~ Sárga könyves út ~

2022. április 19., kedd

Tade Thompson: Molly Southbourne feltámadása – Blogturné



Az Agave Kiadó jóvoltából megjelent Tade Thompson sötét, bizarr, paranormális sorozatának második kötete, a Molly ​Southbourne feltámadása, melyet nagyon sokan izgatottan vártak. Vajon választ kapunk az eddig felmerült kérdésekre, vagy még több titkot és rejtélyt tartogat a folytatás? Megtudjátok, ha négy bloggerünkkel tartotok, ha pedig a játékban is részt vesztek, megnyerhetitek a Kiadó által felajánlott példányt!


Miért választottam ezt a könyvet?

Az első részt igazán érdekesnek találtam, néhány óra alatt elolvastam, és ezzel a második könyvvel sem volt ez másként. Érdekelt, hogy mi lesz Mollyval, az igazival és az alteregójával is. Kíváncsi voltam, hogy ebből a nagyon furcsa, nagyon egyedi történetből mit tud még kihozni az író.


Véleményem a könyvről

A sztori ott folytatódik, ahol az első rész félbemaradt. Az ál-Molly átveszi a valódi Molly helyét, ahogyan azt a valódi Molly akarta. Senki nem jön rá a cserére, mígnem az ál-Molly össze nem találkozik egy olyannal és az alteregóival, mint ő maga. A furcsa csak az, hogy Tamara és a tamarák nem ölik egymást, mint Molly és a mollyk, hanem békében, szeretetben együtt élnek egymással.

Először is, nagyon örülök neki, hogy végre megérthettem, hogy a mollyk miért gyilkos szándékúak. Eddig azt gondoltam, hogy simán csak démoni lények, gonoszak, akik végezni akarnak a valódijukkal, de ez nem így van. Az első molly meggyilkolásával kezdődött minden, a további mollyk emlékeztek arra, hogy az elődeik milyen véget értek, ezért simán csak meg akarták védeni magukat. Ők azt gondolták, hogy Molly gonosz, és le akarja gyilkolni őket minden áron. Tamara ezzel szemben mindig is védte a tamarákat, ezért nekik nincsenek rossz emlékeik róla, így nem is támadnak rá. Hát igen, ilyen az, amikor a saját döntéseinkkel alakítjuk mások viselkedését és hozzáállását önmagunkhoz. Nagyon érdekes gondolat volt ez a regényben számomra.

– Akkor kiképzed őket? Betöröd a tamarákat?
– A másolatokat? Ők nem lovak, Molly, miért kéne betörnöm őket?
– De hát... Nem támadnak rád, és nem próbálnak megölni téged már a születésük helyszínén? – Egyre ingerültebb leszek, mert azt hiszem, csak szórakozik velem.
Tamara megdermed, feláll, és a szemembe néz.
– A tieid igen?

Nagy különbség volt Molly és ál-Molly között is az, hogy ál-Molly már nem tudott újabb mollykat teremteni a vérével. Vagyis lényegében egyedül maradt. Ez az egyedüllét azonban úgy tűnt, nem áldás, hanem inkább átok számára. Ez pedig jól szimbolizálta azt, amikor valamiért nem jövünk ki túl jól a családunkkal, ám nélkülük mégis elveszettek vagyunk.

A történet megint érdekesre sikeredett, főképp azért, mert míg egy átlagos regénynél azért vannak mindig ötleteim, miként fognak alakulni a dolgok, ezúttal fogalmam sem volt róla. Bármikor történhetett bármi váratlan. Ennek viszont volt hátránya is, nehezen lehetett megérteni, hogy ki mit akar, és mit miért csinál. Tamara és a tamarák is kiismerhetetlenek voltak számomra, fogalmam sincs, miért keresték meg az ál-Mollyt, mit akartak tőle vagy vele végül is. Lehet, hogy ennek még nem is kellett kiderülnie, és majd lesz harmadik rész, ami kifejti, nem tudom... De kicsit zavart, hogy emiatt nem éreztem kerek egésznek ezt a második részt.

Az ál-Molly egyébként furcsa mód egy picikével szimpatikusabb volt számomra, mint az igazi Molly. Talán, mert ő próbálta megérteni a mollykat, vagyis önmagát is, míg Molly csak rettegett tőlük és gyilkolta őket. Persze ez érthető volt, gyerekkorától kezdve erre nevelték a szülei, viszont ezzel a lelkét is tönkretették.

James Down videós jelenetei igazából nem adtak sokat hozzá a történethez, de az utolsó jelenete durva volt. Arról is szívesen olvasnék majd a folytatásban, hogy hogyan is történt az vele, ami, mármint biológiai értelemben.


Hogy tetszett a könyv?

Nagyon elvont, nagyon furcsa könyv, sok mindenre nem kaptam még választ ebből a második részből sem, de most már legalább értem a mollyk viselkedését. Az ál-Molly számomra szimpatikusabb volt, mint az igazi, és sok olyan dolog történt a regényben, ami miatt kíváncsi lennék egy harmadik részre is.


Szóval összességében NAGYON TETSZETT ez a könyv.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Azoknak, akik szeretik a bizarr történeteket.


Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Mostani játékunkban az Agave Kiadó frissebb megjelenései közül szemezgettünk! Minden állomáson találtok egy-egy borítórészletet, a feladatotok pedig, hogy a kötet címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Borítórészlet a játékhoz:


Állomáslista:

04.16. Spirit Bliss Sárga könyves út
04.17. Sorok között

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése