~ Sárga könyves út ~

2019. július 5., péntek

Kiersten White: Végtelenül – Blogturné


Utolsó részéhez érkezett Kiersten White bohókás, romantikus sorozata, a Paranormalcy - Természetfeletti. A zárásról a Blogturné Klub három bloggere mesél, sőt, egy extra állomást is olvashattok. 

Kiersten White Végtelenül című regénye egy trilógia zárókönyve. Mivel olvastam az első két részt, amik szórakoztatóra sikeredtek, ezért mindenképpen tudni szerettem volna a történet végét is. Érdekelt, hogyan is zárul Evie kalandos élete, mi lesz vele és a "vízfiúval", valamint a többi karakterrel.

Ami tetszett

1. Pörgős, izgalmas

Nos erre a könyvre nem lehet azt mondani, hogy unalmas. Lényegében három szálon futnak az események, és mindig történik valami, ami miatt izgulhatunk. Egyfelől ott van a Sötét Tündérkirálynő, aki Evie-t akarja magának és embereket rabol, hogy megfossza őket az életüktől, személyiségüktől. Aztán ott van az NPEH, amelyben nagy, és egyáltalán nem pozitív változások mentek végbe. Raquelt leváltották, és a helyére egy Umbridge-szerű nőci került, aki azt akarja, hogy Evie ismét az NPEH-et szolgálja. És végül ott vannak a furcsa teremtmények, akik vissza akarnak kerülni a saját világukba, ám ehhez csak Evie tudja megnyitni a kaput. Viszont a kapu megnyitása az életébe is kerülhet akár...

Szóval egy pillanatnyi szünet sincs, aki ezt a könyvet a kezébe veszi, biztosan nem fog unatkozni az utolsó oldalig.

2. Kemény csajszi

Evie elég csajos lány, érdeklik a ruhák, a bálok, a romantikus sorozatok, még a sokkolója is rózsaszín. Ennek ellenére egyáltalán nem mondhatjuk gyengének. Ő nem az a típus, akit ha elrabolnak, a megmentő "herceget" (vagy itt épp vízfiút) várja. Kiszabadul egyedül, sőt, ha a "herceget" rabolják el, megy, és megmenti ő.

Tetszik ez a kettősség benne, mert azt sulykolják belénk, hogy kétféle nő létezik, a csajos és megmenti való, és a nem csajos, kemény nő, aki megmenti magát. De a valóságban egy belevaló csaj is lehet érzékeny és egy csajos lány is lehet hősies, keveredhetnek az emberben a különböző tulajdonságok.

Annak ellenére egyébként, hogy Evie nem tökéletes karakter, sokszor eléggé naiv például, tényleg kedvelhető. Valahogy olyan, mint egy állandóan csacsogó barátnő, aki a fáradt napokon is megmosolyogtatja az embert.

3. Tündérférfi

Számomra még mindig sokkal érdekesebb karakter volt Reth a kiszámíthatatlan tündérférfi, mint Lend a vízfiú. Lend olyan egysíkú, szereti Evie-t, rendes srác, igazi jó fiú. Előre tudni lehet, hogy mindig helyesen fog cselekedni.

Ezzel szemben Reth képes meglepni az embert. A valóságban természetesen én is Lendet választanám, mert egy nőnek mellette lehet nyugodt, boldog élete, de karakterként Reth sokkal izgalmasabb. Végig nem tudhatja az ember, hogy vajon bízhat-e benne, mik a valódi céljai, és ettől érdekes lesz.

Sokat lehetne azon elmélkedni, hogy Reth vajon tényleg szereti-e Evie-t, vagy csak valamiféle birtoklási vágy miatt ragaszkodik hozzá. Igazából számomra a történet vége megadta erre a választ. Hogy is mondják, ha valakit szeretsz, képes vagy elengedni, ha nem szereted, akkor viszont foggal-körömmel magad mellett akarod tartani akkor is, ha az rossz neki. Nos, hogy Reth melyiket teszi, azt nem árulom el, majd kiderül mindenki számára a könyvből.

Amin elgondolkoztam...

Evie egy picikét naivabb, mint ahogy azt elvárnám egy belevaló csajtól, aki sok mindent átélt már. Olyan karaktereknek is megbocsát, sőt, bízik bennük, akik korábban megpróbálták megölni. Nos, azt hiszem, kevesen lennénk, akik hasonló bizalmat szavaznánk nem is egy, hanem több pszichopatának. Persze ez a megbocsátó természet jó akkor, ha az adott személy valóban megváltozott, de ha mégsem... nos, akkor az ember jól megszívja. És ezt a kockázatot én biztosan nem vállalnám.

Kiknek ajánlom a könyvet?

Mindenkinek, aki szeretne egy izgalmas, pörgős fantasyregényt olvasni, ami segít kicsit kikapcsolódni a hétköznapokon.

Értékelés: NAGYON TETSZETT.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet: KATT 


Nyereményjáték:

Kiersten White sorozatában több természetfeletti lény is szerepel, köztük a vérfarkasok. A mostani játékunk során olyan híres vérfarkas karaktereket láttok, akik szerepeltek egy filmben/sorozatban - a ti címetek, hogy rájöjjetek melyikben! A helyes megfejtők közül 1 példányt sorsolunk ki a könyvből:

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Kép a játékhoz:


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

07.02. Spirit Bliss
07.04. CB Olvas
07.06. Sorok Között extra állomás


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése