~ Sárga könyves út ~

2018. december 10., hétfő

Meghitt pillanatok antológia - Blogturné Extra – Interjú Beninával


Húsz novella, húsz pillanat az ünnep és emelkedett hangulat jegyében, a Könyvmolyképző Kiadó szerzőitől és íróiskolai hallgatóitól. Fedezd fel a Meghitt pillanatok antológia sokszínű történeteit a Blogturné Klub hat bloggerének tolmácsolásában, és légy te az a szerencsés, aki megnyerheti a könyv egy példányát. 

1. A Meghitt pillanatok című antológiában megjelent egy novellád Hálás tévedés címmel. Bár olvashattunk tőled novellát már korábban is, elsősorban mégis regényíróként ismernek az olvasók. Mennyiben más számodra novellát írni, mint regényt? Melyiket szereted jobban, melyik megy könnyebben?

Nagyon szeretek terjengősen írni. Kifejteni minden színárnyalatot, érzelmet vagy gondolatot, ez olyan élvezet, ami kényezteti az írói énemet. Novellaírás közben el kell nyomnom ezt a késztetést, hogy csak a töredékét mutassam meg mindannak, amit szeretnék. Véleményem szerint sokkal nehezebb novellát írni, mint regényt. Ez olyan kihívás, amit bármikor szívesen gyakorlok.

2. Kedvtől függően választhattak az antológiába jelentkezők, hogy az egyik regényükhöz kapcsolódó novellát vagy egy azoktól teljesen független novellát adnak le. Te miért döntöttél úgy, hogy a Mindig és Soha című regényedhez kapcsolódó történettel szeretnél részt venni az antológiában?

Tavaly az ünnepek alatt a Bíborhajú sorozatból három karakterrel (Claire, Kellan, Milan) készítettem karácsonyi interjút az Olvasóimnak. Úgy gondoltam, idén azzal a történettel ismertetem meg jobban őket, ami legalább olyan fontos számomra. Ráadásul a karácsony különleges a történet szempontjából.

3. Szerinted mit adhat a novellád azoknak, akik már olvasták a regényedet is, és mit azoknak, akiknek még nem volt szerencséje hozzá?

Mindazok, akik olvasták már a regényt, érdekesnek fogják találni, hogyan éli meg Faith a karácsonyt az új életében, az állítólagos tanúvédelmi programban. Azok számára, akik még nem olvasták a regényt, elhelyeztem a novellában olyan információkat, morzsákat, melyekkel reményeim szerint felkeltem a kíváncsiságukat.

4. Ez egy karácsonyi novelláskötet, és a novellád is kapcsolódik az ünnepekhez. Mit jelent számodra a karácsony?

Békességet. Első gondolatom a pihenés volt, de annyira sok mindent kell sütni–főzni, hogy az ejtőzés már csak a végére marad. De az ünnep alatt otthon vagyunk, kerítünk időt egymásra, kizárjuk az összes nagyvilági, hétköznapi, munkahelyi stresszt, és családi kupacba burkolózunk. Nem ismerek ennél jobbat.

5. Ha Faith, Bray és Zach valódi emberek lennének, mit adnál nekik karácsonyi ajándékként?

Zach mindenképp valami Minionos cuccot vennék, hogy ne felejtse el, milyen jó is gyereknek lenni.

Faithnek Bray bőrébe bújva már meg is adtam egy békés karácsonyt, hogy ráébresszem, egy elromlott ünnep nem teheti tönkre az összeset.

Bray- nek mindene megvan, így egyszerű palacsintát kapna. Aki nem sejti, miért, olvassa el a regényt. :)

6. Lehet már tudni, hogy mikor és hol tudják az olvasók dedikáltatni veled az antológiát?

Becsatlakoztam a többiekhez, így mind a húsz nagyszerű szerzővel találkozhatnak 2018. december 16-án 13 órától Budapesten az Alexandra Pódiumon. Szeretettel várok/várunk mindenkit könyvjelzőkkel, könyvbemutatóval egybekötött dedikálással. :)


Nyereményjáték:

A Meghitt Pillanat antológiába a már publikáló szerzők mellett a Könyvmolyképző Kiadó íróiskolai hallgatóinak munkáiból válogattak történeteket. Játékunk során ők kerülnek fókuszba.

Minden állomáson láthatjátok egy, az Aranymosás oldalra kikerült novellájuk vagy regényrészletük címét. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni a szerző nevét, majd beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésükre, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, különben automatikusan újat sorsolunk.

Cím a játékhoz: Tizenkét dolgot érdemes tudni


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

12. 09. Könyvvilág
12. 10. Spirit Bliss Sárga könyves út – Interjú Beninával
12. 12. Dreamworld
12. 14. Never Let Me Go
12. 16. Deszy könyvajánlója
12. 18. Dreamworld – Interjú Nillával

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése