~ Sárga könyves út ~

2023. december 22., péntek

Hannah Cather: Legyél te is Wednesday! – Blogturné



A Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Legyél te is Wednesday! című kötet. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a lenyűgözően szellemes és sötét útmutatót, mely segít, hogy kedvenc karakterünk bőrébe bújhassunk – akár képzeletben, akár a valóságban is. Legyen szó táncról, öltözködésről, sminkről vagy különféle tesztekről, ebben mindent megtalálsz!
Tartsatok hát velünk, ismerjétek meg a kötetet, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott egy példányát!


Miért választottam ezt a könyvet?

Bár nem voltam korábban az Addams Family-történetek rajongója, láttam azokat a filmeket fiatalon, amikben Christina Ricci játszotta Wednesyday-t, és furcsán szórakoztatónak találtam mindkét részt. Jenna Ortegát is kedveltem más filmekből, szóval úgy gondoltam, miért is ne nézném meg Netflixen a sorozatot. Jenna tökéletesen passzolt Wednesday karakteréhez, és bár a történet nem volt tökéletes, de egészen szórakoztatóra és érdekesre sikerült, szóval belopta magát a szívembe. Így kíváncsi voltam rá, hogy ez a könyv milyen módon mutatja be a sorozatot, Wednesday-t, Jennát és a többi a történethez kapcsolódó dolgot.


Véleményem a könyvről

A kötet elsősorban azoknak a fiataloknak készült, akik látták a Netflix-sorozatot, tetszett nekik, odavannak Wednesday karakteréért, valamint a goth kultúráért, és még nem nőttek ki abból a korból, hogy különböző játékos, kvízes, érdekességekkel teli kiegészítőkönyveket bújjanak. Ők imádni fogják ezt a könyvet, mert tényleg igényes kivitelezésű, sokszínű és érdekes. Aki már kinőtt ebből a korból, az is érdeklődve fogja végiglapozni és olvasni az oldalakat, de nem biztos, hogy a különböző feladatok különösebben le fogják kötni. Én 39 évesen ez utóbbi csoporthoz tartozom. Nagyon tetszett a könyv kivitelezése, az illusztrációk, sok érdekes infót is találtam az oldalakon, de a feladatok már nem nekem valók.

A könyv kemény borítós, kívül a fehér, lila, szürke és fekete színek dominálják, és esküszöm, hogy levendulaillat árad belőle (vagy csak a lila szín miatt hallucinálom...). A belső illusztrációk nagyon klasszak, és tökéletesen illenek mind a sorozathoz, mind a goth hangulathoz. Néhány fehér oldaltól eltekintve a belső oldalak is ezt a fehér-lila-szürke-fekete színvilágot képviselik.

Tartalmilag igazán összetett a kötet. Egyfelől találhatunk benne a Netflix-sorozattal és az ebben lévő Wednesday-jel kapcsolatos érdekes információkat. Megismerhetjük belőle Wednesday öltözködését, frizuráját, családját, a híres táncát, sminkjét, látnoki képességét és az őt alakító Jenna Ortegát is. A mellékszereplőkről is megtudhatunk egy-két dolgot, valamint a régi Addams Family-történetek is előkerülnek néhány oldal erejéig.

De nem csak a Netflix-sorozatról szól ez a kötet. Sok érdekes tényt megtudhatunk a goth kultúráról is, könyvekről, zenékről, filmekről, öltözködésről, ikonikus goth hírességekről. Valamint ötleteket kapunk ahhoz, hogyan váljunk mi magunk is goth-tá. Hogyan öltözködjünk, miként viseljük a frizuránkat, hogyan sminkeljünk, miket együnk és igyunk, milyen házibulit rendezzünk, hogyan lakkozzuk ki a körmeinket, és egyebek.

Ezeken kívül különböző személyiségre vonatkozó kvízeket, kérdéseket, játékos feladatokat találhatunk a könyvben, valamint egy csomó klassz idézetet a netflixes Wednesday szájából.

Vagyis ez a könyv 3 in 1. Egyfelől bemutatja nekünk a Netflix-sorozatot és az Addams Familyhez kapcsolódó dolgokat. Másfelől bemutatja nekünk a goth kultúrát, és segít abban, hogyan is válhatunk a részévé mi magunk is. Végül pedig játékos kvízekkel és egyéb játékokkal szórakoztat.






Hogy tetszett ez a könyv?

Bár nem az én korosztályomnak készült, de el kell ismernem, hogy igazán gyönyörű a kivitelezése, és a tartalom is érdekes. Szórakoztató volt végiglapozni, és szerintem a Wednesday-rajongó fiatalok imádni fogják.

Szóval összességében NAGYON TETSZETT ez a könyv.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Mindenkinek, aki szereti a netflixes Wednesday-sorozatot.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Netflix-sorozat szereplőit. Összekevertük az ikonikusabb karakterek neveit (kereszt- és vezetéknév), nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakni a betűket, és az így kapott nevet beírni a Rafflecopter-doboz megfelelő sorába.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


Betűk a játékhoz:

ÉZI


Állomáslista:

12. 18. Dreamworld
12. 19. Readinspo
12. 20. Csak olvass!
12. 22. Spirit Bliss Sárga könyves út

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése