~ Sárga könyves út ~

2022. november 28., hétfő

Anna Ruhe: Az illatok bűvös patikája – Blogturné



Az ősrégi villába költöző testvérek rálelnek a ház elrejtett részében egy olyan szobára, ahol a polcok különféle, titokzatos, apró üvegcséktől roskadoznak. Vajon mi történik, ha Luzie, az öccse, Benno és az új szomszédjuk, Mats kinyitják a csábítóan illatozó üvegcséket?
Tartsatok bloggereinkkel ezen az izgalmas blogturnén, olvassátok el az ajánlóinkat, és játsszatok velünk, ugyanis a turné végén az Alexandra kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk megnyeri Az illatok bűvös patikája első részét!


Miért választottam ezt a könyvet?

A borítón található illusztráció, valamint a könyv címe keltette fel a figyelmemet. A történet ezek alapján valamiféle varázslatos, mágikus világban játszódó ifjúsági fantasynek tűnt, ami nagyon is nekem való.


Véleményem a könyvről

A történetben Luzie és a családja beköltözik egy ősrégi villába, ami sötét titkokat rejt. A villa korábbi tulajdonosa a cselédlakást megtartotta magának, valamint a nagyon idős kertész is ott tevékenykedik a növényházba, amibe tilos a belépés. Ezen kívül egy furcsa nő és néhány furcsa levél is érkezik a villába. Luzie, a kisöccse, Benno és a szomszédfiú, Mats elkezdenek nyomozni a különös dolgok után, mígnem rábukkannak az illatok bűvös patikájára. Ekkor szabadulnak csak el igazán a dolgok. Valaki egy mágikus illattal törli a városlakók egy részének, így Luzie szüleinek az emlékeit is. A szülők a saját gyerekeiket sem ismerik fel. A gyerekeknek rá kell jönniük, ki áll a szörnyű tett mögött, és vissza kell fordítaniuk a mágikus illat hatását.

Először is nagyon tetszik a kötet kivitelezése. Már a borító is mágikus hatást kelt, valahogy vonzza az embert magához, a belső rajzok pedig még klasszabbak. Egyfelől igazán szépek, másfelől feldobják a történetet és tökéletesen passzolnak hozzá. Egy ifjúsági fantasykönyvnek szerintem így kell kinéznie, minimum.

A történet a fantasyelemeket vegyíti a krimielemekkel, ami nekem nagyon tetszett. Először a villa titkai után nyomoznak a gyerekek, aztán pedig az után, aki megfosztotta a szüleiket és a városlakókat az emlékeiktől. A történet első felében nagyon kíváncsi voltam arra, mire is bukkannak a gyerekek pontosan. Mi lehet a címben is szereplő bűvös patika, ki irányítja, hogyan működnek ezek az illatok...

Aztán a könyv második felében már azt találgattam, ki lehet a háttérből irányító bűnös. Igazából sikerült meglepnie az írónak, mert bár a városlakókat elbűvölő személyt eltaláltam, azt, hogy miként és miért vitte véghez a dolgot, nagyon nem. Sikerült teljesen meglepni végül, de tetszett, hogy ennek ellenére logikus volt a történet végig. Szóval én a nyomozós szálakkal végig elégedett voltam, izgalmasra sikerültek, tele voltak kalanddal és mágiával, és végül meglepetést is okoztak számomra.

Ekkor Benno odaszaladt hozzám, én pedig megálltam.
– Luzie, ez az üvegház olyan, mint a gluboszon lévő világ?
– Mire gondolsz? Milyen glubosz?
– Tudod, a glubosz a könyvtárszobában! Amelyik olyan magas, mint én. – Benno büszkén vigyorgott, én meg lassacskán felfogtam végre, mire gondol. Az én zseniális kisöcsém rájött valamire, amire én magamtól sohasem jöttem volna rá.

A főszereplők is tökéletesek szerintem egy ifjúsági sztorihoz. Luzie bátor lány, aki mindig a kalandok közepében találja magát. A kisöccse, Benno igazán édes. Imádom, ahogy kötődik a nővéréhez, és nagyon sajnáltam őt, amikor a szüleik nem ismertek rájuk. Ennél rosszabb érzés nem nagyon van egy gyerek számára szerintem. Mats pedig kedves srác. Őt is sajnáltam az apja miatt, remélem, hogy a következő könyvben sikerül kideríteni, mi lett vele végül.

A romantikus szál Luzie és Mats között aranyos volt, pont ennek a korosztálynak való "első szerelem" hangulatot adott olvasás közben.


Hogy tetszett a könyv?

Szerintem ilyen egy klassz ifjúsági fantasy külsőleg és belsőleg is. Imádom az illusztrációkat a kötetben, a történet pedig kalandos, titokzatos, varázslatos és fordulatos is volt. Kíváncsian várom a folytatást.

Vagyis összességében IMÁDOM ezt a könyvet.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Mindenkinek, aki szeretne egy mágiával és titkokkal teli kalandos és aranyos ifjúsági történettel kikapcsolódni.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Az Alexandra kiadó gondozásában találkozhatunk még fiataloknak szóló fantasy történetekkel, ezért úgy gondoltuk, hogy minden állomáson elrejtjük egy-egy, a mostanihoz hasonló regényt. Keressétek meg a kiemelt betűket és rakjátok ki belőlük a könyvek címét!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Állomáslista:

11. 28. Spirit Bliss Sárga könyves út

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése