~ Sárga könyves út ~

2019. október 6., vasárnap

Lovranits Júlia Villő: A tündérkapu titka – Blogturné


Lovranits Júlia Villő szépséges és érzékeny mesekönyvében titkos világba kalauzol bennünket, ahol még léteznek tündérek, sárkányok, átkok és varázslat. A Blogturné Klub öt bloggere felkerekedett, hogy a főhősökkel, Borókával és Mirkóval együtt a rejtélyek nyomába eredjenek, és megtalálják a rég elveszett és elfelejtett tündért. Tarts velünk a turné hét állomásán át, hogy tiéd legyen a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példány! 

Amikor kiderült, hogy egy retró turné keretében elolvashatjuk Lovranits Júlia Villő A tündérkapu titka című mesekönyvét, nem is gondolkoztam, azonnal jelentkeztem rá. Szeretem a klassz meséket, kedvelem Szimonidesz Hajnalka illusztrációit, úgyhogy gondoltam, jó szórakozást nyújt majd ez a könyv.

Ami tetszett

1. Tündéri

Ez egy igazi tündérmese, amit gyerekként örömmel olvastam volna (vagy hallgattam volna, ahogyan az anyukám vagy a dédnagymamám felolvassa nekem). Az egész olyan bűbájosan kedves, főképp azért, mert a főszereplő, Boróka is bűbájosan kedves. Tündérek, sárkányok, egy titok, sok kaland és egy gonosz, aki megpróbál keresztbe tenni Boróka küldetésének. Na meg persze aranyos rajzok, amiket örömmel nézegetünk olvasás közben. Azt hiszem, ennél több nem is kellhet egy jó meséhez.

2. Különleges karakterek

Boróka talán a legjószívűbb kislány, akiről csak mesében olvastam eddig. Képes a megbocsátásra, arra, hogy második esélyt adjon annak is, akinek más sosem adna. Bátor és kedves. Na meg persze, hatalmas fantáziája van. Ennek köszönhető az is, hogy Gombóc, a tündér neki akarja adni a varázskavicsot, aminek köszönhetően egy ember is megláthatja az egyébként láthatatlan tündéreket, sárkányokat és egyéb varázslényeket. Szóval Boróka egy nagyon kedvelhető karakter, aki azonnal belopja magát az olvasó szívébe, legyen szó gyerekről vagy felnőttről.

Mirkó, Boróka osztálytársa a másik karakter, akit igazán megszerettem, talán őt egy picinykét még jobban is, mint Borókát. Mirkó egy különc kisfiú, aki a fejében megszülető meséket leírja egy füzetbe, és egy mások számára láthatatlan sárkánnyal barátkozik. Talán azért ő a kedvencem, mert olyan, mint én voltam. A világtól félrevonuló kisgyerek, aki különbözik a többségtől, és a fantáziájában keres menedéket magának a magány elől.

3. Klassz tanulságok

A mese tanulságai is nagyon tetszenek. Az egyik, hogy a szeretet segítségével még egy átokkal is szembe lehet szállni, mert a szeretet erősebb mindennél. A másik, hogy néha jól sülhet el, ha nem mondunk le elsőre valakiről, csak mert az tett valami rosszat, hanem adunk neki egy második esélyt. Hiszen megeshet, hogy él vele, és jobb emberré válik.

Kedvenc idézet:

„– (...) Aki nem felejt el diót adni a madaraknak és a tündéreknek, az rossz ember nem lehet!”

Kiknek ajánlom a könyvet?

Mindenkinek, aki szereti az igazi, bűbájos tündérmeséket.


Értékelés: IMÁDOM.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet: KATT


Nyereményjáték:

A történet témájához alkalmazkodva egy olyan játékkal készültünk nektek, ahol a tündéreké a főszerep. Minden egyes állomáson találtok egy borítórészletet egy olyan könyvből, amelyben központi szerepük van ezeknek a varázslatos lényeknek. A ti feladatotok, hogy kitaláljátok a könyv SZERZŐJÉT, és beírjátok nevét a rafflecopter doboz megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Kép a játékhoz:


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

10.06. Spirit Bliss Sárga könyves út
10.08. Könyvvilág
10.10. Spirit Bliss Sárga könyves út (EXTRA)
10.12. Hagyjatok! Olvasok!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése