~ Sárga könyves út ~

2023. március 19., vasárnap

Heteira: A hold vonzása – Blogturné Extra



Új turnénkkal elmélyülünk a vérfarkasok világában! Róbert Katalin új könyve egy mítoszokkal és legendákkal foglalkozó novelláskötet, mely Heteira álnév alatt jelent meg nemrég a Könyvmolyképző kiadónál! Tartsatok bloggereinkkel ezen a különleges lényekkel foglalkozó blogturnén, és játsszatok velünk, mert egy szerencsés olvasónk a kiadónak hála meg is nyerheti A hold vonzása című kötetet!


Extraként egy érdekes feleletválasztós rapid interjút hoztam nektek Heteirával (alias Róbert Katalinnal). Köszönöm szépen a válaszait! :)


– Farkas vagy vámpír?

– Farkas! Jó, persze valaha nekem is megakadt a szemem Brad Pitten és Tom Cruise-on (jaj, meg Antonio Banderason! Banderast ki ne hagyjuk), szóval ne is számoljuk, hányszor néztem meg az Interjú a vámpírral-t, de azért azt hiszem, inkább a forróvérű, élő alakváltókra hajtok, nem a hideg-halott vámpírokra. :D


– Alakváltás vagy vérfarkasság?

– Alakváltás. Több benne a lehetőség, mint a hagyományos, „jön a holdtölte, elvész az ész” irányban. Még ha vérfarkasról van is szó, szeretem, ha képes tudatosan és akarattal is alakot váltani. Meg persze néha, ha elragadja a szenvedély vagy az indulatok, akaratlanul…


– Falkában élni vagy magányos farkasnak lenni?

– Falka. Az egyik dolog, amit nagyon izgalmasnak tartok a vérfarkasos történetekben, az a falkadinamika. Kikből áll egy falka? Hogyan alakul ki a kötődés? Mitől alfa az alfa? Milyen szerepek vannak a falkában? Mennyi lehetőség íróként!


– Farkasként emberi társ vagy farkastárs?

– Ember. Mert ebben nagyon sok kihívás, izgalom van. Két kultúra, két gondolkodásmód, két világ találkozik. Nyilván mindketten kicsit kilógnak a sorból, ha éppen egymás kell nekik, és együtt lesznek kerek, boldog pár. Írófejjel bárhogy nézem, az ellentét szül izgalmas külső-belső konfliktust.


– Farkas a szomszédban: veszély vagy érdekesség?

– Érdekesség. De azért ne zaklassuk nagyon, meg ne halmozzuk el fárasztó pozitív diszkriminációval. Igazából én az életben eléggé távolságtartó vagyok a szomszédaimmal, szóval sosem jönnék rá. Tőlem akár most is élhet egy vérfarkas mellettem, abból a két szóból, amit váltottunk, nem derült ki sem az, hogy veszélyes, sem az, hogy kiemelten érdekes lenne. :D


– Whatitiri: létezik vagy vágyálom?

– Vágyálom. Vagy másképp nézve villámcsapásszerű vonzalom létezhet, de egy működő kapcsolatért mindig meg kell dolgozni. Amúgy a regény- és novellaszereplőknek is. Akkor is, ha lassan született a szerelem, akkor is, ha azt hisszük, hogy ez itt első látásra belénk csapott.


– Alfa vagy csak a falka egyik tagja?

– Alfa. Ha nem egy alfáról írok, akkor meg valami lázadó, saját útját kereső falkatag lesz belőle, aki szembemegy az alfával azért, amire vágyik. Így nézve sosem lesz nekem jó egy tisztességes, besimuló falkatag… :D Az életben amúgy sok szempontból szeretem a kereteket, meg ha lehet a másikra számítani.


– Menekülés vagy harc?

– A menekülés az első, ösztönös válaszom. Ez szerintem olyasmi, ami rengeteg nőnek azonnal jön. Az a biztonságos. De ha visszatérünk az íráshoz, elvégre ott bármit lehet, akkor harc. Kiállni azért, amit akar a szereplő, megvívni – a nem mindig valódi verekedéssel járó – harcokat. Igazából így nézve ez az életben is fontos, nemcsak az irodalomban. Szóval, hacsak nem éjjel a sötétben gyanús alak, legyen harc!


– Ősi legenda vagy modern fertőzés?

– Ősi legenda (modern csavarral?). Mivel minden nép legendáiban vannak alakváltó, vad vagy veszélyes (éjszakai) lények, jobban szeretek ebből kiindulni, mint valamilyen sci-fiszerű kórban gondolkozni. Attól még persze igazodhatunk az őket kiszolgáló technikában és minden másban a modern világhoz.


Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

A likantrópok rajongói elég sok sorozatban és filmben találkozhatnak a kedvenceikkel! Minden állomáson találtok egy ismertebb vérfarkast, akit be kell azonosítanotok, és a sorozat/film címét beírni a rafflecopterbe, amiben szerepel.

Ne feledjétek, NEM a karakter vagy a színész nevére vagyunk kíváncsiak.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)


Kép a játékhoz:


Állomáslista:

03. 10. Dreamworld (Kedvcsináló idézetek)
03. 19. Spirit Bliss Sárga könyves út (Interjú a szerzővel)
03. 22. Dreamworld
03. 25. Hagyjatok! Olvasok!

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése