~ Sárga könyves út ~

2018. június 14., csütörtök

Ker Dukey - K. Webster: Ellopott babácskák - Blogturné


Ker Dukey és K. Webster: Ellopott babácskák című regénye egy beteg elméről és egy olyan nőről szól, aki elképzelhetetlen szenvedéseken ment át gyereklányként. A Könyvmolyképző Kiadó legújabb Rázós könyve rendesen meggyötri az olvasó lelkét, miközben bemutatja Jade múltját és jelenét. A turné során három bloggerünk véleményét olvashatjátok a könyvről, valamint ha megfejtitek a feladványainkat, ti is nyerhettek egy saját példányt. 

Ker Dukey és K. Webster Ellopott babácskák című regénye azért keltette fel a figyelmemet, mert mindig is kedveltem a Gyilkos elmékhez hasonló sorozatokat, történeteket. Belelátni egy pszichopata fejébe nagyon rémisztő és nagyon érdekes is egyben. Nem mellesleg a krimiket is szeretem, szóval úgy gondoltam, érdekes lehet számomra ez a könyv.

A történet egy Jade nevű nőről szól, akit a húgával együtt elrabol és négy évig fogva tart egy elmebeteg pszichopata. A szörnyeteg, Benny, babakészítő, és az elrabolt lányokat is úgy kezeli, akárha játék babák lennének. A testvéreknek szörnyű dolgokon kell átmenniük az évek során, ám Jade nem adja fel, megragadva egy váratlan lehetőséget, megszökik. Azt gondolja, hogy biztonságba érve majd a rendőrség segítségével kiszabadítja a húgát is, ám sem a kislányt, sem Bennyt nem találják meg. Múlnak az évek, Jade-ből rendőrnyomozó lesz, aki arra teszi fel az életét, hogy megtalálja a húgát, és segítsen a hozzá hasonló lányokon, nőkön.

Borzongató hangulat

Ez a regény valóban sötét, kegyetlen és borzongató. Olvasás közben az embernek görcsben van a gyomra, mert Benny egy igazi szadista, perverz elmebeteg, aki olyasmit tesz fiatal kislányokkal, amit az ember az ellenségének sem kívánna. Mindezt pedig az írópáros teljesen nyíltan és részletesen le is írja visszaemlékezések formájában. Nem szépítenek, nem finomítanak.

Olyannyira nem, hogy még egy olyan horroron és thrilleren nevelkedett emberkének is meg kell állnia néha lelki okok miatt az olvasással, amilyen én is vagyok. Az érzékenyebb lelkek számítsanak rá, hogy meg fogja viselni őket ez a történet, szóval inkább akkor vegyék kézbe, amikor alapjában véve pozitív hangulatban vannak.

Az áldozat bűntudata

Az írópáros zseniálisan visszaadja az áldozat bűntudatát. Jade nemcsak azért küzd az önváddal, mert úgy érzi, cserbenhagyta a húgát, hanem azért is, mert Benny elérte, hogy a saját teste árulóvá váljon. Sok megerőszakolt nő duplán éli meg a szégyent, mert erőszak közben orgazmusa lesz. Nem azért, mert valóban akarja azt, ami vele történik, egyszerűen ez csak egy testi reakció, amit bizonyos helyzetekben nem lehet legyőzni. Ám a tudat, hogy a testük élvezte az aktust, még inkább azt érezteti velük, hogy az ő hibájuk is, ami történt, és hogy ők is mocskosak és betegek. Pedig teljesen mindegy, hogyan reagál a testük, nem tehetnek semmiről. Az egyetlen bűnös az elkövető.

Szóval amennyire laikusként meg tudom állapítani, lelkileg, pszichológiailag szépen fel van építve Jade karaktere.

Gyilkos elme

Benny karaktere bár durván perverz, elmebeteg pszichopata, egyelőre nem igazán nyerte el pszichológiai értelemben az érdeklődésemet. Talán túl sok Gyilkos elméket és ehhez hasonló sorozatot láttam már, amik tele voltak ilyen Bennyhez hasonló karakterekkel, sőt, nála még sátánibb és rémisztőbb gyilkosokkal és erőszaktevőkkel, szóval nehéz már nekem olyan bűnözőt mutatni, akihez hasonlóval ne találkoztam volna már korábban egy sorozatban vagy egy könyv lapjain.

Bár a történetből még nem derült ki, miért lett Benny olyan, amilyen, korábbi filmes és könyves tapasztalataim alapján gyanítom, hogy a sztorijának köze lesz az anyjához vagy a lánytestvéréhez. Bár azért él bennem a remény, hogy végül valami teljesen más okot találnak ki a történet írói, amiért megkattant, nem pedig valami családi okot, ami valamelyik női családtaghoz kötődik. Sosem lehet tudni, még simán meglephetnek a folytatásban.

Krimi és szex

Nos, bevallom őszintén, nekem túl sok volt a történetben a szexjelenet. A visszaemlékezős jeleneteknek volt funkciója, bár ezeket nem is nevezném szexjeleneteknek, ezek inkább kínzási jelenetek. De ezek azért kellettek, hogy lássuk Benny karakterének pszichopataságát, és érzékeljük Jade személyiségének alakulását.

Ám a jelenbeli szexjelenetek többségével kapcsolatban inkább azt éreztem, hogy kellettek a 18+ karikás jelenetek egyfelől a lapok kitöltésére, másfelől azért, hogy az erre fogékony női olvasók elégedettek legyenek. Nekem túl tömény volt így. A végén már csak sóhajtottam egyet, hogy jó, akkor légyszi, dugjatok gyorsan, hogy visszatérhessünk végre a valódi eseményekhez, amik egyébként nagyon is érdekelnének.

Vagyis, én jobban örültem volna annak, ha több hangsúlyt kap a nyomozós krimi rész, több benne a fordulat, a nyom, amit követni lehet. Viszont, aki kedveli az erotikus regényeket, az biztosan imádni fogja a történetet, mert alapjában véve tényleg ízlésesen, erotikusan vannak megírva ezek a részek.

Két szerető

Bo Jade pasija, ő volt az, aki szép lassan összerakta őt darabjaiból, miután a lány megszökött Bennytől, és hazakerült. Jade türelmes, kedves pasiként írja le először, aki mindig mindent elnézett neki, segítette, óvta őt. Az még érthető is, hogy Jade nem szereti Bót, mert az érzéseinket nem tudjuk irányítani. Hiába jó ember valaki, ha nem szeretjük, akkor nem szeretjük. De számomra a türelmes jó ember képe után túl nagy és hirtelen fordulat az, ami történik. Olyan „gyorsan meg kell szabadulnunk a pasitól, ezért kell valami ok rá, amitől Jade lesz a jó a sztoriban, és Bo a szemétláda” érzésem volt. Szóval nekem ez nem volt eléggé kidolgozva, túl hirtelen volt a személyiségváltozás.

Aztán ott van Dillon, Jade társa. Kettejük között nyilvánvalóan szikrázik a levegő, és ők ketten tökéletesen összepasszolnak személyiségre is. Kicsit mondjuk para a pasi múltbeli tette, főképp rendőrként, de valahol mélyen teljesen érthető. Az pedig kifejezetten szimpatikus, hogy azt adja Jade-nek, amire a lánynak szüksége van.

A nagy titok és a történet vége

Nos, a pszichológusos jelenetek már az elejétől gyanúsak voltak. Bár nem tudtam volna szavakba önteni, miért, csak annyit éreztem, hogy Jade nagyon furcsán viselkedik, konkrétan, totál bunkó szegény pszichológus nővel. Szóval olvasás közben még azt terveztem, hogy azt írom, ezek a jelenetek kilógtak a sztoriból, aztán eljutottam a történet végére, megértettem, miért is voltak furcsák ezek a fejezetek, és rájöttem, hogy mégsem lógtak ki belőle.

Viszont a könyv közepétől sajnos már tudtam, hogy mi lesz a nagy csavar a történetben. Voltak olyan apró jelek, amikből szerintem simán rá lehetett jönni. Szóval nagy meglepetés nem ért. Viszont azt még mindig nem értem, mire várt Benny ennyi éven át, amikor simán visszarabolhatta volna Jade-et szinte bármikor. Esetleg még azelőtt, hogy rendőr lett volna belőle, és megtanulta volna megvédeni magát. Biztosan lett volna rá lehetősége, szóval miért várt eddig, ha annyira vissza akarta őt szerezni? Talán kiderül majd a folytatásból…

És a történet vége, nos, igen, erre csak annyit tudok mondani, hogy remélem, mielőbb megkapjuk a második részt.

A regényt annak ajánlom, aki lelkileg bírja a nagyon durva testi és lelki kínzásokról való olvasást, és aki szereti a Gyilkos elmékhez hasonló, izgalmas krimi/thriller történeteket. No meg aki kedveli az olyan sztorikat, amik tele vannak szexszel.

Kedvenc karakter: Jade

Kedvenc jelenet: nos, sok erőteljes jelenet volt a történetben, de mind elég megrázó, szóval olyat, ami pozitív érzéseket kiváltva tetszett volna nekem, nem igazán volt. Viszont a kínzós jelenetek nagyon ütöttek.

Kedvenc idézet:

„– A lelked minden egyes darabját magamhoz ölelem. Minden szilánkod az enyém, hogy önként felszabdaljam magam vele. Megéri a fájdalom. Sőt, boldogan állom a kínt, ha ezzel akár csak egy másodpercig is csillapítani tudom a tiédet.”

Értékelés: TETSZETT

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet: KATT  


Nyereményjáték:

Ezúttal a játék során az lesz a feladat, hogy kitaláljátok az állomásokon található képek alapján, mely emberrablós filmre is gondoltunk. Nincs más dolgotok, csak írjátok be a filmek magyar címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába!

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.
Kép a játékhoz:


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

06.14. Spirit Bliss Sárga könyves út
06.15. Sorok Között Könyves Blog
06.16. Kelly & Lupi olvas

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése