyomozásban, de csak azért, hogy sose kerülhessen napvilágra, mi is történt az apjukkal. Ám a különböző rejtvények fejtése közben Gigi és Savannah is belopja magát Grayson szívébe, és onnantól kezdve már nehezére esik a hazudozás.

Gigi amúgy legalább annyira cuki karakter, mint Xander. Ő is olyan kis vidám, mókás, pozitív világszemléletű karakter, akinek rengeteg beszólásán mosolyognom kellett. Savannah pont az ellentéte, ő zárkózott, senkiben nem bízik, és merev személyiség. Mindkettejüket megkedveltem, de Gigi volt a kedvencem, mert nagyon jól szórakoztam rajta.

Gigi fújt egy nagyot.
– Attól még utálhatom Duncant is?
Ezúttal Grayson nem bírta megállni, hogy a szája felfelé ne görbüljön.
– Csak nyugodtan.
– Az jó. Mert haragot ugyan nem tudok tartani, de aki a tesómat bántja, azt simán elátkozom örökre. Viszkessen a feneke szüntelenül ott, ahol nem tudja megvakarni, és változzon minden ujja virslivé!

Izgalmas volt Graysonék nyomozása, kíváncsi voltam, hogy mire bukkannak, és arra is, hogy Grayson vajon képes lesz-e véghez vinni az eredeti tervét. Azt a pillanatot is nagyon vártam, amikor Gigi végre rájön az igazságra, és megtudja, hogy van egy bátyja. Érdekelt, hogy hogyan reagál majd.

De Grayson személyiségváltozása volt a legérdekesebb ebben a szálban. Ahogy a születése óta szigorú szabályok között Hawthorne örökösnek nevelt fiatal férfi szép lassan elengedi magát a húgai mellett. Ahogy megszereti őket, és rájön, hogy ők is szeretik őt. Ahogy megismeri a lányok anyját, és megtapasztalja, hogy milyen is egy valódi, szerető család. Egy olyan család, ami akár az övé is lehetne. Eve újbóli felbukkanása kicsit meglepett, de őszintén szólva, bár kicsit sajnálom őt, sosem tudnék a harmadik könyv után újra megbízni benne.

És a titokzatos telefonhívó is érdekesnek tűnt, bár nagyon sajnáltam, hogy az a szál félbemaradt ebben a részben. De gondolom, kell valami az ötödik könyvbe is...

Jameson szála szintén érdekfeszítőre sikeredett. Ő is találkozik a valódi apjával, aki szívességet kér tőle. Hogy pontosan mit, nem árulom el, de ennek köszönhető, hogy Jameson és Avery bekerül egy nagyon elit titkos társaságba, és részt vesz egy igazán izgalmas, rejtvényekkel teli játékon.

Ez a játék az, aminek köszönhetően megismerhetjük az igazi Jamesont. Aki imád játszani és nyerni. A kérdés csak az, hogy játék közben meg tudja-e tartani az emberségét, és szem előtt tudja-e tartani azt, hogy valójában mi is az igazán fontos. Nagyon aggódtam, nem fog-e átlépni egy bizonyos határt, főképp, hogy a játék részét képezi a legfontosabbnak tartott titka.

Izgatottan követtem végig a titkos társaságba való bekerülésüket és a játékot is. Kíváncsi voltam a feladatokra, a megoldásokra, hogy ki győz majd végül, és mit nyer. De ami igazán érdekelt, hogy vajon mi is Jameson nagy titka. Őszintén szólva engem kevésbé nyűgözött le, mint amennyire a nagy titkolózás miatt vártam, de azt hiszem, az adott dolognak lesz még folytatása az ötödik könyvben, úgyhogy azért kíváncsian várom, hogyan is bontakozik majd ki ez a szál.

Szerencsére Nasht és Xandert sem kellett hiányolnom a történetből, a négy testvér időről időre összejött, és elég viccesek és cukik voltak.

– Adtam valaha okot rá, hogy féljetek tőlem? – kérdezte, vagyis inkább vallatta őket. – Kezet emeltem valaha bármelyikőtökre?
– Nem. – Jameson válaszolt elsőként.
– És megtenném valaha? – folytatta a nagyapjuk.
Ezúttal Grayson volt az első.
– Nem.
– És miért nem? – Ezt úgy kérdezte az öreg, mintha találós kérdés lenne. – Ha azzal elérném, hogy azok legyetek, akivé tenni akarlak benneteket, ha attól jobbá válnátok, miért ne alkalmaznék testi fenyítést?
Jameson úgy érezte, tudja a megfelelő választ.
– Mert az nem méltó hozzád.
– Mert szeretlek benneteket. – A helyesbítés kegyetlennek tűnt, még ha a közölt érzés gyengéd volt is. – És egy Hawthorne megvédi azt, akit szeret. Mindig.

A visszaemlékezős történeteknek is nagyon örültem, mert így sokkal jobban megértettem, miért is lettek a srácok olyanok, amilyenek. És az öreg Hawthorne-t is megismerhettem. Korábban hidegnek és szívtelennek gondoltam, aki amolyan versenylovakként trenírozta az unokáit, hogy ő maga győztesnek érezhesse magát. De a visszaemlékezések során sokkal emberibb volt, és ha nem is csinált mindent helyesen, érezni lehetett, hogy szereti az unokáit és a legjobbat akarja nekik.


Hogy tetszett ez a könyv?

Ez a történet szerencsére továbbra is érdekfeszítő, olyannyira, hogy szerintem nekem ez a negyedik rész volt a kedvencem. Karakterépítés szempontjából szerintem mindenképpen ez sikerült a legjobban, ennek köszönhető az is, hogy végre tényleg sikerült megkedvelnem Graysont és Jamesont is. Mindkét szál nagyon izgalmas volt, imádtam a rejtvényeket, és alig várom, hogy az ötödik rész is megjelenjen.

Szóval összességében IMÁDOM ezt a könyvet.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Mindenkinek, aki egy rejtélyekkel teli, izgalmas, fordulatos könyvet szeretne olvasni.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Ezúttal néhány egyszerű kérdésre kell válaszolnotok a sorozat első három része alapján. A helyes megfejtést írjátok be a Rafflecopter-doboz megfelelő helyére.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Kérdés a játékhoz:

Hányadik kötete a sorozatnak A Hawthorne testvérek?


Állomáslista:

06. 01. Spirit Bliss Sárga könyves út

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése