~ Sárga könyves út ~

2022. december 14., szerda

Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra – Blogturné Extra



Turnénk kezdetével egy időben jelenik meg Rácz-Stefán Tibor legújabb romantikus YA-regénye, amely a 17 éves focista, Bence coming out történetét beszéli el. Ahogy közeledik a karácsony, főszereplőnk úgy vágyik mind jobban arra, hogy randira hívja évfolyamtársát, Martint. Tartsatok bloggereinkkel ezen a szívhez szóló turnén, és ne feledjetek el játszani se, ugyanis a turné végén a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a Téged kérlek karácsonyra egy példányát!


Extraként ezúttal is egy rapid interjút hoztam nektek a könyv írójával, Rácz-Stefán Tiborral, amelynek során eldöntendő kérdésekre adott nekem választ, és néhány mondatban indokolta is a döntését. 


– Régi barát elengedése vagy dolgozni a barátságon?

– Szerintem ez nagyon emberfüggő. Volt olyan eset az életemben, amikor annyira sokat változtunk mindketten, hogy az elengedés volt a lehető legnyugodtabb és legjobb megoldás. De volt olyan is, amikor mindketten dolgoztunk egy barátságon, és egy ideig működött a dolog, amíg másfelé nem sodort minket az élet.

– Másokat boldoggá tenni vagy önmagunk boldogságát megkeresni?

– Miért ne mehetne a kettő együtt? Én például nagyon szeretek írni és blogolni, és örömmel tölt el a tudat, hogy ezzel másokat is boldoggá tudok tenni. De nem bújok ki a kérdés alól: önmagunknak mindig mi kell hogy az elsők legyünk. Ahogy RuPaul is mondja nagyon bölcsen a RuPaul’s Drag Race zárásaként: „If you don't love yourself, how in the hell you gonna love somebody else?”

– Az igazság szabadságot ad, vagy még több gondot okoz?

– Helyzet és emberfüggő. Van, aki el tudja viselni az igazságot, van, aki megbántva érzi magát tőle és személyes sértésnek veszi. De egy biztos: nekem mindig szabadságot ad, ha kimondom, ami a szívem nyomja, akkor is, ha rossz lesz a vége.

– Egy bulin ronda karácsonyi pulcsi vagy hétköznapi öltözék?

– Ha karácsonykor ünneplünk, akkor nyilván ronda karácsonyi pulcsi. Amióta beleírtam a regénybe, én is akarok egyet.

– KFC vagy Meki?

– Be kell valljam, nem rajongok annyira a Mekiért, egyedül a sült krumplijuk az, amit nagyon szeretek. Ellenben a KFC-t én is imádom, akárcsak a Téged kérlek karácsonyra szereplői.

– Retró zenék vagy modern zenék?

– Most éppen egy modern karácsonyi dal fut a háttérben Taylor Swifttől, de előtte Céline Dion karácsonyi dala ment 1998-ból. Tehát a vége az, hogy a Spotify sokszor eldönti helyettem.

– Karácsonyi vagy grincshangulat?

– A korábbi években soha nem volt kérdés, hogy ebben az időszakban karácsonyi hangulat, imádtam például adventi naptárazni, és számoltam vissza a napokat. Mindez idén kicsit nehezebb, mert márciusban elhunyt édesanyám, és ez lesz az első karácsonyom nélküle, ami hihetetlenül fáj. Kicsit még az is nehezíti, hogy most jelent meg az új regényem, és nem tudom elújságolni neki a jó híreket, nem hallom a hangjából kicsendülő büszkeséget, nem látom a könnyes arcát, ahogy először a kezébe veszi a könyvem. Küzdök azért, hogy idén ne essek grincshangulatba, mert tudom, hogy édesanyám azt szeretné, ha ugyanolyan nyitott szívvel és karácsonyi hangulatban várnám az év legszebb ünnepét, mint eddig. Szóval, igyekszem.

– Én őszintén kívánom neked, hogy nagyon boldog karácsonyod legyen, és nagyon szépen köszönöm neked az érdekes és őszinte válaszokat!


Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Főszereplőnk, Bence sportoló, aki fél attól, mit szólnak csapattársai, ha elmondja, hogy meleg. Szerencsére a valóságban is akadnak olyan bátor sportolók, akik felvállalják önmagukat, így hozzájuk kötődik a játékunk is. A feladatotok, hogy kitaláljátok, ki szerepel az egyes állomásokon, és a sportoló nevét beírni a rafflecopterbe.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)


Kép a játékhoz:


Állomáslista:

12. 12. Utószó
12. 14. Spirit Bliss Sárga könyves út (Interjú)

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése