~ Sárga könyves út ~

2024. január 11., csütörtök

Rácz-Stefán Tibor: Kamupasi karácsonyra – Blogturné Extra




Bár karácsony már elmúlt, visszahozhatjuk egy kicsit a hangulatot Rácz-Stefán Tibor Kamupasi karácsonyra című könyvével, ami a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg. Tartsatok három bloggerünkkel a turné során, és a végén ti is nyerhettek egy példányt a könyvből.


Ez a regény így, januárban tényleg meghozta számomra azt a karácsonyi hangulatot, ami sajnos idén a valóságban kimaradt az életemből a betegségem és egyéb dolgok miatt... Most extraként megmutatom nektek néhány kedvenc idézetemet a regényből. :)

1.

– Nagyon helyes ez a srác – mondja Panka, amint kellő távolságra érünk a nagybetűs kísértéstől. – Fogadok, hogy bevonzza majd az olvasókat. De próbálom ám utálni a kedvedért!
Elmosolyodom ettől a baráti szolidaritástól, noha tudom, hogy nem lesz képes kikerülni Zénó bűvköréből. Onnan egyszerűen nincs menekvés.


2.

Egyetlen helyen lehettem a csúcson. Ez a bolt az enyém volt, itt ragyoghattam igazán, de megjött Zénó, és már megint ő van a középpontban. Utálok újra az árnyékában élni.


3.

– Szia, gyerekem! – szól bele a telefonba. – Milyen volt a műszak?
– Fárasztó – sóhajtom, és próbálok úgy beszélni, hogy a hangosbemondó dacára is halljon. – Van egy idegölő, új kollégám. Gyűlölöm őt.
– Mennyire? – kérdi anya, és hallom a hangjából, hogy mosolyog, mert a kedvenc közös játékunkra invitál.
– Elolvastatnám vele A kőszívű ember fiait egymás után háromszor – vágom rá a legförtelmesebb kínt, amit hirtelen el tudok képzelni.
– Hűha! Akkor tényleg igazi seggfej lehet az a barom!


4.

Anya mindig azt tanította, hogy a becsületedet csak egyszer veszítheted el.


5.

– Ó, az Obszidián! Készülj fel, hogy bele fogsz zúgni Daemon Blackbe!
A lány megvető pillantással jutalmaz, amitől még a levegő is bennem akad.
– Tipikus trottyos vagy. Azt feltételezed, hogy a fiúkhoz vonzódom, csak mert lány vagyok, és hosszú a hajam.


6.

– Mi maradunk Pesten az albiban. A bátyám, Kornél feljön hozzánk látogatóba, és beugranak a gimis barátaim is egy nagy vacsorára. Együtt lesz az ötös bandánk végre! Aztán, ha a kisbabám örökölte az apja humorérzékét, a karácsonyi vacsora alatt folyik majd el a magzatvíz.
– Na jó, ez valós veszélynek tűnik – állapítom meg, miközben próbálok nem röhögni.


7.

– Nem leszek sokáig távol, csak öt hónapot, amíg elkezdődik a hozzátáplálás. Utána már eljöhetek, és Máté marad otthon a kicsivel – mondja Hanna, engem pedig elönt a büszkeség. Miért is természetes, hogy az anya dobja el a karrierjét és a munkáját, hogy nevelje a gyereket? Hiszen egy apa is képes arra, hogy az anyatejes cumisüveget odaadja a picinek.


8.

– Boldog karácsonyt! És üzenem Bastiennek, hogy most ne írjon végig úgy, mint tavaly. Filmezzetek meg hasonló!
Panka elgondolkodva mered rám, aztán nemet int a fejével.
– Szeretek úgy olvasni, hogy közben a billentyűzete kopogását hallom, és a tűz ropogását a kandallóban.
– Utállak titeket – felelem vigyorogva, miközben azért belém mar a féltékenység is. Olyan jó lehet, ha a pasid is szereti az irodalmat, és együtt élhetitek át a könyvek iránti rajongást…


9.

– Tudnom kell, mi lesz Charlie-val és Nickkel! – közli köszönés nélkül. – Ugye megvan a többi rész is?
– Csak nem jó dolog mégis az olvasás? – vigyorodom el. Válaszként a lány olyan megvetően húzza el a száját, ahogy arra csak egy tini képes. – De csak azért tetszik a könyv, mert képek is vannak benne, ugye? – húzom tovább, mire gyilkos pillantással jutalmaz, amitől leolvad az arcomról a mosoly.
– Remélem, öregen nem leszek olyan idegesítő, mint te.
Na, ezt nehéz nem a szívemre venni, hiszen ma direkt farmeringet vettem fel, amit ráadásul felhajtottam az ujjánál, és nincs rajtam se nyakkendő, se semmi hasonló.
– Még csak huszonöt vagyok!
– Akkor a munka tett trottyossá. Vágom – bólint egyet, és ebből leesik, hogy csak szívat.


10.

– Pont ezt szeretem az irodalomban – mondom, és küzdök, hogy ne ütközzön ki a szánalom a hangomon. – Tudat alatt segít feldolgozni a saját gondjainkat. Ráadásul itt sok a kép, így még te is megbirkózol vele.
– Gyökér vagy – lök meg a lány, de újra felemeli a fejét, és amikor megkapja a Heartstopper többi részét, erősen magához öleli őket. Mielőtt kisétálna a boltból, az ajtóban megfordul. – Boldog karácsonyt! De tudd, többet itt már nem látsz.
– Dehogyisnem! – kiáltok felé. – Könyvmoly lettél, csak szólok!


Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

A kiadó oldalán találhattok a könyvből egy kis beleolvasót. A játék során kérdéseket teszünk fel nektek, ezeket kell megválaszolnotok a beleolvasó segítségével. A helyes választ írjátok be a Rafflecopter-doboz megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Kérdés a játékhoz:

Milyen színű karácsonyi pulcsija van Pankának?


Állomáslista:

01. 11. Spirit Bliss Sárga könyves út – extra
01. 13. Utószó
01. 15. Spirit Bliss Sárga könyves út

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése