~ Sárga könyves út ~

2019. június 8., szombat

Jégvarázs – Anna és Elza: Új történetek 2. – Blogturné


A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Disney Anna és Elza: Új történetek 2. című mesegyűjteménye. Tartsatok a Blogturné Klub három bloggerével, ismerjétek meg Arandelle világát, tudjátok meg, mivel töltötte Anna, Elza és Kristoff a gyermekkorát, vagy hogy milyen kalandokba csöppent ismeretségük után az öt jóbarát. 

A Jégvarázs – Anna és Elza: Új történetek 2. része azért érdekelt, mert nagyon szeretem a Jégvarázs című mesét. Imádom, hogy egy mese végre nem a szerelemről szól, hanem a testvéri szeretet erejéről. Imádom, hogy a hercegről kiderül, hogy valójában ő a gonosz. És persze imádom a mesében lévő dalokat is. Szóval amint lehetőség nyílt rá, hogy elolvassam ezt a könyvet, azonnal éltem is vele.

Ami tetszett

1. Nosztalgia

Alig várom már, hogy a Jégvarázs 2. része a mozikba kerüljön, és láthassam, de addig is nagyon jólesett visszatérni egy kicsit a történet világához. Olvasás közben ugyanúgy megmosolyogtam Olaf aranyos butaságait, Kristoff egyszerű, mégis kedves természetét, Anna hebehurgyaságát és Elza igyekvését, hogy jó nővér legyen, mint mesenézés közben.

A könyvben lévő mesék hangulatra és tanulságra is körülbelül azt adták számomra, amit az eredeti mese alapján vártam tőlük. Az elsődleges üzenetük a család és a barátok fontossága, a testvéri szeretet mindent lehetővé tevő ereje.

Ezeket a fontos üzeneteket egyébként nemcsak Anna és Elza kapcsolatán keresztül mutatják be, hanem Olaf és a kis hóembertestvérei, Kristoff és a trollcsaládja, az Oaken család éves találkozója és Hóriás magányossága által is.

2. Sokszínűség

A könyvben megtalálható 13 mese a gyerkőcök 13 estéjét teheti szebbé. Mindegyik aranyos, kalandos, és mivel nemcsak Elza és Anna van az összes mese középpontjában, így megismerhetjük kicsit jobban a mellékszereplőket is. Valamint a különc gyerkőcök, akiknek az eredeti mese alapján nem Elza és Anna a kedvencük, hanem mondjuk Olaf, a trollok vagy épp Hóriás, szintén megtalálhatják a kötetben a kedvenc meséjüket, melynek a kedvenc mellékkarakterük a főszereplője.

A testvéri és baráti szeretet mellett egyéb tanulságok is megtalálhatók a történetben, például az egyik mese arról szól, hogy hogyan legyen valaki jó királynő, de arról is olvashatnak a gyerekek, hogy nem kell rágörcsölni arra, hogy valami tökéletesen sikerüljön, egyszerűen csak sodródni kell az árral, és élvezni azt, amit történik a szeretteid társaságában. 


Ezen kívül a történetek nemcsak a jelenben játszódnak, hanem a múltba is betekintést nyerhetünk általuk. Milyen volt a kicsi Kristoff, hogyan élt Anna és Elza, mielőtt Elza elzárkózott volna a világ és a húga elől.

3. A kedvenc mesém

A Mit ajándékozz egy rénszarvasnak, akinek mindene megvan? című mese tetszett a legjobban a kötetből nekem. Egyfelől, mert átéreztem Olaf gondját. Én is nagyon szeretnék mindig valami klassz dolgot ajándékozni a szeretteimnek, de sosincs semmi igazán jó ötletem, ami megvalósítható, és így mindig azt érzem, hogy nem tudtam igazán jó ajándékot adni. Miközben ha én kapok ajándékot, akkor nagyon tudok már annak is örülni, hogy a másik egyáltalán gondolt rám. Szóval meg kéne tanulnom nem rágörcsölni az ajándékozásra, mert ha a másik kedvel vagy szeret engem, akkor biztosan örülni fog a gesztusnak is.  

Kiknek ajánlom a könyvet?

Minden gyerek és felnőtt Jégvarázs-rajongónak, aki szeretne kicsit nosztalgiázni.

Értékelés: NAGYON TETSZETT.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet: KATT 


Nyereményjáték:

A Jégvarázs sikeréhez nagyban hozzájárult a fantasztikus zene és szinkron. Így hát mostani játékunk során azt kell kitalálnotok, mely magyar színészek kölcsönözték hangjukat a dalbetétek során a képeken látható karaktereknek. (Nem a beszéd-, hanem az énekhangokra vagyunk kíváncsiak.)

Fontos! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük; amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Kép a játékhoz:


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

06. 08. Spirit Bliss Sárga könyves út
06. 10. Dreamworld
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése