~ Sárga könyves út ~

2016. október 30., vasárnap

A Szem főhadiszállása, avagy az Origo története


Az Origo eredetileg egy kis szálloda volt a Világválság előtt. Egy Martha Crein nevű idős hölgy vezette, aki kora ellenére igen aktív, életvidám nő volt. Szigorúan, de igazságosan bánt az alkalmazottaival, és mindig volt egy-két kedves szava a vendégeihez. A Világválság alatt a szálloda csődbe ment, Martha egészségi állapotba egyik napról a másikra leromlott, alig egy hónap múlva pedig elhunyt. Temetésén több százan jelentek meg, alkalmazottak és régi vendégek egyaránt.

Martha halála után a szálloda épületét távoli rokonok örökölték. Mivel nem akartak vele nagy vesződséget, eladták egy cégnek, amely bérházzá alakította, és megpróbálta kiadni a lakásokat. A válság utóhatásai miatt alig találtak lakót, így aztán megörültek, amikor egy titokzatos vevő az ügyvédjén keresztül felvásárolta tőlük az épületet.

A bérház így került Mr. Eye tulajdonába, aki némi átalakítással létrehozta itt a Szem titkos központját, az Origót. Az épületnek négy emelete, egy alagsora és egy belső parkolója van. Kívülről teljesen átlagos bérháznak tűnik, ránézésre senki nem mondaná meg róla, hogy nem így van. Mr. Eye egy fiktív cég tulajdonába íratta, és fiktív szerződésekkel „kiadta a szobáit”, ezzel is biztosítva azt, hogy ne legyen gyanús senki számára az épület.

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése