Ide pakolgatom fel a könyvajánlóimat, novelláimat, a saját könyveimmel kapcsolatos híreket és minden egyebet, amihez hirtelen kedvem támad. :)
2021. február 8., hétfő

Jamie Littler: Zúzmaraszív – Blogturné ExtraJamie Littler regényében egy Ash nevű kisfiút kísérhetünk el kalandos útjára, amely során a végtelen jéggel borított világ, szörnyek, varázslat és számtalan kaland és veszély vár rá. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt a könyvből!


Hoztam nektek néhány klassz idézetet a regényből, hogy kicsit átélhessétek velem az élményt, amit a történet adott. :)

1.

– Nem figyelsz! – mordult fel Tobu.
– Hát, ha kiabálsz velem, attól biztos nem lesz jobb!
Úgy tűnt, mintha Tobu megint kiabálni akarna, de aztán visszafogta magát, és felsóhajtott.
– Nem lett volna szabad kiabálnom. De abbahagyták a lopakodók az üvöltést, amikor a nyomodban voltak? – Ash nem válaszolt. – Nem hagyták – mondta ki helyette Tobu. – Akkor kell a legerősebben összpontosítanod, amikor a dolgok a leginkább a fejük tetejére állnak.

2.

– Torzszülött! – kiabálta valaki.
– Szörnyeteg! – köpött egy férfi a földre.
A dühös, rémült tömeg tolakodva, lökdösődve és nyomakodva Ash felé özönlött. Ash összerezzent félelmében... Aztán egy fehér alak száguldott át a tülekedő emberek között, megakadályozva, hogy kinyújtott kezük elérje Asht. Amilyen gyorsan összegyűlt a tömeg, olyan gyorsan szét is széledt.
– T-Tobu? – dadogta Ash. A jeti mélyen leguggolt, védekező pozíciót vett fel, és lándzsája harcra készen állt a támadásra. A tömeg szétnyílt előtte, ő pedig felállt, lassan kiegyenesedett, majd magához húzta Asht.
– Szégyenletesen viselkedtek! – morogta. – Ash csak egy gyerek.

3.

– Szóval, miért döntöttél úgy, hogy a Zúzmaraszív legénysége mellé szegődsz? A legtöbb erődítménylakó inkább enne parazsat, mint hogy elhagyja az otthonát.
– Hát... ööö... Nem igazán volt más választásom – motyogta Ash, és a szőrmeköpenye szegélyével kezdett matatni. – Száműztek.
– Száműztek? – Lunát láthatóan lenyűgözte a hír.
– És a védelmezőmet is... de őt ott hagytam.
– Hű. Szép kis lista. Rakoncátlan egy emberke lehetsz! – mosolygott huncutul Luna.

4.

– Húha! – kiáltotta Szilánk, és rácsapott a munkaasztalra. – A szellemekre mondom, lenyűgöző volt, amit a fira erődítménynél csináltál! A dallal, amit szőttél, mindannyiunkat megmentettél!
– N-nem tudtam tétlenül nézni. Többé nem – vallotta be Ash.
– Egy igazi hős szavai. Sokkal többre lenne szükség belőletek.

5.

– Ha az ember ragaszkodik a fájdalmas múlthoz, azzal csak azt éri el, hogy a jelent is megmérgezi – mondta lassan Tobu. – De a jövőt magunk alakítjuk.

6.

– Biztosan rájönnek majd, milyen értékesek a dalszövők.
Szilánk mosolya most először nem tűnt őszintének. Együtt visszasétáltak a kikötőben álló Zúzmaraszívhez.

7.

– Tobu taktikái itt nem segítenek! Agresszívnek kell lenned! Erőszakkal kell próbálkoznod, át kell hatolnod rajtuk, mint egy lándzsának, amit beledöftek valakinek a szívébe. Ragadd meg, és alakítsd át a behemótok énekét ahelyett, hogy összefonódnál és táncolnál velük! Vedd át az irányítást! Hajtsd őket az uralmad alá!
Ash kétkedő arcot vágott. Helytelennek érezte Szilánk javaslatát, mintha ellentétes lenne azzal, amiről a dalszövésnek szólnia kell.

8.

Luna a felettük magasodó emelvényre mutatott. Egy kislány állt rajta, akinek a ruhaujjához hosszú, helyesre faragott csontokat erősítettek. Luna tölcsért formált a kezéből, és odakiáltott neki:
– Azok a karmok állati jól néznek ki!
A lány meglepett arcot vágott, aztán szégyenlősen visszamosolygott és biccentett.
– Köszönöm! – kiáltott vissza.
– Ugye, tudod, hogy simán le is szúrhatnál velük valakit? – kérdezte izgatottan Luna.
Úgy tűnt, a lány kezdte kényelmetlenül érezni magát.
– Öö... asszem. Erre még nem gondoltam.
– Na, akkor még jó, hogy összefutottunk!
– Én csak... gondoltam, jól néznek ki... – motyogta.
– Ne már, Luna! – Ash maga után húzta Lunát. – A helyiek ijesztgetése az én dolgom, nem a tiéd.

9.

– Hahóóó! A torzonborz, szakadt kis fickót keresem, akit Ashnek hívnak. Nem láttad véletlenül? – viccelődött Luna, és integetni kezdett Ash arca előtt.
– Bo-bocsánat! Túl sok mindenen jár az eszem.

10.

Vándorcsillag hideg fénye,
Ősi jelzőtűz a sötétben,
Őrizd hűen, védd meg jól,
Mielőtt az árnyék előtör a fogságból.


Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Mostani játékunk során olyan animációs filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek a Zúzmaraszívhez hasonlóan számos kalandot, izgalmat és varázslatot tartalmaznak. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található mese címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Kép a játékhoz:


Állomáslista:

02. 01. Utószó
02. 03. Csak olvass!
02. 05. Spirit Bliss Sárga könyves út
02. 07. Spirit Bliss Sárga könyves út (extra)
02. 09. Hagyjatok! Olvasok!
02. 11. Veronika’s Reader Feeder

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése