~ Sárga könyves út ~

2017. szeptember 1., péntek

Trónok harca Book TAG


ELSŐ RÉSZ: KÖNYVES KÉRDÉSEK
 

"Mi nem vetünk." - Egy könyv, amit nem lennél hajlandó megvenni.


E. L. Jamestől a Grey című könyvet. A szürke ötven árnyalatát végigszenvedtem, mert nem akartam úgy véleményezni egy sorozatot, hogy nem olvastam az elejétől a végéig, de Ana szemszögéből éppen elég volt végigélni egy ilyen bántalmazó kapcsolatot.

 
"Tűz és vér." - Egy könyv, ami erős érzelmeket váltott ki belőled.


Orwelltől az 1984. Igaz, annak ellenére, hogy a könyv baromi jó, ezek az érzelmek inkább negatívak voltak. Gyomorgörcs, pánikroham, depresszió és hasonlók. Az a regény annyira ijesztő, mert bár az ember azt szeretné hinni, ilyesmi a valóságban sosem történhet meg, mégis ezernyi párhuzamot lehet felfedezni a valóság és a történet között.

 
"Közeleg a tél." - A kedvenc téli olvasmányod.


Bár nem passzol teljesen, de Deirdre Riordan Halltól a Sugar. Igaz, nem téli olvasmány, de egy jó része télen játszódik, és nagyon tetszett. Olyan igazi téli regényt viszont még nem olvastam, vagy legalább is nem emlékszem rá.

 
"Család. Kötelesség. Becsület." - Egy könyv szoros családi kötelékekről.

 
Tabitha Suzumától a Kimondhatatlan. Igaz, Lochan és Maya között kicsit más kötelék is van, mint testvéri, de úgy egészében az öt testvér által alkotott család nagyon tetszett. Főképp Willa, aki egy kis tündérke. Lochan és Maya szó szerint mindent megtesz a testvéreiért, szinte anyaként és apaként nevelik őket.

 
"Erőssé növünk." - Egy könyv, amihez nem fűztél nagy reményeket, de miután elolvastad, meglepően tetszett. 


Isaac Mariontól az Eleven testek. Kivételesen itt a filmet láttam elsőként, és azt hittem, hogy a könyv is egy limonádé, ifjúsági történet lesz, de tévedtem. Bár az alapsztori ugyanaz, a könyv hangulata, stílusa igazán komoly, és a történet mély filozófiai kérdéseket boncolgat.

 
"Miénk a harag." - Egy könyv, amitől dühös lettél.

 
Sara Fawkestól az Amit csak ő akar. Az a könyv egyszerűen rossz. Tele van logikai hibával, nincsen igazi története, a karakterek kidolgozatlanok, a stílusa egy kezdőé. Nem hittem volna, hogy egyszer találok majd egy a Szürke trilógiánál is rosszabb könyvet, de ez az.

 
"Meg nem hajol, meg nem rogy, meg nem törik." - Egy könyv, amit megingathatatlanul szeretsz


J. K. Rowlingtól a Harry Potter sorozat. Az utolsó leheletemig szeretni fogom, ezen semmi nem változtathat. Always…

 
"Egy Lannister mindig megfizeti az adósságát." - Egy könyv, aminek úgy érzed, adósa vagy.
(Megjegyzés: a tag készítője tisztában volt vele, hogy ez nem a hivatalos jelmondata a Lannistereknek, de úgy érezte, hogy ez jobban megfelel a taghez. Amúgy is többször hallani ezt a Lannisterektől, mint a "Halld üvöltésem!".)


Ava Dellairától a Kedves halottak! Kölcsönkönyvként olvastam, de annyira tetszett, hogy adós vagyok neki annyival, hogy ha egyszer lesz pénzem megint könyvekre, akkor megvegyem.


MÁSODIK RÉSZ: RAJONGÓI ELKÉPZELÉS

Melyik karaktert szeretnéd a Trónok harca nyerteseként látni, azaz ki üljön a végén a Vastrónon?

 
Hát szerintem Cersei, de csak azért, mert úgy gondolom, a történet végére a Vastrón elpusztul majd, hát pusztuljon vele. :D Van egy olyan érzésem, hogy végül Westeros fölött nem egyetlen ember fog uralkodni, hanem vagy több uralkodó lesz, vagy pedig megváltozik az államformája, megszűnik királyság lenni, és ebben az esetben is többen vezetik majd.

Egyébként szerintem Dany, Jon és Tyrion irányítja majd Királyvárat, Sansa lesz Észak úrnője és Arya meg a Véreb segítségével vezeti majd a területet (a Véreb vagy Sansa testőre lesz, vagy ha beteljesül egy nagy álmom, akkor a férje), Yaráé és Theoné pedig a Vas-szigetek felügyelete.


 
Szerinted melyik karakter fog a sorozat végéig élve maradni, és ki fog időközben meghalni? Kit szeretnél továbbra is élve látni?


Mivel ez a Trónok harca, így bárki bármikor meghalhat, de az tuti, hogy Cersei a végére kipurcan, és szerintem Jaime fogja megölni, hogy beteljesítse a testvérgyilkosság jóslatát. Azt pedig nagyon remélem, hogy Sansa, a Véreb, Tyrion, Theon és Yara túlélik. Drukkolok még Danynek és Jonnak is.


 

HARMADIK RÉSZ: MI LENNE VELEM A TRÓNOK HARCÁBAN?

Nyernél, vagy meghalnál?


Ez attól függ… Ha lenne elég időm szervezkedni, akkor szerintem elég okos és fifikás vagyok ahhoz, hogy kitaláljak valami tervet, amivel rá tudok venni valami erősebb karaktert, hogy akár az élete árán is megvédjen. Viszont, ha nem lenne elég időm egy tervre, és úgy kerülnék életveszélyes helyzetbe, akkor tuti meghalnék, mert fizikailag nem tudnám megvédeni magam. Nekem az agyam a legnagyobb fegyverem, akárcsak Tyrionnak.

 
Melyik házba tartozol?

 
Stark. Becsületesek, jók, összetartóak. És imádom a rémfarkasokat. Szóval a szívem a Starkoké.

A Book Taget ezen az oldalon találtam: https://dorkaanyaolvas.blogspot.hu/2017/08/tronok-harca-tag.html

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése