~ Sárga könyves út ~

2020. december 8., kedd

Guillaume Musso: Egy párizsi apartman – Blogturné

 


Guillaume Musso immáron hetedik regénye jelent meg a Park Kiadó gondozásában, és a francia szerző szokásához híven fordulatokban ezúttal sincs hiány. Egy párizsi apartman című könyvében két véletlen lakótárs ered egy tragikus sorsú festő nyomába, hogy megtalálják utolsó műveit – és talán valami mást is.
Tartsatok a Blogturné Klub bloggereivel és nyerjétek meg a könyv egyik példányát a kiadó felajánlásából!
 

Miért választottam ezt a könyvet?

Mussótól olvastam már néhány zseniális könyvet, és pár olyat is, ami csak elment egynek. Úgyhogy nála mindig lutri, hogy imádni fogom-e az adott történetét, vagy csak tetszeni fog. Ettől függetlenül van a stílusában valami, ami miatt mindig kíváncsi vagyok az új könyveire. Ezért nem is volt kérdés, hogy az Egy párizsi apartmant is el fogom olvasni.
 

Véleményem a könyvről

Madeline, egy exrendőr, aki most a babaprojekttel szeretne foglalkozni mesterséges megtermékenyítés keretében, és ehhez egy nyugodt, békés helyet szeretne magának. Gaspard pedig író, aki nyugiban meg akarja szülni a legújabb színdarabját. Kibérelnek mindketten a házat, ám kiderül, hogy valami adminisztrációs kavarodás történt, ugyanis mindkettejüknek ugyanazt a helyet adták ki. A közös apartman egy híres festő, Sean Lorenz otthona volt egykor, akinek néhány éve elrabolták és meggyilkolták a kisfiát. Madeline és Gaspard rájön, hogy Sean Lorenz a halála előtt a fia után nyomozott, ugyanis úgy vélte, valójában életben van. Ez nem hagyja nyugodni az exrendőrt és az írót, ezért ők maguk is nyomozásba kezdenek.

A regény elején egy kicsit megijedtem, hogy egy szimpla romantikus regényt kapok, amelyben a mogorva írót a véletlen és egy foglalási hiba összezárja egy nővel, és végül kiderül, hogy az író nem is annyira mogorva. Egymásba szeretnek és vége. Nem igazán vagyok oda a szimpla romantikus regényekért, úgyhogy nem örültem volna ennek a változatnak. És szerencsére Musso nem is hagyott csalódni. Ugyanis néhány fejezet után szerencsére kiderült, hogy ez bizony sokkal több, mint egy romantikus történet.

Végre ismét egy csavaros, izgalmas, de logikusan felépített krimit kaptam Mussótól! Tetszett, ahogyan szép lassan adagolta Sean Lorenzről, a feleségéről, a fiatalkori alkotótársairól, a fiáról és a múltban történtekről az információkat. Próbáltam összerakni a képet, átgondolni a nyomokat, kitalálni, vajon mi történhetett a festő kisfiával. Több tippem is volt azzal kapcsolatban, ki lehet a hunyó, de az okokról fogalmam sem volt.

Madeline-t és Gaspardot sikerült megkedvelnem, de őszintén szólva, a saját privát történetszáluk kevésbé érdekelt, mint maga a nyomozás. Tetszett Gaspard kitartása, az a céltudatosság, amivel ment előre egészen addig, míg ki nem derült végül az igazság. Megértettem Madeline érzéseit is. Rendőrként valószínűleg sok borzalmat látott, elege volt már ebből, az anyaságra akart inkább koncentrálni és békésen élni, ezért volt dühös, hogy Gaspard mégis beleráncigálja az egész nyomozósdiba. De az ő lelki gondjaik, múltbeli fájdalmaik csak azért voltak fontosak számomra, mert egyfajta motivációt adtak nekik, hogy belekezdjenek és véghez vigyék a nyomozást.
 
Az egész történet igazi izgalmat és élvezetet nyújtott, de tartottam a végétől, mert olvastam már olyan regényt Mussótól, amelyik végig fordulatos és érdekes volt, aztán az utolsó csavar elrontott mindent a logikátlanságával. Attól féltem, ezúttal is így lesz, de szerencsére most nem ez történt. Az utolsó csavarok igazán ütősek voltak, lelkileg is hatottak rám. A hunyó azok egyike volt, akikre gondoltam, de az indokaival sikerült meglepni.

A lezárásnak nagyon örültem, szerintem pont tökéletesen sikerült.
 

Hogy tetszett a könyv?

Végre ismét egy zseniális, izgalmas, logikusan felépített krimit kaptam Mussótól. Ez az a Mussó, akiért teljesen oda meg vissza vagyok. Nagyon jól szórakoztam olvasás közben, a főszereplőkkel együtt nyomoztam, velük izgultam azon, hogy Sean Lorenz kisfia tényleg még életben legyen és megtalálják őt.

Szóval összességében IMÁDOM ezt a könyvet.
 

Kiknek ajánlom a könyvet?

Minden Musso- és krimirajongónak. Szerintem jól fognak szórakozni a képzeletbeli nyomozás alatt.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:
KATT 
 

Nyereményjáték:

Guillaume Musso regénye ezúttal a festőművészet világába kalauzol bennünket. Játékunkban híres festményeket mutatunk, a ti feladatotok pedig, hogy megírjátok nekünk a mű készítőjének nevét. 
 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Kép a játékhoz:
 

Állomáslista:

Blogturné
12. 06. A Szofisztikált Macska
12. 08. Spirit Bliss Sárga könyves út
12. 10. Flora the Sweaterist
12. 12. Könyv és más12. 14. Readinspo
12. 16. Booktastic Boglinc
 

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése