~ Sárga könyves út ~

2019. február 17., vasárnap

Catana Chatwynd: Szerelmes pillanatok – Blogturné


Catana rövid kis képregényei szinte vírusként terjednek a neten, nem véletlenül: aranyosak, szeretnivalóak és tutira mindenki tud velük azonosulni. A Könyvmolyképző Kiadó most elhozza nekünk az ezekből a cukiságból összeállított gyűjtemény, a legjobb szerelmes pillanatokkal. Mi jobb is kellene Valentin-napra? Úgyhogy most a Blogturné Klub is beleveti magát Catana és párja hétköznapi boldog pillanataiba, mint egy puha felhőbe. Tartsatok velünk Ti is! 

Catana Chetwynd Szerelmes pillanatok című képregény kötete véletlenül került elém. Belelapoztam, és mivel sikerült többször is mosolygásra bírnia, úgy gondoltam, hogy szeretném végigolvasni. Nagyon szeretem az ilyen hétköznapi emberek hétköznapi életéről szóló kis vicces, elgondolkoztató képregényeket, más művésztől is láttam már hasonlót (és mégis teljesen mást), de örülök, hogy most a Catana-képregényeket is megismerhettem.

Ami tetszett

1. Egyszerű, de sokatmondó

A rajzok kivitelezése minimalista, egyszerű, mégis jól át lehet adni velük a két főszereplő gondolatait, érzéseit, apró rezdüléseit. A karakterek nagyon cukik, és miközben az ember nézegeti a kockákba rajzolt történeteket, szinte látja maga előtt, ahogy az alkotó és a párja a valódi világban éppen átéli az adott eseményeket.

2. Hétköznapian édes

A képregények egy szerelmespár mindennapjairól szólnak, Catana lényegében a saját kapcsolatát ábrázolja általuk. Ahogy a szerelemnek köszönhetően a nehéz napok végén boldogság vár az emberre a másik mellett, úgy ajándékoz nekünk is egy kis boldogságdarabkát minden egyes képregény. Mosolygásra bír, és ad valamiféle reményt, hogy létezik még boldog, szeretetteljes párkapcsolat a világon, amelyben a szerelmesen feltöltik és építik egymást, nem pedig leszívják és leépítik. Én szinte végigvigyorogtam az egész kötetet, és egy szuszra végiglapoztam, mert ahogy belekezdtem, nem bírtam leállni vele.

3. Meghittség

Az embert, miközben a képregényeket nézegeti, egyfajta meghitt, otthonos érzés tölti el. Ez talán azért lehet, mert ha valaki nem is élte még át azokat a pillanatokat, amelyeket a rajzokon láthat, valószínűleg álmodozott már arról, milyen is lenne megtalálni élete szerelmét, és együtt végigevezni az élet hétköznapjainak tengerén. Mikor először elolvastam az előszót, kicsit féltem attól, hogy úgy érzem majd magam, mint valami kukkoló, aki belesett egy fiatal pár otthonába, kapcsolatába és életébe, de szerencsére az első pillanattól sikerült bevonzania a képregényeknek, és egyáltalán nem éreztem magam kívülállónak a nézegetésük közben.

4. Kedves humor

Azért is akartam a belelapozás után végigolvasni az egész kötetet, mert ritka kincs, amikor valami egy nehéz napon mosolyra tudja fakasztani az embert. Ezek a képregények pedig képesek rá. Viccesen édesek és egyszerűen simogatják az ember kis lelkét.

Amin elgondolkoztam…

1. Nehézségek hiánya

A képregények valóban nagyon cukik, tele vannak szeretettel, szerelemmel, és ez a pozitív, rózsaszín szemüveges énemnek nagyon tetszik. Ám a logikus, a világot realistán néző énem azt kérdezi, hogy hol vannak a képregények a minden kapcsolatban felmerülő nehézségekről, az apró vitákról, amiket végül a boldog szerelmespár megold, felold valamilyen humoros módon. Végül is ezek is hozzátartoznak még a legjobb, legboldogabb kapcsolatokhoz is, és szerintem, a szerelmes pillanatokhoz is. Szóval én várnék majd egy olyan kötetet is, amely hasonlóan meghitt, cuki, mosolygásra késztető, de bemutatja a kapcsolat nehézségeit, kihívásait is.

Kiknek ajánlom a könyvet?

Azoknak, akik szeretnek nagyokat mosolyogni, és vágynak egy kis léleksimogatásra. Na meg azoknak, akiknek szükségük van egy kis reményre azzal kapcsolatban, hogy még létezik szerelem ebben az elmagányosodott világban.


Kedvenc képregényeim a kötetből:


Értékelés: IMÁDOM.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet: KATT 


Nyereményjáték:

Mostani játékunk természetesen a szerelem jegyében telik! Összeszedtük nektek kedvenc párosaink nevét különböző könyvekből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik könyvben szerepeltek - és beírni a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

Nevek a játékhoz: Feyre és Rhysand.


a Rafflecopter giveaway


Állomáslista:

02. 10. Ambivalentina
02. 17. Spirit Bliss Sárga könyves út
02. 18. Deszy könyvajánlója – Extra
02. 19.  Hagyjatok! Olvasok!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz
 

1 megjegyzés:

  1. Vissza az elveszett szerető varázslatok * Szerelem kötelező varázslatok * Házassági varázslatok * Válás varázslatok * Állítsa meg a válási varázslatokat * Zárja ki a korábbi szerető varázslatokat * Törés varázslatokat * Meleg szerelmi varázslatok.
    * Gyors és hatékony eredmények * Garantált eredmények * Az összes varázslat 24 órán belül leadott * Bizalmas helyesírási szolgáltatásokat kínálok
    E-mail küldése: templeofanswer@hotmail.co.uk
    A mi alkalmazás +2348155425481

    VálaszTörlés