~ Sárga könyves út ~

2023. május 24., szerda

Federica Margin: Nagy Sárkánykönyv – Blogturné


Azt hiszitek, hogy mindent tudtok a sárkányokról? A Nagy sárkánykönyv egy mindentudó „kislexikon” a mitikus állatok kedvelőinek. Tartsatok bloggereinkkel, és olvassátok el, ők mit gondolnak Federica Magrin könyvéről. Ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a kiadványt a Móra Kiadó jóvoltából!


Miért választottam ezt a könyvet?

Egyszerű a válasz, bírom a sárkányokat. A sárkányok egyszerre nagyon menők és félelmetesek, és kíváncsi voltam, hogy mit tudok meg róluk ebből a könyvből.


Véleményem a könyvről

Először is, a könyv nagyon szépen van kivitelezve. Kemény táblás, gyönyörű a borítója, gyönyörűek a belső illusztrációk. Ötlet szemszögéből nekem hasonlít a Harry Potterhez kapcsolódó, tankönyvszerű Legendás állatok és megfigyelésük című könyvre, csak a Nagy Sárkánykönyvben kizárólag sárkányok szerepelnek, és  milliószor szebb, mint a Legendás állatok 1. kiadása (nekem az van meg).

A könyv legelején egy kitalált karakter bevezetőjét olvashatjuk, aki azt állítja, hogy van egy sárkánya, és azért írta a könyvet, hogy ha más is sárkányt akar tartani háziállatként, annak segítsen a választásban és egyéb dolgokban. Szóval bár egy tankönyv- vagy lexikonszerű kötetről van szó, a szerző feldobta azt egy kis fantáziával. Konkrétan beemel minket, olvasókat egy olyan kitalált világba, ahol léteznek a sárkányok.

A könyv első felében megismerkedhetünk a sárkányokkal. Megtudhatjuk, hogy miféle sárkányok léteznek, hogy néznek ki, milyen tulajdonságaik vannak, mennyire veszélyesek vagy épp szelídíthetőek, és ez alapján jó ötlet-e háziállatként tartani az adott fajtát. Összesen 23 különböző sárkányfajtát vehetünk szemügyre három fejezetre felosztva.

A könyv ezen része azért tetszett, mert tényleg olyan volt, mintha egy valódi állatokról szóló lexikont nézegetnék. A sárkányok igencsak fantáziadúsan lettek kitalálva és megrajzolva is, a leírásokban az apró, érdekes részletek tették annyira valószerűvé az egészet.

A könyv második felében sárkánytani szakképzést kaphatunk. Vagyis megismerkedhetünk a sárkányok anatómiai és élettani jellemzőivel (kezdve a csontvázuktól a szárnyaikon át a bőrükig). Bepillantást nyerhetünk a szaporodásukba és fejlődésükbe a tojásléttől egészen a kamaszkorig, valamint megtudhatjuk, miként oktassuk és szelídítsük meg őket. Nagyon tetszett a jó kissárkányok öt pontja, amelyből megtudtam, hogy a kissárkányok szeretik túrni az orrukat. XD

Olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, hogy miként kell táplálnunk a sárkányunkat, mit lehet kezdeni a heves vérmérsékletével, és hogyan óvjuk őt a betegségektől és sérülésektől, valamint mit kezdjünk, ha mégis bekövetkezik valami baj.

A játék is nagyon fontos egy sárkány számára, szóval több módját is megtaláljuk a lapokon annak, miként szórakoztassuk házi kedvencünket.

Persze vannak sárkányok, akik nem valók háziállatnak, mert veszélyesek, épp ezért szükség van sárkányvadászokra is. És emiatt sárkányvadász iskolára is. Erről is részletesen olvashatunk a könyv végén.



Hogy tetszett a könyv?

Szerintem egyfelől gyönyörű, másfelől nagyon fantáziadús. Tetszik, hogy az író úgy tesz, mintha a világ, amiben ő és az olvasó olvasás közben él, sárkányokkal lenne tele. Én is jól szórakoztam ezen a köteten, de szerintem a gyerekek imádni fogják.

Szóval összességében IMÁDOM ezt a könyvet.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Minden sárkánykedvelő gyereknek és felnőttnek.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy híres sárkány fotóját találjátok. A feladat, hogy a Rafflecopter-doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található figura nevét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Sárkány a játékhoz:


Állomáslista:

05. 22. – KönyvParfé
05. 24. – Spirit Bliss Sárga könyves út
05. 26. – Könyv és más

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése