~ Sárga könyves út ~

2023. december 1., péntek

Sophie Gonzales: Papíron tökéletes – Blogturné Extra



Mi történik, ha titokban szerelmi tanácsokat adsz az iskolatársaidnak, de még a legjobb barátnőd sem tudja ezt rólad? Mit tennél meg, hogy ne is tudja meg? Darcy Phillips kénytelen segíteni az idegesítő, ám veszedelmesen dögös új fiúnak, ha nem akarja, hogy a titkára fény derüljön.
Tartsatok bloggereinkkel ezen a humoros YA blogturnén, és ne felejtsetek el játszani a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott Perfect on Paper – Papíron Tökéletes példányért!


Extraként ezúttal néhány vicces, érdekes idézetet hoztam nektek a könyvből, amik valamiért megfogtak engem olvasás közben.


1.

– Öhm, figyi, bocsi, de nem igazán van időm arra, hogy bárkinek is a tanácsadója legyek. Ezt csak lefekvés előtt csinálom, amolyan hobbiként.
– Mitől vagy annyira elfoglalt? – kérdezte nyugodtan.
– Öhm, házi? Barátok? Netflix?


2.

– Mit akar Brooke? – kérdezte Ainsley könnyedén.
– Honnan tudod, hogy Brooke az? – pillantottam fel, miközben a válaszomat pötyögtem. Ainsley erre felvont szemöldökkel meredt rám.
– Mert csakis Brooke-tól leszel… – Egy érzelgős, eltúlzott mosollyal érzékeltette mondanivalóját, amit egy kis kancsalsággal egészített ki, miközben az állát előretolva meredt felfelé.
– Csodás! Ha így nézek ki a közelében, nem is értem, miért nem zúgott még belém – bámultam rá.


3.

Egy perccel azután, hogy elkészültünk, beviharzott a mindig fáradt Mr. Elliot egy félig megevett teljes kiőrlésű szendviccsel a kezében.
– Köszönöm, hölgyeim! – mondta, és szabad kezével belenyúlt a válltáskájába. – Feltartott egy őrült rajongó. Mondtam neki, hogy nincs időm autogramokat osztogatni, de arról kezdett hadoválni, hogy a „tanára” vagyok, és „szüksége van” az aláírásomra, hogy „használhassa a zenetermet”. A népszerűség ára!


4.

– Finn, még egyszer mondom, mi nem vagyunk szekta, és nem toborzunk tagokat – vágott közbe Mr. Elliot.
– De tanár úr, gondoljon a gyerekekre! Ránk! Mi vagyunk a gyerekek. Több barátot szeretnénk, akikkel játszhatunk.
– Finn, legközelebb fogalmazz még ijesztőbben – mondtam, mire Jaz kuncogott egyet a félkör másik oldalán, és hátravetette a haját a válla felett.


5.

– Ismer valaki bármilyen queer ikont? – folytatta Finn. – Szerintem egy híresség jelenlététől mindenkinek leesne az álla.
– Én annak számítok? – kérdezte Mr. Elliot.
– Tanár úr, minden tiszteletem az öné, de ugye ez most beugratós kérdés volt?


6.

– Szombaton és vasárnap is dolgoznom kell. Hogyan fogok ezzel az esszével elkészülni?
– Szeretnéd, hogy átmenjek és segítsek?
– Darc, szeretlek, tényleg, de jó jegyet szeretnék – egyenesedett ki, és elnézően mosolygott rám.
– Aucs! Aucs! – nevettem fel hangosan, és úgy tettem, mintha belegörnyednék a fájdalomba.


7.

Csak bámultam utána ingerülten, de lenyeltem a dühömet. Óránként huszonöt dollár. Óránként huszonöt dollár. Ha ismertem volna őt az alkunk előtt, biztosan belekalkulálom a gázsiba a „seggfejadót” és semmiképp sem vállalom el a megbízást ötven dollárnál kevesebbért.


8.

– Azt ugye vágod, hogy egyetértek veled?
– Azt hiszem, eddig még senki nem osztotta a véleményemet úgy, hogy közben vitának álcázta az egyetértését – vágtam vissza.


9.

Apa szélesebbre tárta az ajtót, de még akkor is elállta előlem a folyosóra vezető utat, amikor felálltam, hogy elinduljak.
– Ki ez a fiú? Mit akar tőled? Miért nem hallottam még róla?
A tekintetem találkozott apáéval – mivel az ő magasságát örököltem, ez nem volt olyan nehéz –, és összefontam a karomat.
– Öhm, inkább az igazi kérdés az, hogy olyankor miért nem faggatsz ki ugyanígy, amikor lányok jönnek hozzám?
Apa, aki csupán akkoriban hagyott fel azzal, hogy úgy beszéljen rólam, mint aki attól függően „válik” heteróvá vagy leszbikussá, hogy éppen milyen nemű illető tetszik neki az adott nap, meglepetésemre azt mondta:
– Mert a tinilányok édesek és felelősségteljesek, és tudják, mit jelent a beleegyezés, míg a tinifiúk testesítik meg minden apa rémálmát.
– Ez mondjuk jogos válasz. Helyt adok neki – vontam vállat egy kis hezitálást követően.
– Apa, a szövetséges! – dalolta Ainsley boldogan a hálószobájából, ahol ezek szerint hallgatózott.


10.

– (...) Oké, min veszekedtetek a legtöbbször?
– Legtöbbször azon, hogy milyen gyakran üzengessünk egymásnak.
Bólintottam, és nekiláttam a rajzhoz a képleírás felett. Egy férfi és egy női pálcikaember, mindketten dühös szemöldökkel. Egy szövegbuborékot rajzoltam a pálcikanő fölé, és beleírtam, hogy: Írj többször!
– Nem – ellenkezett Brougham.
– Egynek elmegy, nem kell mindent szó szerint leírnom – pillantottam rá.
– Nem, úgy értem… – Hirtelen mintha kellemetlenül érezte volna magát. – Én voltam az, aki gyakrabban akart beszélni. Nem ő.


+1

– (...) – Én Brooke-ot akarom!
– Tudom. Az élet szívás.
– És hozzá fog menni! – köptem a szavakat. – Bármibe lefogadom, hogy hozzá fog menni, mert ilyen az én szerencsém. És majd elmennek ezekre a puccos, hófödte utazásokra, ahol pózolhatnak a csicsás sícuccukban, és Raina a rohadt Mount Everest tetején kéri meg a kezét, és ezt majd csak Instagramról tudom meg, nekem meg úgy kell tennem, mintha örülnék nekik.
– Ez eléggé konkrét.
– Csak megérzés, oké? És Brooke annyira boldog lesz…
– Ja, felejtsd el, oké? – mondta Ainsley kifejezéstelen arccal.
– És még csak nem is fogja hiányolni Austint és Allyt.
– Ki az az Austin és Ally?
– Így hívtuk volna az ikreinket – szúrtam a villámat a sajtos makarónimba, majd újra lesújtottam.
– Nem, mint a nővéred, sosem engedném, hogy az ikergyerekeidet egy tévésorozat szerelmespárjáról nevezd el, ez rettenetesen ijesztő és abszurd.
– Akkorra már imádnivaló és nosztalgikus lehetett volna, de tudod, mit? Nem számít, mert Austin és Ally már meghaltak.
– Ez elég morbid.


Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod ezt a könyvet:


Nyereményjáték:

Játékunk ezúttal egy IGAZ/HAMIS játék. Minden állomáson találtok egy kérdést a könyvvel kapcsolatban, amelyre meg kell keresnetek a választ a fülszövegben vagy a kiadó honlapján található beleolvasóban, és el kell döntenetek, hogy igaz vagy hamis az állítás az állomásokon.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)


A játékhoz:

IGAZ VAGY HAMIS? – Harmincat kérek előlegben. És ötvenet, ha sikerrel jársz.


Állomáslista:

12. 01. Spirit Bliss Sárga könyves út (extra)
12. 04. Readinspo
12. 07. Hagyjatok! Olvasok!
12. 10. Spirit Bliss Sárga könyves út

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése