~ Sárga könyves út ~

2018. május 5., szombat

Anyák napi könyvajánló Top 5+1



Holnap Anyák napja, így gondoltam, összeállítok egy listát azoknak, akik szeretnének egy kis olvasásra szánt időt ajándékozni az anyukájuknak, és esetleg ajánlanának neki valami jó könyvet is. A legtöbb ilyen lista az anyaságról szóló könyveket ajánl, nos, én nem így teszek. Miért is kéne egy anyának még Anyák napján is csak az anyasággal foglalkoznia, amikor úgyis ezt teszi az év minden egyes napján? A listámon inkább olyan könyvek szerepelnek, amelyek segíthetnek kikapcsolódni az édesanyáknak legalább egyetlen napra.

1. Valami romantikus

Az édesanyák nők is, akik vágynak néha a romantikára. Nicolas Barreau Párizs mindig jó ötlet című regénye pedig ajándéknak is jó ötlet. Egy kis szerelem, némi titok, egy gyönyörű mese, és persze igazi párizsi hangulat, ezt adhatja ez a regény.

2. Valami önéletrajzi

Donáth Mirjam Mások álma című önéletrajzi történetei egészen New Yorkig repíthetik az édesanyákat. A könyv bemutatja, hogy az élet máshol sem feltétlenül könnyű, a lényeg pedig nem az, hogy másoknak megfeleljünk, hanem, hogy a saját helyünket megtaláljuk a világban. Hiszen nem lehet mindenki boldog ugyanattól és ugyanazon a helyen.

3. Valami kalandos

Egy csodásan kidolgozott fantasy világ, összetett karakterekkel benépesítve, akik ezernyi kalandot élnek meg a tengeren, a sivatagban és más egzotikus helyeken. Ezt adhatja az anyák számára V. K. Bellone Felvont vitorlák című regénye. Mindezt persze minőségi stílusban és gyönyörű borítóval.

4. Valami sírós-nevetős

Marie-Aude Murail: Lakótárs kerestetik! című regénye egy fiatal fiúról szól, aki egyedül próbál gondoskodni szellemileg sérült bátyjáról. Bár az alapsztori komoly, a stílus mégis könnyeddé és humorossá varázsolja a jeleneteket. Az anyukák biztosan egyszerre fognak könnyezni és nevetni olvasás közben.

5. Valami elgondolkoztató ifjúsági

David Levithan Nap nap után című regénye igazán jó kikapcsolódásnak. Egyetlen nap alatt ezernyi életet megélhetünk „A”-val, a lélekkel, aki minden reggel más ember testében ébred. Nem mellesleg, olvasás után megnézhetjük a regény filmváltozatát is a moziban.

+1 Valami krimi

Kicsit hazabeszélve A Szem 1. – Reményfosztottak is izgalmas, kalandos élményt nyújthat az anyukáknak. A csavaros krimiszál mellett persze a romantika sem maradhat el. Nem mellesleg a Szem tagjai összetettek, érdekesek és szerethetőek. Ó, és persze a könyv most 42%-os kedvezménnyel megvásárolható az Alexandra oldalán. :)


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése