~ Sárga könyves út ~

2022. május 29., vasárnap

Tóth Eszter: Pöttöm Pötty és a Folyadék Szörny – Blogturné



A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően múlt év végén megjelent Tóth Eszter Pöttöm Pötty-sorozatának a második része. A gömbölyded tündérlány ezúttal a Folyadék Szörnnyel küzd meg az egészséges táplálkozás nevében. A turnén ezúttal három bloggerünk mondja el a véleményét a könyvről, valamint extraként egy interjút is olvashattok majd az íróval. Természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt a könyvből.


Miért választottam ezt a könyvet?

Egyfelől nagyon tetszett az első rész, Pöttöm Pötty nagyon aranyos karakter, másfelől fontosnak találom, hogy már gyerekkorban odafigyeljünk az egészséges táplálkozásra, mert állandó súlyproblémával küzdő emberként pontosan tudom, hogy ezzel mennyi testi és lelki kíntól kímélhetjük meg a gyerekeket.


Véleményem a könyvről

Először is Imelda Green illusztrációit még mindig imádom. Nagyon cukik, színesek, vidámak, és ez a festményszerű kivitelezés nagyon bejön. Pöttöm Pötty nagyon aranyosan néz ki, és úgy egészében a rajzok nagyon passzolnak a történethez.

A mese főszereplője ezúttal is Pöttöm Pötty, a dundi tündérlány, aki most a Folyadék Királyságba indul mentőakcióra. Züzüke, a gonosz manó ugyanis szabadon engedte a Folyadék Szörnyet, aki fogva tartja a királynőt. Őt kell kimentenie Pöttynek és az osztálytársának, Berkenyének, valamint meg kell tisztítaniuk a Folyadék Szörnytől az Ásvány-tengert.

Nagyon tetszett, hogy ezúttal a folyadékok világában kalandozhattunk az egészséges táplálkozás nevében, mert arról sok helyen hallani, mik az egészséges ételek, és miket kell kerülnünk, mert csak ártanak nekünk, de a különböző italokról már kevesebbet tudunk. Szóval egy olyan téma került elő, ami nagyon fontos, mégis keveset beszélünk róla.

Pöttöm Pötty egyre bátrabbá és magabiztosabbá válik a kalandok során, nagyon aranyos karakter, akit könnyű megszeretni, és akivel bármelyik kisgyerek képes azonosulni. Ezúttal azonban nem egyedül indul neki a nagy kalandnak, hanem Berkenyével. A fiú igazi rosszcsont, korábban sokat csúfolta Pöttyöt, és állandóan valami komiszságon töri a fejét, ám ezúttal a világ megmentésében kell segédkeznie. Kíváncsi voltam, miként tud majd együtt dolgozni Pötty és Berkenye, és vajon hogyan változik majd meg Berkenye személyisége és a kapcsolata a tündérlánnyal. Végül az ő karakterét is nagyon megszerettem, igazán találékonyak és aranyosak voltak együtt.

– Pedig rengetegféle tea létezik, itt mi csak gyümölcsteát tartunk, de van még fekete, zöld, sőt, fehér tea is.
– Az elég furcsán nézhet ki – jegyezte meg Berkenye.
– Igazából nem fehér színű, csak így hívjuk. De azok a teák különlegesek, csak Akvária királynő iszik meg belőlük egy-egy csészényivel reggelente. Én szoktam neki felszolgálni – húzta ki magát büszkén a tündérlány. – A gyümölcsteából bárki bátran fogyaszthat. De ha nem forr a tea, hogyan fogok teát főzni?

A második könyv ugyanolyan felépítésű, mint az első. Van a fő cél, amit el kell érni, ezúttal a Folyadék Szörny legyőzése és a királynő kiszabadítása, ám míg Pötty eljut odáig, több kisebb problémát kell megoldania. A Folyadék Szörny ugyanis amerre jár, bajt csinál. Pöttyék ásványteknősöket mentenek, gyümölcsfacsarót javítanak, teát forralnak és kalózokkal hadakoznak. Közben pedig sokféle érdekességet megtudnak a különböző folyadékokról, amik az olvasó gyerekeknek is hasznosak lehetnek.

A kalandok az én figyelmemet is lekötötték, mindig érdekelt, hogy mi lesz a következő probléma, amit majd Pöttyéknek meg kell oldaniuk. Úgyhogy egy gyerek, legyen lány vagy fiú, biztos, hogy nagyon jól fog szórakozni a történeten, érdekesnek, izgalmasnak fogja találni.


Hogy tetszett a könyv?

Aranyos és kalandos mese volt, valamint sok olyan információt találhatunk benne (nem szájba rágós módon, hanem beépítve a cselekménybe), ami hasznos lehet a gyerekeknek, hogy egészségesek maradhassanak. Szerintem érdekes és hasznos mese, aminek kíváncsian várom a folytatását.

Vagyis összességében IMÁDOM ezt a könyvet.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Mindenkinek, aki szórakozva szeretne információkat átadni a gyerekeknek az egészséges táplálkozásról, azon belül is arról, miféle folyadékokat igyunk vagy kerüljünk el.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Mivel a sorozat második része a folyadékokról szól, ezért az állomásokon egy-egy ezekkel kapcsolatos kérdést teszünk majd fel. A válaszokat írjátok be a Rafflecopter megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Kérdés a játékhoz:

Melyik az a folyadék, amely nélkül a földi élet elképzelhetetlen?


Állomáslista:

05. 29. Spirit Bliss Sárga könyves út
05. 31. Könyv és más
06. 02. Nem félünk a könyvektől
06. 04. Spirit Bliss Sárga könyves út – extra

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése