~ Sárga könyves út ~

2017. augusztus 11., péntek

Harry Potter Book TAG


ROXFORT | Egy hely, ahol Harry és barátai rengeteget tanultak a varázslásról, önmagukról és az őket körülvevő világról
Egy könyv, ami fontos leckéket tanított neked


Anna Gavaldától a Vigaszág. Megtanította számomra, hogy bár nehéz és lemondásokkal járhat, az ember ki tud szakadni a mindennapok mókuskerekéből, a boldogtalanságból, a szürke életből, csak rá kell jönnie, hogy nem az a fontos az életben, amit a mai társadalom a fejünkbe sulykol, hanem azok a dolgok, amiket nem lehet pénzen megvásárolni.

MÁGIAÜGYI MINISZTÉRIUM | Teli titkokkal
Egy könyv, amit "eltitkoltak előtted" nagyon sokáig (vagyis egy könyv, amiről csak nemrég szereztél tudomást, pedig már rég megjelent)

 Trónok harca sorozat. Elvileg már 2003-ban megjelent Magyarországon az első könyv első kiadása, de én csak körülbelül 3-4 éve találkoztam vele először. Akkor azt hittem, ez nem nekem való, ez a könyv inkább a férfiaknak szól. Aztán 2 éve valami furcsa sugallatnak köszönhetően mégis megvettem az első könyvet a Könyvfesztiválon, mert úgy éreztem, haza akar jönni velem. Elkezdtem olvasni, és egyszerűen beleszerettem a történetbe.

AZ ODÚ | Otthon, édes otthon, Weasley-ék otthona, de otthont adott már Harrynek és Hermionénak is. Tele van boldogsággal és jó emlékekkel
Egy könyv, amire mindig számíthatsz, hogy mosolyt csal az arcodra


A legfrissebb olvasmányom, Jenny Hantól A fiúknak, akiket valaha szerettem című könyv. Végigmosolyogtam az egészet, annyira cuki kis történet. Biztos vagyok benne, hogy ha később újraolvasom, szintén jókat mosolygok majd rajta.

KINGS CROSS | Egy hely, ami utazást és új kezdetet szimbolizál
A kedvenc könyved, amiben a főszereplő kalandos útra indul

Jack Kerouactól az Úton című könyv nagyon tetszett, pont azért, mert a főszereplő csak úgy nekivágott a nagyvilágnak, mindent hátrahagyva, teljesen szabadon. Nagyon vágyom én is egy ilyen lehetőségre annak ellenére, hogy én nem úgy élném meg, ahogyan ő és a haverjai. Biztosan nem drogoznék, innék és szexelnék össze-vissza közben, mert az nem én lennék. Viszont a felelősség- és stresszmentes szabadság részét (azt, hogy oda megyek, ahová én akarok, és azt csinálom, amit én akarok) nagyon irigylem az utazásuknak.

GODRIC'S HOLLOW | Harry szülőfaluja. Habár veszélyekkel teli hely, mégis követnie kell a hangot, ami ide hívja
Egy könyv, amit annál ellenére elolvastál, hogy mennyi rossz értékelés született róla
 

Bevallom őszintén, olvasás előtt nem nagyon szoktam értékeléseket olvasni pont azért, hogy ne befolyásoljanak. Mindig csak olvasás után nézem meg mások véleményét, amikor már kialakult a saját véleményem. Viszont akkor mindig utánanézek, ki mit gondol az adott könyvről, mert érdekel, hogy ugyanúgy látják-e mások az adott történetet, mint én, vagy van, amit én másképp gondolok.

ABSZOL ÚT | Vásárolj, amennyit csak bírsz!
Egy könyv, amit annyira szeretsz, hogy akár háromszoros árat is fizetnél érte, hogy megvedd, ha nem lenne még meg
 

A Harry Potter sorozat. Az az alap, muszáj meglennie mindegyik könyvének. Hála az égnek, itt ülnek már a polcomon, úgyhogy nem kell értük háromszoros árat fizetnem, de ha kéne is, biztosan megszerezném őket. Olyannyira ragaszkodom ezekhez a könyveimhez, hogy egyszer azt álmodtam, tűz ütött ki a házunkban, mindenki menekült, de én visszamentem, hogy kimentsem a HP könyveimet is. Nem tudom, lesz-e egyszer gyerekem, de ha igen, az biztos, hogy ezt a könyvsorozatot rá akarom hagyni.

9 ÉS 3/4-IK VÁGÁNY | Utazzunk!
Egy könyv, ami azonnal beszippantott a világába
 

Sara Gurentől a Vizet az elefántnak című könyv. Korábban csak egyszer jártam cirkuszban, még gyerekként, és hatalmas csalódás volt, de a könyvben lévő cirkuszi világ annyira bevonzott, hogy amikor legközelebb egy olasz cirkusz jött a városunkba, elmentem az előadásukra, és imádtam.

ROXMORTS | Harry, Ron és Hermione rengeteg kalandjának helyszíne
Egy könyv, ami egy kalandozó baráti társaság vagy csapat történetét meséli el

Alexandra Brackentől a Sötét elmék. Igaz, a benne lévő csapat nem önszántából kalandozik, hanem menekül az életéért, de menekülés közben ide-oda utazgatnak, rengeteg minden történik velük, sok izgalmas kalandot élnek át.

Ezt a Book TAG-et ezen az oldalon találtam: https://addicted-to-the-books.blogspot.hu/2017/07/wizarding-world-book-tag.html

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése