~ Sárga könyves út ~

2023. október 12., csütörtök

Ellery Adams: Titkok könyvklubja – Blogturné



Az Animus Kiadó egy cozy crime történettel lepte meg olvasóit. Ellery Adams: Titkok könyvklubja című könnyed krimije egy kisvárosi gyilkosság felgöngyölítésének ered nyomába. Az önkéntes nyomozás élén pedig ki más állhatna, ha nem a helyi könyvesbolt tulajdonosa, aki szabadidejében biblioterápiával is foglalkozik. Tartsatok a Blogturné Klub négy bloggerével, járjunk együtt utána Norával a rejtélyes haláleset titkainak, s a turné végén a kiadó jóvoltából tiétek lehet egy példány a kötetből.


Miért választottam ezt a könyvet?

Valami könnyed, mégis jó krimire vágytam kikapcsolódásként, és a fülszöveg alapján úgy gondoltam, ettől a könyvtől ezt fogom kapni.


Véleményem a könyvről

A történet főszereplője Nora és három újdonsült barátnője, Hester, Estella és June. Mindannyian egy nyugodt kisvárosban élnek, aminek a békéjét váratlanul feldúlja egy haláleset. Egy férfi, akivel néhány órával korábban Nora beszélgetett, vonat alá esik. A rendőrség hamar le akarja zárni az ügyet öngyilkosságként, ám Noráék biztosak benne, hogy gyilkosság történt. A négy nőt összehozza a közös cél, ki akarják deríteni az igazságot.

A történet egy könnyed, mégis érdekes krimi, ami valóban tökéletes arra, hogy néhány nehéz nap végén ki tudjon kicsit kapcsolódni az ember. Számomra logikusan ki volt dolgozva a cselekmény, talán csak a sztori legvégén volt néhány apróság, amit én másként magyaráztam volna meg.

Tetszett, hogy Nora és a barátnői kidolgozott háttértörténetet kaptak. Mindegyikük múltjában történt valami, ami miatt bizalmatlanná, visszahúzódóvá és sebzetté váltak, és ez az, ami végül a nyomozás mellett barátokká teszi őket. Szép sorban avatnak be minket, olvasókat és egymást is a titkaikba, úgyhogy olvasás közben mindig kíváncsian vártam, ezúttal melyik nő meséli el a múltját, és vajon mit titkol. Egyedül Nora háttértörténetéről voltak előzetesen sejtéseim, de a többiekkel kapcsolatban fogalmam sem volt, mire számíthatok, míg ők maguk el nem mondtak mindent.

Mindegyikük múltbeli sztorija megrázó volt a maga módján, és mindegyik sztori hozzátett valamit a karakterek személyiségéhez. A legérdekesebb karakternek egyébként Estellát tartottam, mert ő elsőre olyan szexi, belevaló, pasizós-bulizós, extrovertált nőnek tűnik, akivel egy hozzám hasonló visszafogott, introvertált ember nem biztos, hogy barátkozni akarna. De ahogy egyre több minden kiderült róla, rá kellett jönnöm, hogy bár nem szánt szándékkal, de előítéletes voltam. Mert Estella sokkal mélyebb és összetettebb személyiség, mint ahogyan azt az elején gondoltam.

– Nem is tudtam, hogy költő is vagy, nem csak pék! – évődött Estella.
– Hát nem lakozik mindnyájunkban jóval több annál, mint amit mások látnak bennünk? – tette fel válasz gyanánt a költői kérdést Hester.

Bár a négy barátnő nagyon gyorsan egymásra talált, talán kicsit túl gyorsan is, tetszett, hogy végig kitartottak egymás mellett, támogatták a másikat mind a titkaik elmesélésekor, mind a nyomozás során

A háttérben folyó ingatlanügyletek nem hatottak újdonságként, a valóságban és történetekben is találkoztam már hasonló csalásokkal. Abban viszont nem voltam biztos, hogy vajon ezek a dolgok kapcsolódnak-e a két gyilkossághoz, és ha igen, miként. Szóval voltak sejtéseim, de biztosan semmit nem tudtam, így a végén, amikor minden kiderült, érezhettem némi sikerélményt, és némi meglepetést is. Az egyik tettes motivációját először hülyeségnek tartottam, de aztán szerencsére módosult kicsit az ok később, amikor előkerült egy eldugott valami, és akkor az a kirakós darab is a helyére pattant.

Halovány szerelmi szálak is voltak a történetben, de ezek még nem bontakoztak ki annyira, hogy igazán érdekessé válhattak volna. Szerintem majd a folytatásban...

A sztori végén pedig a könyvesboltba betérő személy azt jelentette számomra, hogy érdekes második része lesz majd ennek a sorozatnak, és van is egy tippem, hogy ki lehet az illető. Várom a folytatást, hogy kiderüljön, jól gondoltam-e...


Hogy tetszett ez a könyv?

Nagyon kellemes kis krimi volt. Nem voltak benne hatalmas csavarok és meglepetések, de jó szórakozás volt olvasni.

Szóval összességében TETSZETT ez a könyv.


Kiknek ajánlom ezt a könyvet?

Azoknak, akik kedvelik a könnyed krimisztorikat, és szeretik azokat a történeteket, amelyeknek a középpontjában egy sisterhoodra alapuló baráti társaság áll.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

A történetben nagyon fontos szerep jut a Csodakönyvek könyvesboltnak, így a turné nyereményjátékán híres-hírhedt könyvesboltoknak és könyvtáraknak eredünk nyomába. Minden állomáson találtok egy-egy rövid meghatározást, a feladatotok pedig, hogy kitaláljátok, melyik könyvesboltról vagy könyvtárról van szó. A helyes megfejtést írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


Meghatározás a játékhoz:

Az Egyiptomhoz tartozó Sínai-félsziget déli részén magasodó Sínai-hegy lábánál fekszik a világ legrégebbi és máig működő könyvtára, mely többek között Mohamed próféta saját kezűleg aláírt levelét is őrzi. Mi a neve ennek az épületnek?


Állomáslista:

10.12. Spirit Bliss Sárga könyves út
10.14. Olvasónapló
10.16. Könyv és más

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése