~ Sárga könyves út ~

2022. december 9., péntek

Adventi Blogturné – Karácsonyi booktag és karácsonyi fanartok„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött, minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig.

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.

Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.


Karácsonyi booktag:


1. Mikulás - Melyik a szívednek legkedvesebb karácsonyi történet?

Őszintén szólva nem sok karácsonyi történetet olvastam eddig, de a kevés közül, amit igen, nekem J. K. Rowling A karácsonyi malac című könyve tetszett a leginkább. Kalandos, izgalmas volt, és többször is sikerült megmosolyogtatnia, vagy épp megkönnyeztetnie.


2. Grincs - A kedvenc morally grey karaktered.

Nos, bár sok ilyen karakter van, akit kedvelek, még mindig Perselus Piton az, aki a legmélyebbre fészkelte magát a szívemben. Ő örök szerelem számomra.


3. Hógolyócsata - Ki az a három karakter, akit szívesen beválogatnál a csapatodba egy ádáz hógolyócsata esetén?

Nick Nelson a Heartstopperből, mert az izmos rögbikarjával valószínűleg pontosan céloz és jó nagyokat tud dobni. Sam Lopkovitz A Kalaposok című könyvből, mert jó magasra tud mászni, akár egy kismajom, így orvtámadásokat is végre tud hajtani odafentről. Citrát a Kaszás című könyvből, mert egy Kaszást senki nem merne megdobni, nehogy felkerüljön a listájára.


4. Fagyöngy - A kedvenc könyves párosod.

Jelen pillanatban Nick és Charlie, számomra ők testesítik meg a tökéletes párt és kapcsolatot. Szeretik egymást, támogatják egymást, megértik egymást. Szerencsésnek tartanám magam, ha ilyen kapcsolatom lehetne.


5. Szaloncukor - Milyen süteménnyel kínálnád meg a hozzád látogató kedvenc karaktered?

Van egy nagyon finom liszt- és cukormentes túrótorta, amit többször is elkészítettem már. Szerintem van olyan jó ízű, mint bármelyik "egészségtelen" sütemény.


6. Levél - Melyik 3 könyvet kérnéd idén a Mikulástól/Jézuskától ajándékba?

Alice Osemannak már megvan hét könyve (igazából 10, mert a Heartstopper-képregények első három része angolul és magyarul is megvan), de nagyon szeretném még tőle a Loveless, a Radio Silence és az I was Born for This című könyveket is.


7. Mézeskalácsház - Melyik könyves világban élnél szívesen, és pontosan hol laknál?

Heartstopper. Szeretnék olyan kedves, szeretettel teli, elfogadó, nyitott emberek között élni, mint Charlie, Nick és a barátaik. És jó lenne Charlie és Nick közös otthonának szomszédságában lakni. Akkor összebarátkozhatnék és összejárhatnék velük.Karácsonyi fanartok:

Kicsi Harry, Hermione és Ron (Harry Potter)

Harry és Hermione mézeskalácsházat készítenek a gyerkőcükkel (Harry Potter)

Elza, Anna, Olaf, Kristoff, és Sven (Jégvarázs)

Anna, Elza és Sven (Jégvarázs)

Claire és Jamie (Outlander)

Claire és Jamie (Outlander)

Ha a Trónok harca világában létezne a karácsony... XD Dany és Khal Drogo (Trónok harca)

A Stark-ház címere és jelmondata kicsit másképp... (Trónok harca)

Nellie első karácsonya Nickkel (Heartstopper)

Nick és Charlie egyik jövőbeli karácsonya (Heartstopper)


Nyereményjáték:

Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak.

A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásából hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.

Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Kérdés a játékhoz:

Milyen ízű a kedvenc szaloncukrod?


Állomáslista:

12. 09. Spirit Bliss Sárga könyves út - Fanartok
12. 10. Olvasónapló - Filmajánló
12. 11. Utószó - Sütemény recept
12. 12. Readinspo - Booktag
12. 13. Csak olvass! - Könyvjelzők
12. 14. Könyvvilág - Booktag
12. 15. Könyv és más - Társasjáték ajánló
12. 16. Veronika’s Reader Feeder - Booktag + Ünnepi DIY
12. 17. Könyvvilág - Történet
12. 18. Csak olvass! - Last minute ajándéktippek
12. 19. Kelly & Lupi olvas - Puzzle-k
12. 20. Függővég
12. 21. Hagyjatok! Olvasok! - Harry Potter fanfic
12. 22. Szaffi polca - Mézeskalács
12. 23. Dreamworld - Történet
12. 24. Közös karácsonyi meglepetés

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése