~ Sárga könyves út ~

2019. május 3., péntek

Könyvfesztivál 2019.


Sok-sok éve járok a Könyvfesztiválra, de talán most tudtam a leginkább kiélvezni. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy szombat helyett vasárnap dedikáltam. Vasárnap is sok ember volt kint, de az az igazi, szombati "heringek a konzervdobozban"-feeling, hála az égnek, elmaradt. Viszonylag kényelmesen végig tudtam nézni a kísérőmmel, Kolozs Kittivel a standokat, és viszonylag kényelmesen meg is tudtunk ebédelni odakint (csak a nagy szél zavart be egy kissé...). Egy picit meghökkentem azon, hogy egy kifliben lévő kolbász majdnem 3000 Ft-ba került ott, helyben, ahogy megláttam az árát, rögtön vissza is fordultam, pedig nagyon finom illata volt, de végül vettünk elfogadható áron hot dogot és vaníliás kürtőskalácsot. :) Ez utóbbi életem első kürtőskalácsa volt, nagyon finom, viszont nekem túl töményen édes, úgyhogy csak részleteiben tudtam megenni, mert ha egyszerre felfalom, ott kapok cukorkómát. XD


A standoknál vicces volt, mert kivételesen nem könyvek után fájt a szívem, hanem az egyik helyen láttam egy baromi menő harci fejszét, a másik helyen pedig gyönyörűséges fából készített tárgyak voltak, földgömb, fali térkép, mozgó szélmalom és hasonlók. A fejszét nem lehetett megvenni, csak dísz volt, meg hát, haza sem tudtam volna cipelni, a fatárgyak pedig nagyon drágák voltak számomra.

Nagyon-nagyon jó volt az is, hogy kicsit többet tudtam beszélgetni néhány ismerősömmel, írótársammal. Ez sajnos nem minden évben adatott meg eddig, de most összejött. :) Elsőként Fummie-val találkoztunk, azután V. K. Bellonéval és Róbert Katával beszélgettünk a KMK standja előtt. Elég vicces és érdekes regényötletünk támadt, aminek az is része volt, hogyan is tud végezni egy vécédeszka egy karakterrel.

Később a KMK standja mellett még csatlakozott hozzánk Rácz-Stefán Tibi és a Facebookon található KMK-s rajongói csoportok egyik adminisztrátora, Anikó is, és jókat nevetgéltünk.

Három lánykérés is érkezett felém ekkor, az egyik Kittitől, a másik Bellonétól, a harmadik Katától. Mondtam nekik, hogy nagyon megtisztelő mindhármuktól a dolog, de inkább keressenek nekem egy rendes férfit. :D Na jó, csak a táskájukban pakolásztak, innivaló után kutattak, ezért ereszkedtek féltérdre előttem teljesen egyszerre, így végül hajadon maradtam, viszont poénnak jó volt. :D

Délután háromtól Greff Magdival, a Húzós szerelem írójával közösen dedikáltunk. Korábban nem tudtam vele sem elbeszélgetni, de most sikerült, és megtudtam néhány privát infót az új, készülőben lévő regényéről. Azt hiszem, annyit elárulhatok róla, hogy izgi lesz. :)

A dedikálásra sikerült eljönnie Erberling Juditnak és a párjának, velük minden évben találkozunk vagy a Könyvfesztiválon vagy a Könyvhéten. Mivel neki már az összes könyvemet dedikáltam az évek során, most egy olyan könyvemet íratta alá velem, amelyet ajándékba szánt. :) Valamint a régi ismerősök közül, Fűrész Attila is meglátogatott egy dedikálás erejéig. :) Jött még néhány olvasóm rajtuk kívül is, ami igazán jólesett, mert hát, most már egy ideje már nem jelent meg új regényem, és azt hittem, hogy nem igazán lesz már, akinek dedikálhatnék. Szerencsére tévedtem. :)

Már éppen indultunk, amikor még sikerült összefutnunk Juráncsik Krisztivel is. Sajnos most csak néhány mondatra futotta, mert siettünk a vonatomhoz, de örülök, hogy találkoztunk. :)

A vonatút sem volt most fárasztó, oda-vissza úton kiolvastam egy könyvet, A kapitány küldetését Paulette Jilestól, emellett aludtam egy keveset.

Ó, és persze, nem tértem haza üres kézzel. Kolozs Kittitől kaptam ajándékba egy radírozható tollat és egy gyönyörű, fém levélnyitót (ezeket egy szintén szép dobozkába tette), valamint az Irka 10., jubileumi kiadását, amelyben sok más novella és vers mellett az ő egyik novellája is megtalálható. :)


Ezen kívül a kiadóm vezetője volt olyan kedves, hogy felajánlott nekünk, KMK-s íróknak egy könyvet, Barabási Albert-Lászlótól A képlet – A siker egyetemes törvényeit, amire nagyon kíváncsi vagyok. Már elkezdtem olvasni, eddig érdekesnek tűnik, de majd hozok róla értékelést is később. :)

Szóval klassz volt az ideig Könyvfesztivál is, örülök, hogy kint lehettem, és köszönöm mindenkinek, aki meglátogatott. :) Külön köszönöm Kolozs Kittinek, hogy megint a kísérőm lett, köszönöm neki az ajándékokat és a dedikálásomon készített fotókat is. :)

A Könyvfesztiválon készült további fotókat itt tudjátok megnézni: KATT

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése