~ Sárga könyves út ~

2023. december 24., vasárnap

Adventi blogturné 2023 – Booktag



„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig.

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.

Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.



Az idei karácsonyom nagyon más, mint a korábbiak. Két hete még kórházban voltam mélyvénás trombózissal, emiatt most szigorú diétán vagyok, vagyis nem ehetek semmiféle finomságot, és mivel nem ülhetek vagy állhatok huzamosabb ideig, így csinálni sem nagyon tudok mit. De nem kókadok, próbálom azért jól érezni magam, ahogyan csak tudom. Most például azzal, hogy kitöltöm nektek a blogturnés booktaget. :)


1) Mikulás – Van kedvenc karácsonyi könyved? Melyik az?

Nagyon szeretem Rowlingtól A karácsonyi malac című könyvet, de a kedvencem mégis Zágoni Balázstól a Karácsonyi kitérő. Egyfelől, mert magyar író írta, másfelől, mert kedves, aranyos, tanulságos történet, ami megmutatja, mi a karácsony lényege.


2) Karácsonyfa – Ha választhatnál egy képzeletbeli világot, hol töltenéd a karácsonyt?

Bár a Roxfort nagyon csábító, főképp karácsonykor, most valami valóságosabbra vágyom, szóval én a Heartstopper világában tölteném az idei karácsonyt Nickkel, Charlie-val, Torival és a többiekkel.


3) Grincs – Szerinted ki az a karakter, aki igazi Grincsként viselkedne az ünnepek alatt?

Perselus Piton tutira. Szinte látom, ahogy elfintorodik a feldíszített Roxfort láttán.


4) Hógolyócsata – Ki az a három karakter, akit szívesen beválogatnál a csapatodba egy ádáz hógolyócsata esetén?


Nick Nelson, mert jó sportoló, szóval talán hógolyócsatában is jó. Perselus Piton, mert intelligenciája ravaszsággal párosul, és tuti kitalálná, hogyan csaljon úgy, hogy senki ne jöjjön rá, és győzzünk. És Dobby, mert önfeláldozó, és akárhányszor felém repülne egy hógolyó, elém vetné magát, és felfogná.


5) Fagyöngy – Melyik szereplővel találkoznál legszívesebben a fagyöngy alatt?

Nick Nelson. A fél karomat odaadnám egy Nick Nelsonért!


6) Szaloncukor – Melyik könyvből ismert édességet kóstolnád meg legszívesebben szaloncukor formájában?

Hát, jelen pillanatban semmiféle édességet nem ehetek, szóval ezen a kérdésen gondolkozni sem akarok, mert csak kínzom magam. Szóval bocsi, de ezt passzolom. XD


7) Északi sark – Melyik szereplővel utaznál el legszívesebben felfedezni Mikulás titkos otthonát?

Tudom, hogy a könyvekben nincsen benne, csak a sorozatban, de Imogennal mennék a Heartstopperből, mert úgy gondolom, vele vicces és szórakoztató lenne a Mikulás otthonában kutakodni.


8) Karácsonyi csúnya pulcsi – Kivel készíttetnéd el a karácsonyi csúnya pulcsidat?

Csakis Molly Weasley-vel. Ő annyira csúnya pulcsikat készít akkor is, amikor szépeket akar, hogy ha direkt csúnyára gyúr, az világbajnok csúnya pulcsi lesz. :D


Ha van kedvetek, írjátok meg hsz-ben, hogy ti miket válaszolnátok a kérdésekre, és legyen nagyon-nagyon boldog karácsonyotok! Egyetek helyettem is finom dolgokat! :D

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése