~ Sárga könyves út ~

2023. május 23., kedd

Catana Chetwynd: Bekuckózunk – Blogturné



Catana Chetwynd első magyarul megjelent képregénykötete, a Szerelmes ​pillanatok után itt a következő kötelező olvasmány a rajongóinak! A Bekuckózunk év végén jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál, és bloggereink annyira beleszerettek a korábbi kötetbe, hogy kitalálták, ezt a kiadványt is megturnéztatják!
Kövess minket ezen az izgalmas blogturnén, hogy jobban megismerhesd Catana és John életét, és ne feledd, a kiadónak hála, a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyeri a Bekuckózunk című kötetet!


Miért választottam ezt a könyvet?

Sok-sok évvel ezelőtt a Facebookon találkoztam először a Catana-képregényekkel, és azonnal beleszerettem az illusztrátor stílusába, humorába. Aztán beszereztem az első magyarul megjelent kötetét, és az is nagyon tetszett. Szóval kérdés sem volt, hogy az újabb képregényt is szeretném a polcomon tudni.


Véleményem a könyvről

Catana képregényei önmagáról és a párjáról, Johnról szólnak. Betekintést nyerhetünk az életükbe, a vicces, romantikus, vagy éppen teljesen hétköznapi pillanataikba. Ami elsőre furcsának tűnhet, amolyan kukkolásnak, de őszintén szólva nagyon szórakoztató kukkolás. És valahogy jólesik az ember lelkének látni, hogy léteznek még boldog, egymást jól kiegészítő párok, akik valóban szeretik egymást. Kicsit olyan, mintha mi is átélhetnénk egy jól működő párkapcsolatot a képregények nézegetése által.

A könyv címe tökéletes, mert valóban bekuckózáshoz ajánlott. Én például a migrénem kiheveréseként szórakoztattam magam vele. Másfél napnyi szenvedés után nem mertem még gép elé ülni vagy belekezdeni egy regénybe, nehogy visszatérjen a fájdalom, ezért bebújtam az ágyamba, kézbe vettem ezt a kis könyvecskét, és a képeket nézegetve nagyon jól szórakoztam anélkül, hogy túlságosan megerőltettem volna magam.

Bár nem sokszor szoktam magamban röhögcsélni vagy hasonlók, de ezúttal többször is sikerült hangosan felkuncognom az oldalak lapozgatása közben. Egyszerűen annyira aranyosak voltak a szituációk és poénok, hogy csak úgy kijött belőlem. Ami vicces, hogy bár szingli vagyok, mégis sokszor magamra ismertem Catana reakcióiban, és ezen is jót derültem.

Catana és a párja a képregények kockáin tökéletesen passzolnak egymáshoz. Bár sok mindenben különböznek, de csak olyasmikben, amik végső soron segítenek kiegészíteni egymás "hiányosságait". Mindketten intovertáltak és különcök, úgyhogy otthonosan éreztem magam a "társaságukban".

Catana rajzai minimalisták, de egyediek. Ha meglátom egy alkotását, azonnal felismerem a kézjegyét, és tudom, hogy ő rajzolta. Ahhoz képest, hogy nagyon letisztultan és egyszerűen alkot, mégis sikerült két igazán cuki és szerethető karaktert létrehoznia önmaga és a párja illusztrált alteregóiként. Az ember egyszerűen csak ránéz a rajzokra, és jobban érzi magát a bőrében. Én lapozgatás közben képtelen voltam nem mosolyogni, pedig tényleg másfél napnyi migrénes szenvedés volt a hátam mögött.

Imádtam, hogy a két főszereplő annyira ragaszkodik egymáshoz. Szó szerint is, hiszen több képregényben is láthatjuk, hogy Catana ténylegesen ráragad (kismajomként rácsimpaszkodik) Johnra. Ám ez a szoros ragaszkodás a rajzok alapján nem egyoldalú, Johnnak is pont ugyanannyira szüksége van Catanára, mint fordítva.

Azért persze előjönnek a rajzokon a hétköznapi, apró-cseprő problémák is, amik még a jó kapcsolatokban is ott vannak. Például a kérdés, hogy ki birtokolja éjszaka a takarót, vagy hogy John miért van mindig mindenhol útban, amikor Catanának épp dolga lenne. És persze a hőmérséklet kérdése, ami egy fázós és egy nem fázós ember együttélése során okozhat dilemmát a klíma beállításában.

A családot egy kutyus is kiegészíti, aki időnként fel-felbukkan a rajzokon, és nagyon cuki.


Hogy tetszett a könyv?

Nagyon kedvelem Catana stílusát és humorát. És mivel nagyon szeretnék én is egy saját képregényt készíteni egyszer majd, azt hiszem az egyik példaképemnek mondhatom őt ezen a téren. Ő sem iskolában vagy képzéseken tanult rajzolni, hanem autodidakta módon, ahogyan én is teszem, szóval van remény. Jókat kuncogtam a könyvben található képregényeken, és igazán otthonosan, kellemesen éreztem magam a könyv lapozgatása közben.

Szóval összességében IMÁDOM ezt a könyvet.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Mindenkinek, aki szereti a kellemes, szívmelengető humort, szeret bekuckózni az ágyába, és jól szórakozni 1-2 órán át.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Mivel szeretjük a humoros comic stripeket, így a magyarul megjelent kedvenceink borítórészleteit találhatjátok meg az egyes állomásokon, és azokat kell beazonosítanotok! A megoldás a kiadványok szerzőinek a neve!

(Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!)


Borítórészlet a játékhoz:


Állomáslista:

05. 21. Utószó
05. 23. Spirit Bliss Sárga könyves út
05. 25. Spirit Bliss Sárga könyves út (extra)
05. 27. Hagyjatok! Olvasok!

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése