~ Sárga könyves út ~

2022. június 19., vasárnap

Alice Oseman: Fülig beléd zúgtam 2. – Blogturné



A nagysikerű Heartstopper – Fülig beléd zúgtam című képregény folytatása szinte azonnal követte a nemrég kiadott első részt, hiszen a magyar közönség azonnal a szívébe fogadta Nicket and Charlie-t. Bloggereink alig várták, hogy ismét elmerülhessenek Alice Oseman bájos, romantikus képregényében, hát tartsatok velük legújabb blogturnénkon!
Ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a turné végén megnyerhetitek a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott nyereménypéldányt is!


Miért választottam ezt a könyvet?

Nos, az első képregényt egyszerűen imádtam, teljesen beszippantott ez a történet sorozatként is, szóval kérdés sem volt számomra, hogy a képregény folytatását is el kell olvasnom.


Véleményem a könyvről

A történet ott folytatódik, ahol az előző képregény véget ért. Charlie és Nick között megtörtént az első csók, de megzavarták őket, Nick összezavarodott és menekülőre fogta. Charlie azt hiszi, ezzel elveszíti őt barátként is, ám másnap reggel megjelenik Nick és folytatódik tovább a két fiú története. Ezúttal már nem barátként, hanem szerelmespárként.

A képregény egyszerű stílusát már megszoktam az első résznél, úgyhogy ezúttal már teljesen otthonos érzéssel kezdtem el nézegetni a történetet, és ennek köszönhetően azonnal be is szippantott magába.

Még mindig imádom Nicket és Charlie-t. Ők a legtökéletesebb páros, akivel valaha találkoztam bármilyen történetben, és külön-külön is a legszerethetőbb karakterek. Egyszerűen árasztják magukból a kedvességet, azt a jóságot, ami ebben a világban már igencsak ritka. Olvasás közben az ember mellkasa tele van kellemes érzésekkel, és a szája is vigyorra áll. Szóval ez a történet jobb örömforrás, mint a csoki, és még csak nem is hizlal.


Ezúttal már több különbséget láttam a képregény és a sorozat között. Például, míg a sorozatban Charlie-nak csak egy nővére van, addig a képregényben van egy kisöccse is. Az is érdekes, hogy vannak olyan jelenetek a képregényben, amik a filmben egyáltalán nincsenek benne, vagy szintén megtalálhatók, csak más körülmények között, viszont a sorozat még mindig sokkal szerteágazóbb és összetettebb.


A képregény cselekménye főképp Nickre és Charlie-ra koncentrál, az ő bimbódzó kapcsolatuk, érzéseik, félelmeik és küzdelmeik állnak a középpontban, míg a sorozatban a többi karakter is jobban előtérbe kerül. Emellett a két srác szála is le van jobban egyszerűsítve a képregényben. Például az Imogennel való randi és ezáltal a szülinappal való időbeli ütközés, valamint Nick ebből fakadó belső konfliktusa teljesen kimaradt a képregényből. Ahogyan Ben mozi utáni zaklatása is, pedig az is egy nagyon fontos momentum a sorozatban. Az utolsó két rész feszültsége, Charlie elbizonytalanodása és lelkifurdalása pedig teljesen elmaradt, és a verekedés után rögtön a sorozatbeli véget kaptuk. Vagyis míg a sorozat egy hatalmas, szerteágazó, zöld lombos tölgyfa, addig a képregény egyetlen gyönyörűséges, de mégis csak egyszerű ág erről a fáról.

Ennek ellenére imádom ezt az ágacskát, mert ez adta az alapot ahhoz a sorozathoz, ami életem egyik kedvenc története lett, és nemcsak az LMBTQ-filmek közül, hanem úgy cakkumpakk az összes film közül, amit valaha láttam.

A könyv végén megint kapunk néhány plusz érdekességet Nickről, Charlie-ról és a többi karakterről. Valamint egy extra miniképregény is vár ránk Darcyról és Taráról, vagyis ha nem is a főképregénybe építve, de kicsit többet megtudhatunk róluk is.


Hogy tetszett a könyv?

Annak ellenére, hogy sokkal egyszerűbb, mint a sorozat, egyszerűen nem lehet nem imádni. Szeretem Nick és Charlie rajzolt változatát is, szeretem, hogy bár a képregény hasonlít a sorozathoz, mégsem teljesen ugyanolyan, ezért az ismerős dolgok mellett ad valami újat is számomra. És... engem egyszerűen boldoggá tesz ez a történet.

Szóval összességében IMÁDOM ezt a könyvet.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Mindenkinek, aki szeret szeretni, szerelmesnek lenni.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Az első rész kapcsán LMBTQ kötetek idézeteit kutattuk, ezúttal viszont fel kell ismernetek, hogy mely LMBTQ filmekből származó képek szerepelnek az egyes állomásokon! Jó keresgélést!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)


Kép a játékhoz:


Állomáslista:

06. 19. Spirit Bliss Sárga könyves út
06. 21. Csak olvass!
06. 23. Fanni's Library
06. 25. Spirit Bliss Sárga könyves út (extra)
06. 27. Könyv és más
06. 29. Utószó
07. 01. Dreamworld
07. 03. Dreamworld (extra)
07. 05. Deszy könyvajánlója
07. 07. Ambivalentina

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése