~ Sárga könyves út ~

2022. november 19., szombat

Tavi Kata: Nincs több titok – Blogturné Extra



Nincs több titok címmel jelent meg Tavi Kata legújabb könyve a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. Az írónő ismét az ifjúsági romantikus műfajban írta meg történetét, amelyben a főszereplő Helga egy megrázkódtató élmény után kialakult félelmét igyekszik legyőzni, ebben pedig olyasvalakitől kapja a legtöbb segítséget, akitől egyáltalán nem várta volna. Ha szeretnétek megnyerni a könyvet, tartsatok velünk és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.


Extraként ezúttal egy rapid, feleletválasztós interjút készítettem az íróval, Tavi Katával legújabb könyve, a Nincs több titok kapcsán. Köszönöm neki a válaszokat, nektek pedig jó szórakozást az interjúhoz! :)


– Egy trauma után: bezárkózás vagy azonnal visszaülni a lóra?

– Ez abszolút személyiségfüggő, hiszen mindenki másképp birkózik meg a traumákkal. Van, akinek kell egy kis idő gondolkodni, visszavonulni, míg mások azonnal képesek felállni és továbbmenni. Regényíróként számomra érdekesebb volt az a folyamat, ahol először bezárkózik a karakter, majd megpróbál ebből kilépni.


– Hercegkisasszonyként a megmentőre várni, vagy megtanulni megvédeni önmagad?

– Nem lehet mindenki harcos típus, a világban vannak hercegnők is, akik másban jók, és nem tudják megvédeni magukat. Mindkét típusnak megvan a maga létjogosultsága. A regény azzal foglalkozik, hogy ha eredendően harcosok vagyunk, akkor ne akarjunk gyávaságból hercegkisasszonyok lenni.


– Régi barátságok vagy új barátságok?

– Bármelyik, csak az ember önmaga lehessen a barátai mellett, és ne kelljen megalkudnia.


– Család, barátság vagy szerelem?

– Optimális esetben mindhárom egy pillért jelent a kiegyensúlyozott élethez.


– A félelmek elkendőzése és elnyomása vagy a félelmekkel való szembenézés?

– Nyilván a szembenézés lenne a lényeg, ez visz minket előre az utunkon, de sokszor inkább elnyomjuk magunkban ezeket az érzelmeket. Nagyon erősnek kell lenni ahhoz, hogy legyőzzük a félelmeinket, ehhez pedig sokszor idő kell. Senkit nem lehet megítélni azért, ha egy időre félreteszi a félelmeit magában, mert még nem képes megbirkózni velük.


– Hazugság, részigazságok vagy igazság?

– Elsőre talán az a jó válasz, hogy kizárólag az igazság a lényeg, de az igazságnak is ezer arca van. Óvatosan kell használni, mert ha nem a megfelelő helyen és időben hangzik el, akkor árthatunk is vele.


– A Griffendél vagy hazatoloncolás a Roxfort Expresszel?

– A regény elején hazatoloncolták volna a főhősömet (nyilván, ha csak a bátorság lenne a szempont), de hogy az út végén eljut-e a Griffendélbe, ahhoz el kell olvasni a regényt. :)


Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Mostani játékunk során Tavi Kata korábban megjelent könyveiből fogunk idézni minden állomáson. A feladat, hogy kitaláljátok az írónő melyik könyvéből származik az idézet és beírjátok a megfejtést a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Idézet a játékhoz:

[…] a barátság olyan, mint egy hatalmas pókháló. Minden belekeveredett illető megérzi, ha egy másik megmozdul benne.


Állomáslista:

11. 15. Könyvvilág
11. 19. Spirit Bliss Sárga könyves út – extra állomás
11. 21. Könyv és más

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése