~ Sárga könyves út ~

2020. január 30., csütörtök

Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal! – Blogturné Extra


Nemrég jelent meg Rácz-Stefán Tibor legújabb, Pokolba a jó pasikkal! című regénye, amelyben egy 18 éves, érettségi előtt álló fiúnak nem csak a jövőjét illetően kell nagy döntéseket hoznia, de ezalatt a szívét is kockára kell tennie. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három könyvpéldány egyikét! 

Rácz-Stefán Tibi Pokolba a jópasikkal! című regénye tele van poénos és elgondolkoztató idézetekkel, ezért extraként most a kedvenceimet hoztam el nektek. :)

1. 

„– Most már elengedhetsz – motyogom Koppány mellkasába. – Büdös vagy.
– Te kis gyökér.
A bátyám már éppen megborzolná a tökéletesre beállított frizurám, de a kezére csapok.”


2.

„ – Szóval, Mátyás király - néz fel rám Karina. Szív alakú arcán ott ül a remény, hogy valamit csak tudok ebből a tételből.
– Fekete sereg, ő járt le az emberekhez álruhában. Meg Mátyás az igazságos - felelem, miközben a mozsárban összeaprítom a fűszereket.
(...)
– Ennyi? – Karina hangjából kihallani a csalódottságot.”


3.
„– Apa volt az első, aki megkóstolta, amit főztem. Anyával sokáig dolgoztak, Koppány meg éhes volt és hisztis. Én is kajás voltam, így nyolcévesen szétnéztem a konyhában, és sajtból, sonkából, hagymából és persze tojásból csináltam rántottát. Kicsit odaégett, de mire hazaértek, kész lett. Az a legszebb emlékem apáról, ahogy akkor evés közben rám nézett, boldogsággal, büszkeséggel a szemében.”


4.

Szeretlek. De magamat jobban kell szeretnem...


5.

„– (...) Szerintem három út van – mondja komolyan Gergő. – Az első, amit ő választott. Megpróbálja elfojtani azt, aki, hogy beleolvadjon a társadalomba. De hogy lehet így valaki kerek egész?
(...)
– A második út a társadalom megváltoztatása. Becsülöm, aki emellett kötelezi el magát. Igazi harcosok, miattuk lehet egy nap a pokolból paradicsom, de én élni akarok, méghozzá most! Így a harmadik az én utam. Olyan helyen lakni, ahol békében önmagam lehetek. Ahol élelem nélkül kapaszkodhatok úgy a villamoson, hogy közben a páromat is megóvom az eleséstől. Ahol nyugodtan megcsókolhatom az édes srácot a piknikünk során, és nem kell fosni az anyák sipító kánonjától.”


6.

„– Ha még egyszer lecsittelsz, szétlocsolok egy üveg mézet a tűzhelyen – fenyeget anyám.”


7.

„– Szerintem nem szabad lebecsülni a magyarokat – mondom Gergőnek, a hangom pedig remélem, hogy magabiztosan cseng. – Nem gondolhatjuk azt, hogy meg akarnának verni csak azért, mert mások vagyunk. Azért Pesten is vannak meleg bárok, és ha visszagondolsz a múltkori villamosozásra, ott volt az a bácsi meg a lányok. Őket nem zavarta...
– Nekem sem tűnik mindenki sátánnak, egyszerűen csak itt nem érezném magam biztonságban, túl sok rémsztorit hallottam már ahhoz.
– De ha mindig meglapulunk, ha sose mutatjuk ki az érzéseinket, ha szégyelljük azt, akik vagyunk, mégis hogy érhetnénk el változást?”


Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:
KATT 


Nyereményjáték:

A könyvben központi szerepet kap a főzés. A turné állomásain egy-egy főzési alapanyag leírását találjátok meg, a feladat pedig az, hogy a rafflecopter dobozba beírjátok az adott blogon található hozzávaló nevét. A játék végén a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásának köszönhetően három példányt sorsolunk ki a könyvből.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Leírás a játékhoz:


Sok saláta és pikáns szósz alapvető adaléka. Az egyik legismertebb és leghíresebb csilipaprika a Capsicum annuum fajból. Mexikóban összesen 160 négyzetkilométeres területen terem, főleg a Papaloapan folyó medencéjében.


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

01. 20. Könyvvilág
01. 22. Csak olvass!
01. 30. Spirit Bliss Sárga könyves út (Extra)
02. 01. Spirit Bliss Sárga könyves út


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése