~ Sárga könyves út ~

2014. július 10., csütörtök

„Nincsen túl sok könyv, csak kevés könyvespolc!”


Kis könyvespolc, nagy könyvespolc, dupla soros, egy soros, egy-két-három-sok emeletes. Mivel imádom a könyveket, így imádom a könyvespolcok látványát is. Ahogyan szép rendben – vagy épp káoszban – sorakoznak a jobbnál jobb regények, novellás- és verseskötetek… Kevés szebb látvány létezik!

A megszokott formájú könyvespolcok is gyönyörűek, ám mostanság már igazán különleges példányokkal is találkozhatunk. A nekem tetsző, izgalmas könyvespolc-kreációkat szedtem most össze nektek. Csorgassuk együtt a nyálunkat!
 

1. Mérlegpolc:

Nagyon mókásan néz ki, és érdekes megoldás, ám nem túl praktikus. Ahány könyvem van, nagyon hamar leszakadna. De látványnak tényleg elsőrangú és igazán találékony.
 

2. K&K:

Vagyis kényelem és könyvek. Azt hiszem, másra nem is vágyhat az ember, ha valódi könyvmoly (talán még egy bögre teára). Lehuppansz, elheversz, kezedben könyv, és ha kiolvastad, csak ki kell nyúlnod a következőért.
 

3. K&K fotel változat:

Bár elheverni nem lehet benne, de belekuporodásra simán alkalmas. És még a könyveket is könnyebb elérni, mint a heverős változat esetében.
 

4. Az elfolyó idő… azaz könyvespolc:

Kevés könyv fér bele, de annyira tetszik a formája, hogy simán elfogadnám. Nem túl praktikus, viszont jól esik ránézni.
 

5. „A tudás hatalom, a tudás a könyvekben van, a könyvek hatalmat adnak” könyvespolc:

Gyerekként sokan megpróbálkoznak a „könyv a párna alá” trükkel, ahelyett, hogy tanulnának. Persze, sosem jön be. De íme egy könyvespolc, amely megmutatja, hogyan kerülhet a könyv tartalma a fejbe olvasás nélkül.
 

6. „A” könyvespolc:

Ezt nekem találták ki. Aki belép a szobámba, azonnal tudná, hogy ez a könyvespolc Adrié. :)
 

7. Erdei könyvespolc:

Ez a könyvespolc csak a szobával együtt érdekes. Erdei környezet, békés, megnyugtató, kellemes és otthonos. El sem tudnék képzelni ennél klasszabb kis zugot egy könyvmolynak.
 

8. Könyvember polc: Mókás, egyedi, az a magabiztos beállás pedig… :D A saját szobámba nem igazán tenném be, de egy gyerekszobába simán.









Nektek melyik könyvespolc tetszik? Vagy másképp néz ki a kedvenc könyvespolcotok?

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése