~ Sárga könyves út ~

2017. szeptember 22., péntek

Kedvenc majdnem szerelmespárjaim Top 5+1


Van olyan, hogy egy történetben nagyon összepasszol két karakter a szememben, még sincs rá semmi esély, hogy összejöjjenek, vagy sejthető, hogy egyszer talán egymáséi lesznek, de ha be is következik majd, az valószínűleg nem a közeljövőben lesz, hanem sok-sok rész múlva. Az ilyen kedvenc „soha” vagy „majd, egyszer, talán” szerelmespárjaimat gyűjtöttem most össze nektek.


1. Cormoran és Robin: 

J. K. Rowling álnéven írt krimisorozatának két főszereplője szinte azonnal belopta magát a szívembe. Cormoran lehetőséget adott Robinnak, hogy kitanulja a magánnyomozói szakmát, mert meglátta benne a potenciált. Nem úgy, mint Robin vőlegénye, aki tapló módon csak vissza akarja fogni Robint a fejlődésben és az álmai megvalósításában. Nagyon remélem, hogy idővel Cormoran és Robin összejön majd a könyvsorozatban, de erre, úgy hiszem, még várnunk kell. Szóval ők a „majd, egyszer, talán” kategóriába tartoznak szerintem.


2. Piton és Hermione:

A következő párosomat szintén J. K. Rowling alkotta meg, és ők sajnos a „soha” kategóriát gyarapítják. Ront sosem tartottam megfelelő társnak Hermionéhoz. Túlságosan szürke, unalmas és az önbizalomhiánya miatt csak visszafogná Hermionét, aki valami nagyra hivatott. Ezzel szemben Piton rengeteget tudna tanítani Hermionénak, és támogatná őt a céljai elérésében. Lenne miről beszélgetniük, hiszen mindketten műveltek, szóval sosem fogynának ki a témából. És szerintem Hermionénak lenne türelme és kitartása megolvasztani Piton szívét. A korkülönbség meg nem sokat számít, sőt, néha még hasznos is lehet.


3. Sansa és Sandor (a Véreb):

Ők azok a Trónok harca sorozatból, akiket az eszem a „soha” kategóriába sorolna, de a szívem még mindig reménykedik benne, hogy „majd, egyszer, talán”. Igazi szépség és a szörnyeteg történet az övék, én pedig imádom az ilyen sztorikat. Sandor iszonyatosan sokat változott a történet során, még mindig egy morgó medve, de már igyekszik a helyes úton járni. Sansa karakterfejlődése szintén gyönyörű ívet mutat, butuska kislányból sokat megélt, intelligens nő lett, aki megtanulta, hogy egy szép ember is lehet velejéig gonosz, és egy csúnya ember is lehet hősies és jó.


4. Tyrion és Tysha:

Szintén George R. R. Martin Trónok harca sorozatának karakterei. Tysha Tyrion első felesége volt, akit szörnyű körülmények között szakított el a férjétől Tywin Lannister. A filmsorozatból nem derült egyelőre ki, de a könyvből igen, hogy Tysha valóban szerette a férjét, és csak Tywin kegyetlen tervének áldozata. Ahogyan az is kiderül, hogy valahol még életben van. Bár a sorozatban nem sok esélyt látok arra, hogy Tyrion rátaláljon, ám a könyvben talán még lehetséges, hogy kedvenc segítőm meglelje első szerelmét.


5. Kestrel és Arin:

Marie Rutkoski A nyertes átka című könyvének két főszereplője bár szerelmes egymásba, ellenséges oldalon állnak egy háborúban. A boldogságuk lehetetlennek tűnik, hiszen vagy a saját népüket, vagy a szerelmüket kell elárulniuk. Én azért mégis reménykedem benne, hogy nem a "soha" kategóriába kerülnek, hanem a "majd, egyszer, talán" kategóriába, de ez majd csak a folytatásból derül ki.


+1 Etta és Nicholas:

Alexandra Bracken Az idő vándorai című könyvében Etta és Nicholas szerelme szintén lehetetlennek látszik. A lány a jelenben él, a fiú a múltban. Ha Etta telepedne le a múltban, akkor nőként semmibe vennék, és még csak nem is lehetne Nicholasszal, mert a fiú mulatt, és akkoriban akár halál is járhatott azért, ha egy fehér és egy fekete bőrű ember szerelmi kapcsolatba lépett egymással. Nicholas sem élhet a jelenben, hiszen nincsenek papírjai, iskolái, szakmája, képtelen lenne boldogulni a mi világunkban. Szóval nagyon úgy fest, hogy a "soha" csoportba sorolhatóak, bár ebben az esetben is reménykedem azért, hogy Bracken kitalál valamit, és végül boldog, közös véget ad a két szerelmesnek.
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése