~ Sárga könyves út ~

2023. március 6., hétfő

Amie Kaufman–Ryan Graudin: A pislantások közötti világ – Blogturné Extra



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Amie Kaufman és Ryan Graduin közös regénye, A pislantások közötti világ. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a két unokatestvér, Marisol és Jake hihetetlen kalandokkal és élményekkel teli utazását egy olyan varázslatos világban, ami az elveszett dolgoknak, lényeknek, embereknek ad otthont.
Kövessétek a turnét, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát.


Extraként ma a kedvenc idézeteimet hoztam el nektek a könyvből. Jó olvasást! :)


1.

Egy báty nagy kincs, Nana mindig ezt mondta Marisolnak, amikor ő begurult a testvérére, bár néha jobban kell meresztgetned a szemed, hogy meglásd az aranyat.
Marisolnak nagyon kellett meresztgetnie, ha Victorról volt szó.


2.

– Ez volt a hajója az igazi világban? – kérdezte.
– A másik világban – javította ki a nő mosolyogva. – Szerintem igen. Szinte biztosra veszem. azon az oldalon alighanem elvesztünk.
– Úgy érti... – Marisol hangját szinte elfojtotta a szél. – Nem akarok udvariatlan lenni, de nem úgy érti, hogy meghalt, ugye?


3.

Jake nem felelt. Nehéz pillanatokban ő mindig ugyanazt mondta magának: előre nézz, ne hátra. Mert megtanulta, hogy a legjobb elengedni a dolgokat, akármennyire is fáj, mert akár küzd ellene, akár nem, úgyis elvesznek. Átsuhantak a fején a barátai a nemzetközi iskolákból, akikkel azt tervezték, hogy tartják a kapcsolatot, de aztán nem úgy alakult. A helyek, ahova az anyjával készültek még visszamenni, de aztán soha nem került rá sor. Nem akarta elveszíteni a tengerparti házat – az egyetlen igazi otthonát –, de végül soha nem számított, hogy ő mit akar.


4.

– Tessék a zoknit, sohasem párban!


5.

Amikor megmászták a következő dűnéket, Sydney volt a legjobb formában, a mancsa apró lavinát indított el, ahogy szökdécselt a csúcs felé. Valami felizgatta az erszényesfarkast: a füle merev volt, akár a nyílvessző, és az orra remegett. Topogott mind a négy lábán, várta, hogy a gyerekek utolérjék.
– Látsz valamit? – kiáltott Marisol az útitársuknak.
– Ah-ah-ah!
Jake megállt, hogy kifésülje a haját a szeméből.
– Ez vajon igen vagy nem?
– Még nem értem jól az akcentusát – ugratta Marisol.


6.

– A katonák hamarosan visszatérnek, nem? Egyébként nem kellett volna már visszajönniük?
– Ne aggódj! – Alexandrosz Héliosz legyintett, mint aki elhessegeti a fiú szavait. – A Kambúdzsija seregének legjobb felderítőiről és a hatalmas római hadsereg Kilencedik Légiójáról beszélünk.
Marisol merengve nézte a herceget.
– Egyszer már el kellett veszniük, különben nem lennének itt.
– Azóta jobban tájékozódnak – ígérte a herceg.


7.

Nofertiti királynő elmosolyodott.
– Kezdem érteni, hogy miért helyezték belétek a bizalmukat a Kurátorok. Nem volt igazságos részemről, hogy a külsőtök alapján ítéltem meg a jellemeteket. Az elszántságotok a magasságotok tízszerese.
– Nem vagyunk annyira alacsonyak a korunkhoz képest. – Jake azon kapta magát, hogy le kell küzdenie a késztetést, hogy lábujjhegyre álljon.


8.

Az új csapattag jobban megnézte a békát.
– Áá, én tévedtem. Néha elfelejtem, melyik Amazóniában vagyok. Ez nem rettenetes nyílméregbéka, hanem Costa Rica-i aranyvarangy. A légynek sem ártana.
– Nem legyeket eszik? – kérdezte Jake.


9.

Naomi középkorú, japán férfi volt piros flanelingben. Eddig még mintha minden felfedező férfi lett volna. Marisol eltűnődött, vajon a felfedezőnők túl eszesek ahhoz, hogy elvesszenek?


10.

És akkor megértette. Nincsenek teljesen jó vagy teljesen rossz emlékek. A párizsi piknik mennyei volt, de hangyák másztak a sütibe. Az ausztráliai kirándulás gyönyörű volt, de a végére fáradtak és izzadtak voltak, leégtek és tele voltak csípésekkel. A tengerparti ház az otthon volt neki, de társult hozzá a nagymamája elvesztésének az emléke is. Amikor utoljára látta Nanát, ő megfogta a kezét, és azt suttogta, szeretlek, és hogyan akarhatta volna Jake valaha is elfelejteni ezt a szót csak azért, hogy elfelejthesse a betegséget is?


Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

A Pislantások közötti világ egy varázslatos hely, ott lyukad ki minden, ami a mi világunkban elveszik. Mostani játékunk során pedig mi másé is lehetne a főszerep, mint a történetben fontos szereppel bíró elveszettek megtalálásáé? Minden állomáson olvashattok egy hosszabb-rövidebb leírást a keresendő személyről, lényről, helyről vagy épületről, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, kire-mire gondoltunk és beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Leírás a játékhoz:

Ezek az állatok nevüket egyrészt a farkasokhoz hasonló testalkatuk és életmódjuk, másrészt pedig a tigrisekre emlékeztető csíkozásuk miatt kapták. Érdekesség, hogy az állkapcsaikat akár 120 fokos szögben is ki tudták nyitni, mindemellett fürge, mozgékony állat hírében álltak. Kipusztításukig (1936) Földünk legnagyobb testméretű erszényes ragadozóiként tartották őket számon.


Állomáslista:

02. 27. Dreamworld
03. 01. Spirit Bliss Sárga könyves út – Idézetek
03. 02. Csak olvass!
03. 05. Sorok Között

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése