~ Sárga könyves út ~

2018. augusztus 25., szombat

Harry Potter Mézesfalás - Finomságok illatos könyve - Blogturné


Egy igazán különleges kötettel indul most négyállomásos turnéra a Blogturné Könyv: ez a könyv ugyanis nemcsak csillog-villog, nemcsak harsány színekben pompázik, hanem rögtön illatozik is! És nem is akármilyen ingerek érik az ember orrát: a Harry Potter kötetek varázsvilágának édességeit van lehetőségünk megszaglászni!
Tartsatok velünk Ti is, és ha ügyes az orrotok, no meg képben vagytok, nemcsak a Mézesfalással, hanem más Harry Potter üzletekkel is, akkor a könyvet is megnyerhetitek!


Mivel a Harry Potter sorozat életem legmeghatározóbb könyvélménye, ezért minden hozzá kapcsolódó könyvet igyekszem beszerezni. Általában ezeknek a könyveknek a szöveg a lényege, elemző könyvek, életrajzi könyvek és hasonlók, úgyhogy kíváncsi voltam, milyen is lehet majd egy könyv, amelynek a lényegét az illatok adják. A Mézesfalás – Finomságok illatos könyve ugyanis minimális szöveget tartalmaz csak, viszont minden oldalon érdekes és „érdekes” szagmintákat találhatunk.

Ami elsőre feltűnt a könyv kicsomagolásakor, hogy elég vékonyka, viszont gyönyörű a borítója, és szép a belső kivitelezése is. Szóval esztétikailag számomra teljesen rendben van, bár nem bántam volna, ha kicsit több oldalt találok benne.

Az oldalakon rövidke szövegek, eredeti könyvbeli idézetek képek és rajzok vannak, amelyek röviden bemutatják azt az adott Harry Potteres édességet, amelynek az illatát (vagy éppen szagát) is megismerhetjük. Ezek a szövegek valóban elég rövidek, néhány mondatból állnak, viszont szép a betűk grafikája.

A szagmintákat könnyen észre lehet venni, mivel egy nyilacska, és egy „Kapard meg, és szimatolj!” felirat hívja fel rájuk a figyelmet.

Egy jó tanács: NE A KÖRMÖTÖKKEL KAPARJÁTOK MEG A MINTÁKAT! 


Én sajnos meggondolatlan voltam, és utána moshattam hússzor a kezemet, hogy eltűnjön a körmöm alól az összekeveredett szag.

Az illatokról, bár egy részükre megfelelőbb lenne inkább a szag kifejezés, azt tudom mondani, hogy érdekesek. A legtöbb közülük büdös vagy legalább is nem túl vonzó illatú, de mit is várhatnánk a hányás és kísértet ízű Bogoly Berti-féle mindenízű drazsétól, a tüzes borsbogyótól vagy épp a vérízű nyalókától. Szóval bár a szagélmény nem túl kellemes, úgy vélem, tökéletesen passzol az adott édességhez. Az lenne a furcsa és logikátlan, ha ezek az édességek valami finom illatot kaptak volna.

Azért persze akadnak olyan minták is, amelyeknek finom illata van. Ezek számomra a Drubli legjobb fúvógumija, a bűvös bizsere, a tökös derelye, a sav-a-júj cukor, a citrompor, a cukorpenna és a gumicsiga illata volt.

Még egy jó tanács: A MINTÁK KÖZÖTT HAGYJATOK IDŐT ARRA, HOGY KITISZTULJON AZ ORROTOK AZ ELŐZŐ ILLATTÓL! 


Ha rögtön egymás után szívjátok be a különböző illatokat, egy idő után már nem érzitek igazán őket. Várjatok egy-két percet két illatélmény között, szimatoljatok friss levegőt, hogy eltűnjön az orrotokból az előző szag, és így jobban fogjátok majd érezni a következőt.

Összességében az a véleményem a könyvről, hogy a kivitelezése nagyon szép, de egyfelől lehetett volna benne több illatminta is, másfelől lehetett volna benne több egyéb tartalom is. Rövid szórakozásnak viszont érdekes volt, meg hát, kapcsolódik a Harry Potterhez, szóval örülök, hogy a polcomon tudhatom.

Értékelés: TETSZETT.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet: KATT 


Nyereményjáték:

Mostani játékunkban természetesen a varázslóvilágba invitálunk titeket. Ebben a könyvben megismerhetjük a Mézesfalás rejtelmeit, de akadt még azért izgalmas varázslóüzlet a Harry Potter könyvekben.
A blogturné minden állomásán találtok egy-egy rövid leírást valamelyik üzletről, a feladatotok csupán annyi, hogy beírjátok az üzletek neveit a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Leírás a játékhoz:

Kőrisfa, magyal vagy berkenye. Sárkány szívizomhúr, főnixtoll vagy unikornisszőr. Itt válogathatsz kedvedre a kombinációkból, míg rád nem talál az igazi - igen, nem Te rá, hanem fordítva.
  

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

08. 25. Spirit Bliss Sárga könyves út
08. 27. Sorok között
08. 29. Dreamworld

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése